Καλοκαιρινές συμβουλές φροντίδας δέρματος για άτομα με διαβήτη

Tips και 2 diy συνταγές για προστασία και ενυδάτωση στο δέρμα σου

Ο διαβήτης επηρεάζει το δέρμα με τρόπους που οι άνθρωποι μπορεί να μην αντιλαμβάνονται καν. Διαβάστε σχετικά με αυτήν τη σύνδεση και μάθετε πώς να διατηρείτε υγιές δέρμα.

Καθώς το καλοκαίρι προχωράει, εκθέτοντας λίγο περισσότερο δέρμα και περνώντας περισσότερο χρόνο στον ήλιο, η φροντίδα του δέρματος μπορεί να γίνει κρίσιμο μέρος της διαχείρισης του διαβήτη. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι με διαβήτη μπορεί να μη σκέφτονται πώς επηρεάζεται το δέρμα τους και μπορεί να μη γνωρίζουν καν ότι υπάρχει τέτοια αλληλοεπίδραση μεταξύ διαβήτη και περιποίησης δέρματος. Τα άτομα με διαβήτη βιώνουν συνεχώς μεγαλύτερο άγχος στο δέρμα τους με τρόπους που μπορεί να μην παρατηρήσουν καν, από το να φορούν τεχνολογία διαβήτη μέχρι να έχουν ξηρό δέρμα από υψηλά επίπεδα γλυκόζης.

Το δέρμα δείχνει τι συμβαίνει στο εσωτερικό και αυτό μπορεί να δείχνει σημάδια διαβήτη ή σημάδια καρδιακής ανεπάρκειας, νεφρικής νόσου κ.λπ. Η επικάλυψη δεν είναι απαραίτητα θέμα διαβήτη και δέρματος. Ο διαβήτης μπορεί να επηρεάσει όλα αυτά τα συστήματα και η δερματολογία είναι ένα από αυτά τα πολλά συστήματα.

Ένα κοινό πρόβλημα δέρματος για τα άτομα με διαβήτη είναι η ξηροδερμία λόγω της υψηλής γλυκόζης στο αίμα. Το σώμα σας θέλει ισορροπία, επομένως αντλείτε νερό από άλλα όργανα και μέρη του σώματος για να χαμηλώσετε τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Γι’ αυτό τα μάτια και το στόμα σου μπορεί να στεγνώσουν και μετά να δεις το ξηρό δέρμα σου. Η χρήση λοσιόν σε τακτική βάση μπορεί να βοηθήσει με το ξηρό δέρμα. Ορισμένες μάρκες έχουν ακόμη και λοσιόν ή κρέμες ειδικές για τον διαβήτη, αλλά και οι κανονικές λοσιόν μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικές.

Επιπλέον, τα ηλιακά εγκαύματα μπορεί να έχουν σημαντική επίδραση στα επίπεδα γλυκόζης, ανάλογα με την έκταση του εγκαύματος. Το δέρμα σας προσπαθεί να αναγεννηθεί και το σώμα αφιερώνει έναν ποσό ενέργειας για να φτιάξει το δέρμα σας, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε όλη αυτή την ενέργεια για να το θεραπεύσετε. Η διαδικασία επούλωσης μπορεί να προκαλέσει στρες στο σώμα, το οποίο μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει επίσης αύξηση των επιπέδων γλυκόζης. «Η καλή χρήση αντηλιακού μπορεί να σας απαλλάξει από αυτές τις δυσάρεστες συνέπειες.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη:

Χρησιμοποιήστε προϊόντα με κεραμίδια. Τα κεραμίδια βοηθούν στην πρόληψη και την επούλωση του ξηρού δέρματος και γενικά βελτιώνουν τον φραγμό του δέρματος. Άλλα συστατικά που θα μπορούσαν να ωφελήσουν το δέρμα περιλαμβάνουν βιταμίνη C, πεπτίδια και Retin-A. Αυτά είναι τέσσερα μαγικά συστατικά. Εάν έχετε μια συγκεκριμένη πάθηση του δέρματος, μιλήστε με τον δερματολόγο σας σχετικά με άλλες πιθανές συνταγές ή προϊόντα χωρίς ιατρική συνταγή για χρήση.

Φοράτε αντηλιακό! Η σωστή χρήση αντηλιακού θα κρατήσει το δέρμα σας υγιές και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα επίπεδα γλυκόζης σας σε εύρος τιμών και να αποφύγετε τα ηλιακά εγκαύματα.

Πάνω από όλα, κρατήστε τα επίπεδα γλυκόζης σας σε εύρος τιμών. Η παραμονή σε ένα υγιές εύρος γλυκόζης είναι χρήσιμη για την πρόληψη και την επούλωση πληγών, ουλώδους ιστού, ηλιακών εγκαυμάτων και άλλων επιπλοκών που σχετίζονται με τον διαβήτη.

Η διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης σε εύρος έχει τόσα πολλά θετικά αποτελέσματα για το δέρμα σας που ούτε καν αντιλαμβάνεστε.

Ακολουθούν 2 diy συνταγές

DIY μάσκα προσώπου για βαθιά ενυδάτωση:

Θα χρειαστείς:

– 1/2 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

-1 κουταλιά της σούπας τζελ αλόης

Εκτέλεση: Σε ένα καθαρό μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά μέχρι να συνθέσουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αν η επιδερμίδα σου είναι αρκετά αφυδατωμένη μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Άπλωσε την μάσκα σε καθαρή επιδερμίδα και άφησε την να δράσει για 15-20 λεπτά. Έπειτα με απαλές κινήσεις, αφαίρεσέ την με ένα cotton pad. Σούπερ ενυδάτωση και ανακούφιση από τον ήλιο με λίγα μόνο βήματα!

DIY κρέμα χεριών για βαθιά ενυδάτωση και θρέψη με αβοκάντο και λάδι καρύδας:

Θα χρειαστείς: 2 κουταλιές της σούπας πολτό αβοκάντο, 8 κ. γ. λάδι καρύδας και 4 κ. γ. κερί μελισσών.

Εκτέλεση: Σε μπεν μαρι λιώσε το κερί και τον πολτό αβοκάντο. Σίγα σιγά ρίξε το λάδι καρύδας και ανακάτεψε πολύ καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει μαλακό. Βγάλε το μείγμα από την φωτιά και άφησε το να κρυώσει για αρκετή ώρα, ώστε να σταθεροποιηθεί η κρέμα και να είναι έτοιμη για χρήση.

DIY κρέμα χεριών για ενυδάτωση με λευκαντικές ιδιότητες (Βραδινή χρήση):

Θα χρειαστείς: 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη, 1 κ. γ. αμυγδαλέλαιο, φρέσκο χυμό από μισό λεμόνι.

Total
24
Shares
Σχετικά άρθρα
διαβητικοί σκύλοι
Περισσότερα

Σακχαρώδης Διαβήτης και σκύλος

Οι σκύλοι μπορεί να εμφανίσουν τον απλό , τον κετοξεωτικό και τον υπεροσμωτικό διαβήτη. Στον απλό τα συμπτώματα είναι πολυουρία, πολυδιψία, πολυφαγία και προοδευτική απώλεια σωματικού βάρους