Αντλία Ινσουλίνης και CGM Συστήματα: Tips στερέωσης για πιο αποτελεσματική λειτουργία

Αντλία Ινσουλίνης και CGM Συστήματα: Tips στερέωσης για πιο αποτελεσματική λειτουργία

Η επιτυχημένη αντιμετώπιση του Διαβήτη με αντλία βασίζεται στην κατάλληλη φροντίδα και προστασία του σημείου έγχυσης.

Διαβάστε έξυπνες και απλές μεθόδους για τη στερέωση των εξαρτημάτων της Αντλίας MiniMed™ 780G στα σημεία εισαγωγής και tips φροντίδας του δέρματος στο συγκεκριμένο σημείο.

Προετοιμασία
-Πριν την εισαγωγή του σετ έγχυσης και του αισθητήρα, πλύνετε τα χέρια σας και προετοιμάστε το σημείο με οινόπνευμα. Με αυτόν τον τρόπο θα καθαρίσετε το δέρμα σας ώστε να αποφύγετε τις μολύνσεις και να ενισχύσετε την επικόλληση του αυτοκόλλητου.
-Αφαιρέστε τα νεκρά κύτταρα της επιφάνειας του δέρματος τρίβοντας με βούρτσα καθαρισμού προσώπου, με απολεπιστικό σφουγγάρι ή με πανί καθαρισμού με σαπούνι και νερό.
-Αν το επιθυμείτε, ψαλιδίστε τυχόν τρίχες.
Αποφύγετε τη χρήση λοσιόν στο σημείο όπου σκοπεύετε να εφαρμόσετε την ταινία, καθώς είναι πιθανό να μην κολλήσει καλά πάνω από τη λοσιόν.
-Για επιπλέον προστασία, χρησιμοποιήστε ένα προϊόν προετοιμασίας ή ένα πρόσθετο αυτοκόλλητο κάτω από το σημείο εισαγωγής ή γύρω από αυτό.
-Μετά την εφαρμογή της ταινίας, περάστε εκ νέου το δάχτυλό σας πάνω από τις άκρες, για να τη σφραγίσετε στο δέρμα σας.

Αναλυτικά οι μέθοδοι στερέωσης

Μέθοδος Κέντρου Στόχου:
-Σκουπίστε με κυκλική κίνηση, αλλά αφήστε έναν μικρό κύκλο δέρματος γυμνό στο κέντρο του κύκλου ώστε να μπορείτε να εισαγάγετε με ασφάλεια τον αισθητήρα μέσω του γυμνού δέρματος που έχει καθαριστεί με οινόπνευμα.

Μέθοδος με αντιιδρωτικό, μη αποσμητικό προϊόν:
-Χρησιμοποιήστε ένα στερεό ή αέριο αντιιδρωτικό, μη αποσμητικό προϊόν για δέρμα με τάση εφίδρωσης (όχι σε μορφή γέλης ή κρέμας).
-Εφαρμόστε στην περιοχή του σημείου εισαγωγής και περιμένετε για 10-15 λεπτά.
-Καθαρίστε το σημείο εισαγωγής αφαιρώντας το αντιιδρωτικό προϊόν που τυχόν περισσεύει από το δέρμα και αφήστε το να στεγνώσει πριν από την εισαγωγή.

Εναλλακτικές μέθοδοι στερέωσης στα σημεία εισαγωγής

Μέθοδος ταινίας σετ έγχυσης

-Καθαρίστε το δέρμα και αφήστε το να στεγνώσει.
-Εισαγάγετε το σετ έγχυσης.
-Εφαρμόστε ένα τεμάχιο ταινίας Infusion Set IV3000™ απευθείας πάνω από το σετ έγχυσης.

Μέθοδος σάντουιτς:

-Καθαρίστε το δέρμα και αφήστε το να στεγνώσει. 
-Εφαρμόστε ένα διαφανές αυτοκόλλητο επίθεμα απευθείας πάνω στο δέρμα.
-Εισαγάγετε το σετ έγχυσης μέσω του αυτοκόλλητου (έτσι το αυτοκόλλητο του σετ έγχυσης κολλά στο αυτοκόλλητο επίθεμα αντί για το δέρμα σας).
-Εφαρμόστε ένα δεύτερο διαφανές αυτοκόλλητο επίθεμα πάνω από το σετ έγχυσης.

*Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε τις μεθόδους σάντουιτς ή επικάλυψης, η αποσύνδεση ενδέχεται να μην είναι εφικτή. 

Μέθοδος επικάλυψης:

-Καθαρίστε το δέρμα και αφήστε το να στεγνώσει.
-Εισαγάγετε τον αισθητήρα και συνδέστε τον πομπό.
-Επιλέξτε ένα τεμάχιο κατάλληλης ταινίας που θα καλύψει το σύνολο του αισθητήρα (για παράδειγμα ένα αυτοκόλλητο επίθεμα χωρίς οπές StayPut™ Adhesive No Hole Patch (StayPut™ Medical), ή ένα κομμάτι ταινίας τριγωνικού σχήματος κομμένου από ταινία Hypafix™ Tape (Smith & Nephew, Inc.)
-Εφαρμόστε το απευθείας πάνω στον αισθητήρα

Αντλία Ινσουλίνης: Τα εξαρτήματα του συστήματος MiniMed™ 780G

Με βάση τις ενημερωμένες πληροφορίες που λαμβάνονται από το σύστημα συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης (CGM) κάθε 5 λεπτά, η αδιάβροχη  αντλία πραγματοποιεί αυτόματες προσαρμογές και διορθωτικές δόσεις στη χορήγηση ινσουλίνης . Εάν υπάρχει τάση για υψηλά επίπεδα γλυκόζης, η αντλία χορηγεί περισσότερη ινσουλίνη. Εάν υπάρχει τάση για χαμηλά επίπεδα γλυκόζης, χορηγεί λιγότερη ινσουλίνη. Μπορεί επίσης να σας προειδοποιήσει στα υψηλά ή χαμηλά επίπεδα.

Συνεχής παρακολούθηση γλυκόζης (CGM)

Ο αισθητήρας Guardian™ 4 Sensor μετρά τις τιμές γλυκόζης 288 φορές την ημέρα, κάθε 5 λεπτά, και στέλνει αυτόματα αυτές τις πληροφορίες στην αντλία σας. Δεν απαιτούνται τρυπήματα δακτύλου. 

Σετ έγχυσης MiniMed™ Mio Advance

Πιο εύκολο, πιο γρήγορο, χωρίς ταλαιπωρία. Το σετ έγχυσης MiniMed™ Mio™ Advance έχει σχεδιαστεί με μία προφορτωμένη συσκευή εισαγωγής για πιο γρήγορες και εύκολες αλλαγές σετ που απαιτούν λιγότερα βήματα.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το νέο αυτόνομο CGM σύστημα για real time αποτελέσματα χωρίς μετρήσεις που αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ – Γιατί να το προτιμήσω

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα