Η εμπειρία μας δοκιμάζοντας το δείγμα του σύστηματος συνεχούς χορήγησης ινσουλίνης Omnipod DASH®

Η εμπειρία μας δοκιμάζοντας το δείγμα του σύστηματος συνεχούς χορήγησης ινσουλίνης Omnipod DASH®

Το είδαμε, το αξιολογήσαμε το δοκιμάσαμε. Τελικά κάναμε καλά που εμπιστευτήκαμε το σύστημα συνεχούς χορήγησης ινσουλίνης Omnipod DASH®;

Μικρό, διακριτικό και πάρα πολύ εύχρηστο. Αυτό ξέραμε για το Omnipod DASH® που μάλιστα, αν και κυκλοφορεί εδώ 2 χρόνια στην αγορά, εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, αποζημιώνεται και από τον ΕΟΠΥΥ.

Πήραμε λοιπόν το δωρεάν, μη λειτουργικό και χωρίς βελόνα δείγμα Pod Experience Kit που παραγγείλαμε online στο website της hemoglobe, και, κυριολεκτικά, το «κρύψαμε» πάνω μας. Τόσο διακριτικό και ελαφρύ που ξεχάσαμε πού το είχαμε τοποθετίσει και για να το βρούμε, το «ψάχναμε» πάνω μας.

Το Pod που δεν απαιτούσε καμία σωλήνωση ήταν εμφανές μόνο όταν εμείς θέλαμε (ναι, παίζαμε αρκετά μαζί του, μέχρι και μπάνιο το κάναμε) κατάφερε και μας «κρύφτηκε» ακόμα και όταν του βάλαμε την ultimate πρόκληση: tight dress challenge! Πώς θα μπορούσε να μην «μαρκάρει» το σημείο εφαρμογής αλλά να επιτρέπει τη διαχείρισή του ώστε να λαμβάνει εντολές για χορήγηση ινσουλίνης ή αναστολή κάτω από το πιο στενό φόρεμα. Μία λέξη μόνο: Ρισπέκτ!

Πραγματικά καταλάβαμε την αξία του tubeless συστήματος χορήγησης ινσουλίνης που δεν διαγράφει τίποτα (πρόκειται για το μοναδικό που προσφέρει τόσα πολλά σημεία τοποθέτησης) και δεν χρειάζεται να έχει καμία σύνδεση με άλλο εξάρτημα. Πλήρης ελευθερία δηλαδή!

Διακριτικό και ανεξάρτητο. Αλλά πανέξυπνο και αξιόπιστο. Ότι διαχείριση θέλαμε να κάνουμε την κάναμε από το κινητό μας, μέσω του app εικονικού PDM, που μας ξεδίπλωνε την πιο ρεαλιστική εμπειρία διαχείρισης. Πλήρης ελευθερία ορατότητας λοιπόν!

Επειδή όμως κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα μας άφηνε χωρίς εκπαίδευση για ένα τόσο σημαντικό “gadget” ζωής, και εκεί στην εταιρείας ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει ορθή διαχείρηση του Διαβήτη (αλλά και τι μπορεί να πάει λάθος την κρίσιμη στιγμή) μας προέτρεψαν να παρακολουθήσουμε live ένα από τα εβδομαδιαία webinars που γίνονται από εξειδικευμένο προσωπικό. Ότι θέλαμε ρωτήσαμε, σε όλα μας απάντησαν.

Κατάφεραν μέσα σε μόλις μία ώρα και μας κατάρριψαν κάθε φοβία ή άγχος. Και φυσικά ακόμα και για το μη λειτουργικό δείγμα Pod Experience Kit μας δεσμεύτηκαν εκείνοι για 24/7 τεχνική υποστήριξη… Αντί να δεσμευτούμε εμείς δηλαδή… δεσμεύτηκαν εκείνοι…

Και όταν ρωτήσαμε για συνταγογράφηση… ε, εκεί μέιναμε άναυδοι! Μας ενημέρωσαν ότι το σύστημα χορήγησης ινσουλίνης Omnipod DASH® δεν δημιουργεί καμία δέσμευση 5ετίας, όπως συμβαίνει με τις παραδοσιακές αντλίες με σωλήνωση, και ούτε «μπλοκάρει» το ΑΜΚΑ αφού το κάθε Pod αποτελεί από μόνο του αναλώσιμο είδος. Πλήρης ελευθερία επιλογής λοιπόν χωρίς καμία δέσμευση παραμονής στο σύστημα!

Την απάντηση λοιπόν για το αν αξίζει δεν θα τη δώσουμε εμείς… Θα τη δώσει ο καθένας ξεχωριστά για τον εαυτό του και την ποιότητα ζωής που ο ίδιος επιλέγει να έχει… Είπαμε άλλωστε, η λέξη κλειδί είναι «ελευθερία»… και ο Διαβήτης ακολουθεί…

Διαβάστε επίσης: Πώς να εξηγήσετε τον Διαβήτη τύπου 1 στο παιδί σας

Dexcom One: Αποζημιώνεται στην Ελλάδα το Πρωτοποριακό Σύστημα Διαχείρισης Διαβήτη

«Δύσκολη πίστα» παραμένει η άσκηση για όσους πάσχουν από Διαβήτη τύπου 1  

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα