Κρύο και διαβήτης – πώς να περιποιηθείτε σωστά τα άκρα σας

Επειδή ο κρύος καιρός μπορεί να δυσκολέψει το διαβητικό πόδι, δείτε τι πρέπει να προσέξετε
Επειδή ο κρύος καιρός μπορεί να δυσκολέψει το διαβητικό πόδι, δείτε τι πρέπει να προσέξετε

Ο έλεγχος του σακχάρου στο αίμα είναι ιδιαίτερα δύσκολος κατά τη χειμερινή περίοδο. Με την επερχόμενη εορταστική περίοδο και τις διακοπές, μπορεί να είναι μεγαλύτερη πρόκληση τι να διατηρήσετε τη γλυκόζη στο αίμα σας εντός των φυσιολογικών ορίων. Τα άτομα με διαβήτη πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά για την υγεία των ποδιών τους.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθούν οι διαβητικοί κατά τη χειμερινή περίοδο για καλύτερη υγεία των ποδιών.

Καθημερινή επιθεώρηση των ποδιών.

Οι διαβητικοί ασθενείς θα πρέπει να αναπτύσσουν και να ακολουθούν μια καθημερινή ρουτίνα επιθεώρησης ποδιών. Εξετάστε κάθε σημείο πίεσης στα πόδια σας, συμπεριλαμβανομένου του χώρου μεταξύ κάθε δακτύλου. Εξετάστε το δέρμα για τυχόν σπασίματα ή οποιαδήποτε άλλη ανωμαλία. Αναφέρετε οποιαδήποτε ασυνήθιστη ή δυσάρεστη εξέλιξη στον ποδίατρό σας.

Ιδανική συμβουλή: Χρησιμοποιήστε μια κρέμα έναντι του σκασίματος.

Τα καλά υποδήματα είναι απαραίτητα.

Ο κίνδυνος εμφάνισης προβλημάτων στα πόδια μπορεί να αυξηθεί κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω του κρύου και υγρού καιρού και της μειωμένης κυκλοφορίας των ποδιών. Βεβαιωθείτε ότι οι μπότες και τα παπούτσια έχουν επαρκή αντικραδασμική προστασία, προστασία από το χιόνι και τον πάγο και ζεστασιά για την αποφυγή προβλημάτων. Τα στενά παπούτσια μπορούν να περιορίσουν την κυκλοφορία του αίματος και να στενέψουν τα δάχτυλα των ποδιών σας. Επιλέξτε κατάλληλες κάλτσες από ύφασμα που αναπνέει.

Ιδανική συμβουλή: Χρησιμοποιήστε ένα τζελ που ξεκουράζει τα πόδια.

Τα βρεγμένα πόδια κάνουν κακό στους διαβητικούς.

Για ένα άτομο με διαβήτη, η υγρασία είναι ο εχθρός. Τα δυνητικά επιβλαβή μικρόβια και βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν όταν η υγρασία συσσωρεύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στα κλειστά παπούτσια σας, προκαλώντας μολύνσεις. Πρέπει να στεγνώνετε απαλά τα πόδια σας μόλις βραχούν λόγω του κρύου καιρού.

Ιδανική συμβουλή: Χρησιμοποιήστε μια πούδρα που αφαιρεί την υγρασία. Το Diabetel Powder είναι φυσική πούδρα, δίχως ταλκ, η οποία απορροφά την περιττή υγρασία, λόγω εφίδρωσης, από τα πόδια των διαβητικών. Προστατεύει το δέρμα και ενισχύει την άμυνα του έναντι μυκήτων και μικροοργανισμών.

Ενυδατώστε τα πόδια σας καθημερινά.

Οι ενυδατικοί αδένες στα πόδια σας μπορεί να λειτουργούν λιγότερο αποτελεσματικά λόγω της ανεπαρκούς κυκλοφορίας στα πόδια σας λόγω διαβήτη. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα πόδια σας μπορεί να στεγνώσουν, κάτι που στη συνέχεια μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα. Η ενυδάτωση βοηθά το δέρμα σας και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια σας.

Ιδανική συμβουλή: Χρησιμοποιήστε μια ειδική ενυδατική κρέμα. Η Diabetel Cream είναι ενυδατική και μαλακτική κρέμα που προσφέρει προστασία και θρεπτικές ουσίες στο ξηρό και εύθραυστο δέρμα των ποδιών των διαβητικών καλύπτοντας τις ειδικές δερματολογικές τους ανάγκες ενώ συγχρόνως αποκαθιστά την ελαστικότητα και την υδρολιπιδική του ισορροπία. Μην απλώνεται την κρέμα ανάμεσα στην περιοχή των δακτύλων. Φυσική προστασία με τα απαραίτητα ακόρεστα λιπαρά οξέα Ω3 και Ω6. Αν προτιμάτε την υφή πούδρας, τότε δοκιμάστε την Diabetel Cream/Powder 2 in 1 με εξίσου εξαιρετικά αποτελέσματα.

Κρατήστε τα νύχια των ποδιών σας κοντά.

Τα άκοπα ή κατεστραμμένα νύχια των ποδιών μπορεί να οδηγήσουν σε μολύνσεις και μπορεί ακόμη και να απαιτήσουν ακρωτηριασμό. Εάν σκοπεύετε να κάνετε μόνοι σας το κόψιμο των νυχιών σας, μαλακώστε τα νύχια πριν τα κόψετε. Τα παχιά, εύθρυπτα ή αποχρωματισμένα νύχια μπορεί να απαιτούν επαγγελματική προσοχή.

Ιδανική συμβουλή: Πριν το κόψιμο των νυχιών κάντε ένα μικρό ποδόλουτρο. Χρησιμοποιήστε το Diabetel Foot Bath που είναι ειδικά σχεδιασμένο καθαριστικό υγρό για ποδόλουτρο, που λόγω της σύνθεσής του προστατεύει και φροντίζει το δέρμα των ποδιών των διαβητικών, δίχως να το ερεθίζει και να το ξηραίνει. Προσφέρει αντιμικροβιακή και αντιμυκητιασική δράση ενώ παράλληλα ενισχύει τη φυσική άμυνα του δέρματος, τονώνει και ανακουφίζει τα κουρασμένα πόδια.

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και στη θέρμανση.

Η νευρική βλάβη που σχετίζεται με τον διαβήτη οδηγεί σε μούδιασμα. Κρατήστε τα πόδια σας σε μέτρια απόσταση από ζεστά μέρη, ειδικά θερμάστρες, θερμαντικά σώματα και φωτιά. Το μούδιασμα αφαιρεί την αίσθηση από τα πόδια σας, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ζημιά στα πόδια σας εάν δεν είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ιδανική συμβουλή: Χρησιμοποιήστε ένα δροσιστικό σπρέι ανακούφισης.

Κρατήστε υπό έλεγχο το σάκχαρό σας.

Ένα από τα πιο κρίσιμα συστατικά της φροντίδας του διαβητικού ποδιού είναι η διαχείριση του διαβήτη και η διατήρηση του σακχάρου υπό έλεγχο. Τα πόδια σας είναι ένα από τα πρώτα σημεία όπου ο διαβήτης θα επιτεθεί λόγω του άγχους που υφίστανται καθημερινά.

Ιδανική συμβουλή: Για να αυξήσετε την καλή υγεία των ποδιών σας, κρατήστε μακριά τους μύκητες.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Είστε έτοιμοι για μια νέα στοιχηματική περιπέτεια

Η 22bet είναι μια νέα και καινοτόμος εταιρεία διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών και ψυχαγωγίας. Λειτουργεί νόμιμα και σε πλήρη συμμόρφωση με την ελληνική νομοθεσία στον κλάδο του διαδικτυακού στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών από το 2017.