Συνταγή για εύκολο κέικ καρότου χωρίς ζάχαρη

Το πιο τέλειο γλυκό για τις κρύες μέρες

Γνωρίζατε ότι ενώ η στέβια έχει 0 θερμίδες, είναι 200 ​​φορές πιο γλυκιά από την επιτραπέζια ζάχαρη; Παρόλο που δεν υπάρχουν θερμίδες και η γλυκύτητά της δεν προκύπτει από τη ζάχαρη, η στέβια συνδέθηκε με οφέλη για την υγεία, όπως χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα.

Η στέβια λειτουργεί υπέροχα ως εναλλακτική λύση ζάχαρης και τα οφέλη της για την υγεία είναι πραγματικά σημαντικά είτε πρέπει να προσέχουμε λίγο περισσότερο τη διατροφή μας είτε όχι.

Η γλυκιά γεύση είναι μόνο ένα από τα πλεονεκτήματα. Οι επαγγελματίες αρτοποιοί υποστηρίζουν ότι η στέβια συμβάλλει στην τραγανή και πιο λαμπερή όψη των γλυκισμάτων.

Πώς μπορεί όμως η στέβια να παραμένει πάντα τόσο γλυκιά; Η στέβια είναι θερμικά σταθερή, που σημαίνει ότι η γλυκαντική της δύναμη δεν χάνεται στις υψηλές θερμοκρασίες που απαιτούνται για το ψήσιμο. Επιπλέον, όμως, η στέβια λειτουργεί όχι μόνο ως μοναδικό γλυκαντικό, αλλά ενισχύει επίσης φυσικά ορισμένες γεύσεις όπως το αλάτι και τα μπαχαρικά.

Το πιο δύσκολο μέρος στην αντικατάσταση της ζάχαρης είναι ο ρόλος που παίζει στη φυσική τους δομή. Η ζάχαρη δημιουργεί φυσικό όγκο, επομένως όταν χρησιμοποιείτε ένα υποκατάστατο ζάχαρης, όπως η στέβια, πρέπει να αντικατασταθεί και αυτός ο όγκος. Για να δημιουργήσετε αυτόν τον απαραίτητο όγκο στο ψήσιμό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ασπράδια αυγών, πουρέ φρούτων ή γιαούρτι.

Συνταγή για εύκολο κέικ καρότου

Υλικά

Για τη ζύμη

4 αυγά

300 γρ ελαιόλαδο

115 ml Slim Fix (που ισοδυναμούν με 480 γρ/115 κ.γ. ζάχαρη)

500 γρ καρότο τριμμένο

100 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως

150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ καρύδια (θρυμματισμένα)

2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ

Για το γλάσο

400 τυρί ελαφρύ τυρί κρέμα

1 φλιτζάνι γάλα

15 ml Slim Fix (15 κουταλάκια ζάχαρη/63 γρ)

Εκτέλεση

Χτυπάτε τα αυγά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε ξανά. Προσθέτετε το γλυκαντικό και ανακατεύετε λίγο ακόμα. Προσθέτετε τα τριμμένα καρότα. Προσθέτετε και τα δύο αλεύρια. Προσθέτετε τα σπασμένα καρύδια. Προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε τα πάντα με μια ξύλινη κουτάλα ή ένα μίξερ χειρός. Απλώνετε τη ζύμη και την ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

*Για το frosting, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και απλά περιχύστε το πάνω από το κέικ σας. Για ακόμα καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα, μπορείτε να κόψετε το κέικ σας σε 2 ή 3 κομμάτια και να προσθέσετε λίγο frosting ενδιάμεσα!

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα