Με μια απλή φόρμα, πλέον πιο κοντά από ποτέ στην απόκτηση του δικού σας συστήματος συνεχούς καταγραφής γλυκόζης

Μάθετε για τα πλεονεκτήματα του συστήματος συνεχούς καταγραφής γλυκόζης και αποκτήστε το δικό σας starter kit

Ένα έξυπνο, αποτελεσματικό και εύχρηστο σύστημα συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης είναι τώρα διαθέσιμο και αποζημιώνεται μέσω του Eθνικού Oργανισμού Παροχής Yπηρεσιών Yγείας ΕΟΠΥΥ. Το σύστημα συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο (CGM) Dexcom One, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον περασμένο χειμώνα και από τον Σεπτέμβριο του 2023 αποζημιώνεται για όλα τα άτομα με Διαβήτη τύπου 1 από την ηλικία των δύο ετών και άνω, εγκύους γυναίκες, καθώς και σε πάσχοντες από Διαβήτη τύπου 2 με παγκρεατεκτομή. Η συνεχής παρακολούθηση γλυκόζης διευκολύνει τη διαχείριση του Διαβήτη, καθώς απαλλάσσει τους ασθενείς από επώδυνα τρυπήματα των δακτύλων και συνεχείς σαρώσεις.

Πώς λειτουργεί

Ανακαλύψτε τη δύναμη της συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης που αλλάζει ζωές, με ΜΗΔΕΝ τρυπήματα στα δάκτυλα* ή βαθμονομήσεις.

Για να ξεκινήσετε, αρκεί να τοποθετήσετε μια μικρή συσκευή στην κοιλιακή χώρα ή στο μπράτσο σας, να τη συνδέσετε με τον δέκτη Dexcom ONE ή να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή σε ένα συμβατό κινητό.

Το σύστημα συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης (CGM) Dexcom One, μετρά και στέλνει τις τιμές γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο, με ασύρματο τρόπο, σε ένα συμβατό smartphone (για έναν κατάλογο συμβατών συσκευών, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.dexcom.com/compatibility – το smartphone πωλείται χωριστά) ή δέκτη (ένας δέκτης με οθόνη αφής μπορεί να αποκτηθεί ως πρόσθετη συσκευή για την προβολή των μετρήσεων γλυκόζης), οι οποίες απεικονίζονται συνολικά σε ένα διάγραμμα. Ο αισθητήρας έχει διάρκεια ζωής 10 ημερών που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για σάρωση ή μετρήσεις δακτύλου για τη λήψη των τιμών γλυκόζης. Επιπλέον –και ιδιαιτέρως χρήσιμο για το καλοκαίρι – είναι πως ο αισθητήρας επιτρέπει στους χρήστες να κολυμπούν και να κάνουν ντους χωρίς να ανησυχούν, καθώς ο πομπός είναι προστατευμένος και μπορεί να παραμείνει στο νερό, σε βάθος έως 2,4 μέτρων και για έως 24 ώρες.

Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα της ένταξης του Dexcom One στον κατάλογο αποζημιούμενων προϊόντων, είναι ότι παιδιά ηλικίας από 2 ετών και άνω μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν το σύστημα, δυνατότητα που περιορίζει τις ανησυχίες των γονέων όσον αφορά στη διαχείριση της πάθησης του παιδιού τους. Χωρίς πλέον να χρειάζεται να τρυπούν το δάχτυλο του παιδιού πολλές φορές μέσα στη μέρα, οι γονείς είναι πια σε θέση να έχουν μια πληρέστερη εικόνα των επιπέδων γλυκόζης του παιδιού τους, όπως π.χ. η τιμή και η κατεύθυνση της γλυκόζης, ώστε να λαμβάνουν αποτελεσματικότερες αποφάσεις θεραπείας.

Τώρα πιο εύκολα από ποτέ μπορείτε να δοκιμάσετε το Dexcom One

Για να προσδιορίσετε την καταλληλότητά σας για ένα starter kit δείγμα Dexcom ONE, θα πρέπει να μας δώσετε τις βασικές πληροφορίες επικοινωνίας, γιατρού και ασφάλισης. Ενδέχεται να ισχύουν εξαιρέσεις καταλληλότητας.
Η καμπάνια διάθεσης δωρεάν δειγμάτων Dexcom ONE διενεργείται μέσω των επαγγελματιών υγείας κι ενός μοναδικού κωδικού δείγματος. Μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τον γιατρό σας ή τον πάροχο υγείας και να πάρετε περισσότερες πληροφορίες ή να μπείτε και να συμπληρώσετε τη φόρμα στο site της Hemoglobe. Εάν θέλετε να μάθετε πληροφορίες για την καμπάνια μπορείτε να καλέσετε στο  2108131733 (εσωτ.31)

Το προϊόν αποζημιώνεται επίσης μέσω άλλων φορέων κύριας ασφάλισης ακολουθώντας τις διαδικασίες του εκάστοτε φορέα.

Το προϊόν πλέον συνταγογραφείται στον ΕΟΠΥΥ με τους κάτωθι κωδικούς συνταγογράφισης:
43877: Αισθητήρας Μέτρησης Γλυκόζης / Dexcom One sensor 3 pack
43879: Πομπός Dexcom One Transmitter

Οι ενδιαφερόμενοι για πρόσβαση στην αποζημίωση θα πρέπει να μιλήσουν με τον ιατρό τους. Όσοι δεν δικαιούνται το προϊόν μέσω αποζημίωσης, μπορούν να αγοράσουν το Dexcom One μέσω του διαδικτυακού καταστήματος της Dexcom στη διεύθυνση Dexcom.com.

*Αν οι ειδοποιήσεις και οι μετρήσεις γλυκόζης από το Dexcom ONE δεν ταιριάζουν με τα συμπτώματα ή τις προσδοκίες σας, χρησιμοποιήστε έναν μετρητή γλυκόζης αίματος για να πάρετε αποφάσεις σχετικά με τη θεραπεία του διαβήτη

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα