Συμβουλές καλοκαιρινής φροντίδας δέρματος για άτομα με διαβήτη

Αγκαλιάζοντας τις προηγμένες τεχνολογίες για αποτελεσματικό summer skin care

Το καλοκαίρι συχνά φέρνει αύξηση της φυσικής δραστηριότητας, αλλαγές στη ρουτίνα και έκθεση στη ζέστη και την υγρασία, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν μοναδικές προκλήσεις για τα άτομα που διαχειρίζονται τον διαβήτη. Η σωστή φροντίδα του δέρματος κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη κοινών επιπλοκών όπως λοιμώξεις, ξηρότητα και ερεθισμούς. Οι προηγμένες τεχνολογίες διαχείρισης του διαβήτη προσφέρουν μεγαλύτερη ελευθερία και αυτοπεποίθηση. Μια τέτοια καινοτομία είναι το Ολοκληρωμένο Σύστημα Χορήγησης Ινσουλίνης Omnipod DASH®, και το Dexcom One+ τα οποία να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στη διατήρηση του βέλτιστου ελέγχου του διαβήτη και του υγιούς δέρματος. Εδώ είναι μερικές βασικές συμβουλές για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές αυτό το καλοκαίρι.

Η σημασία της φροντίδας του δέρματος για τα άτομα με διαβήτη

Τα άτομα με διαβήτη είναι πιο επιρρεπή σε δερματικά προβλήματα λόγω των υψηλότερων επιπέδων σακχάρου στο αίμα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε ξηρότητα, μειωμένη κυκλοφορία και αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων. Η ζέστη και η υγρασία του καλοκαιριού μπορούν να επιδεινώσουν περαιτέρω αυτά τα ζητήματα. Ως εκ τούτου, η διατήρηση υγιούς δέρματος είναι μια κρίσιμη πτυχή της διαχείρισης του διαβήτη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Απαραίτητες συμβουλές για την περιποίηση του δέρματος για το καλοκαίρι

1. Μείνετε ενυδατωμένοι

Σημασία: Η επαρκής ενυδάτωση είναι απαραίτητη για τη γενική υγεία και την υγρασία του δέρματος. Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει ξηρό, σκασμένο δέρμα, αυξάνοντας τον κίνδυνο λοιμώξεων.

Η σωστή ενυδάτωση υποστηρίζει την καλύτερη διαχείριση της γλυκόζης στο αίμα, η οποία διατηρείται πιο εύκολα με τη βοήθεια των Omnipod DASH και Dexcom One+.

Συμβουλή: Πίνετε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά όταν συμμετέχετε σε υπαίθριες δραστηριότητες. Να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι νερό και να πίνετε τακτικές γουλιές.

2. Υγεία του δέρματος με τις φορετές νέες τεχνολογίες διαβήτη

Τα αυτοκόλλητα επιθέματα που βρίσκονται στους αισθητήρες γλυκόζης ή στις αντλίες μπορεί να ευαισθητοποιήσουν τον χρήστη και να προκαλέσουν ερεθισμό ή αλλεργία από την επαφή. Ιδιαίτερα στις περιόδους με υψηλές θερμοκρασίες όπως το ελληνικό καλοκαίρι, η διατήρηση της υγείας του δέρματος στα άτομα που φορούν νέες τεχνολογίες διαβήτη είναι πολύ σημαντική.

Συμβουλές και tips:

Διατηρήστε το δέρμα καθαρό και στεγνό πριν την τοποθέτηση.

  • Ο ιδρώτας και η υγρασία μπορεί να οδηγήσουν σε ερεθισμό του δέρματος ή σε αποκολλήσεις του αισθητήρα και της αντλίας.
  • Τα λάδια σώματος, οι λοσιόν και τα αντηλιακά μπορούν να χαλαρώσουν την κόλλα του αυτοκόλλητου επιθέματος.

Για την ορθότερη τοποθέτηση χρησιμοποιήστε ένα αλκοολούχο μαντιλάκι για να καθαρίσετε το σημείο του δέρματος που θα το ποθετήσετε τον αισθητήρα ή την αντλία Pod και αφήστε τον αέρα να στεγνώσει εντελώς πριν τα εφαρμόσετε.

Η αδιάβροχη λειτουργία του Omnipod DASH* και του Dexcom CGΜ** σάς επιτρέπει να κάνετε ντους ή να κολυμπήσετε χωρίς να χρειάζεται να το αφαιρέσετε, εξασφαλίζοντας συνεχή παροχή ινσουλίνης.

*Το Pod διαθέτει πιστοποίηση IP28 για έως 7,6 μέτρα για 60 λεπτά. Το PDM δεν είναι αδιάβροχο

** Ο αισθητήρας Dexcom ONE+ είναι αδιάβροχος και μπορεί να βυθιστεί κάτω από 2,4 μέτρα νερό για έως και 24 ώρες χωρίς βλάβη, όταν είναι σωστά εγκατεστημένος.

3. Αποφύγετε την τοποθέτηση οποιασδήποτε φορετής τεχνολογίας σε σημεία που έχετε έντονη τριχοφυία, ταουάζ ή πληγές.

  • Η έντονη τριχοφυία εμποδίζει να τοποθετηθεί σωστά ο αισθητήρας ή η Pod αντλία.

Κόψτε ή ξυρίστε την περιοχή για να δημιουργήσετε μια λεία επιφάνεια στην οποία μπορεί να προσκολληθεί το Pod. Για να αποφευχθεί ο ερεθισμός, είναι καλύτερο να συνιστάται στους χρήστες να το κάνουν αυτό 24 ώρες πριν από την εφαρμογή τους.

  • Μην τοποθετείται τον αισθητήρα ή την αντλία Pod σε σημεία που έχετε πληγές και τατουάζ.

4. Η αλλαγή σημείων τοποθέτησης είναι υψίστης σημασίας καθώς τα σημεία του σώματος που εγχύεται η ινσουλίνη κουράζονται με αποτέλεσμα να μην απορροφάται σωστα.

  • Τονέο σημείο θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 1 ίντσα από το προηγούμενο σημείο, 2 ίντσες μακριά από τον αφαλό και όχι πάνω από κρεατοελιά, τατουάζ ή ουλή.

To Omnipod Dash είναι η μόνη αντλία που έχει ενσωματωμένο στην εφαρμογή της τη χαρτογράφηση των σημείων που τοποθετείτε το Pod κάθε φορά ώστε να σας υπενθυμίζει την ενναλαγή των σημείων για την αποφυγή ταλαιπωρίας του δέρματος σας.

Το Dexcom One+ είναι μόνος αισθητήρας με 3 σημεία τοποθέτησης.

Στην κοιλιακή χώρα και στο πίσω μέρος του βραχίονα και γιαηλικίας 2 έως 6 ετών μπορούν επίσης να το φορέσουν στο πάνω μέρος των γλουτών τους1.            

5. Φοράτε ρούχα που αναπνέουν

Σημασία: Τα ελαφριά, άνετα υφάσματα βοηθούν στην απομάκρυνση του ιδρώτα και διατηρούν το δέρμα στεγνό, μειώνοντας τον κίνδυνο ερεθισμού και μυκητιασικών λοιμώξεων.

Ρόλος της τεχνολογίας: Ο σχεδιασμός χωρίς σωλήνωση του Omnipod DASH και το 60% μικρότερο μέγεθος του Dexcom One + σας δίνει τη δυνατότητα να μη χρειάζεται να κάνετε συμβιβασμούς στην γκαρταρόμπα σας.

6. Παρακολουθήστε το δέρμα για αλλαγές

Σημασία: Η έγκαιρη ανίχνευση δερματικών αλλαγών μπορεί να αποτρέψει δευτερεύοντα προβλήματα από το να γίνουν σοβαρές επιπλοκές.

Συμβουλή: Ελέγχετε τακτικά το δέρμα σας για σημάδια μόλυνσης, ασυνήθιστες κηλίδες, εξανθήματα ή ερεθισμούς, ιδιαίτερα γύρω από τις περιοχές όπου εφαρμόζονται συσκευές διαβήτη.

Ρόλος της τεχνολογίας: Η δυνατότητα εναλλαγής τοποθεσίας του Omnipod DASH μειώνει τον ερεθισμό από παρατεταμένη χρήση σε ένα μόνο σημείο, ενώ το Dexcom One+ επιτρέπει τη συνεχή παρακολούθηση της γλυκόζης, η οποία μπορεί να σηματοδοτήσει δερματικές λοιμώξεις μέσω απροσδόκητων διακυμάνσεων της γλυκόζης.

7. Εκπαιδευτείτε σχετικά με τη σωστή χρήση των συσκευών σας

Σημασία: Η σωστή χρήση των συσκευών διαχείρισης του διαβήτη είναι απαραίτητη για την αποφυγή ερεθισμού του δέρματος και τη διασφάλιση αποτελεσματικού ελέγχου της γλυκόζης.

Συμβουλή: Εξοικειωθείτε με τις κατάλληλες τεχνικές εφαρμογής και περιστροφής για το Omnipod DASH και Dexcom One+.

Ρόλος της τεχνολογίας: Τόσο το Omnipod DASH όσο και το Dexcom One+ παρέχουν φιλικές προς το χρήστη οδηγίες και υποστήριξη, διευκολύνοντας τη σωστή και αποτελεσματική διαχείριση της χρήσης τους.

8. Αυτοκόλλητα στήριξης

Καθώς οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει σημαντικά και απολαμβάνουμε το Ελληνικό καλοκαίρι, οι χρήστες του Omnipod DASH μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα διαθέσιμα αυτοκόλλητα στήριξης του, που θα σας προσφέρουν ξεγνοιασιά κατά τις καλοκαιρινές καθημερινές δραστηριότητες σας.

Τa Pods είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν στις ζεστές και δραστήριες καλοκαιρινές μέρες, αλλά μερικές φορές χρειάζεστε λίγο εξτρά στήριξη!

Το Dexcom One+ εμπεριέχει σε κάθε συσκευασία αισθητήρα και το έξτρα αυτοκόλλητο επίθεμα για περισσότερη στήριξη.

Να θυμάστε

Η θερινή περιποίηση του δέρματος είναι ένα κρίσιμο συστατικό της διαχείρισης του διαβήτη για άτομα όλων των ηλικιών. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές περιποίησης δέρματος και χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες όπως το Omnipod DASH Σύστημα Διαχείρισης Ινσουλίνης και το Σύστημα Συνεχούς Παρακολούθησης Γλυκόζης Dexcom, μπορείτε να διατηρήσετε υγιές δέρμα ενώ διαχειρίζεστε αποτελεσματικά τον διαβήτη σας. Αυτές οι τεχνολογίες προσφέρουν παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, ακριβή παροχή ινσουλίνης και αυξημένη ελευθερία, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε πλήρως τις καλοκαιρινές δραστηριότητες χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο την υγεία σας.

Για περισσότερες συμβουλές για πιο αποτελεσματική διαχείριση του διαβήτη σας το καλοκαίρι ακούστε: Podcast Ταξίδι Τύπου 1: Συμβουλές για τη Διαχείριση του Διαβήτη το Καλοκαίρι με τις νέες τεχνολογίες – Γλυκούλι (glykouli.gr)

Ταξίδι Τύπου 1: Συμβουλές για τη Διαχείριση του Διαβήτη το Καλοκαίρι με τις νέες τεχνολογίες by Ταξίδι Τύπου 1Το καλοκαίρι είναι μια ευχάριστη περίοδος για τα παιδιά, γιατί υπόσχεται στιγμές χαλάρωσης, υπαίθριες δραστηριότητες και παιχνίδι στη θάλασσα και στην πισίνα καθώς και συμμετοχή σε κατασκηνωτικές δραστηριότητες.

Διαβάστε περισσότερα:

Άσκηση και διαβήτης: podάροντας στην ελευθερία – Γλυκούλι (glykouli.gr)

Το νέο Dexcom ONE+ ήρθε στην Ελλάδα και αναμένουμε την αποζημίωσή του! Το τέλειο μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο! – Γλυκούλι (glykouli.gr)

Πώς να εκπαιδευτείτε εύκολα και υπεύθυνα στις νέες τεχνολογίες του διαβήτη – Γλυκούλι (glykouli.gr)

Dexcom One: Αποζημιώνεται στην Ελλάδα το Πρωτοποριακό Σύστημα Διαχείρισης Διαβήτη (glykouli.gr)

Παιδιά και σακχαρώδης διαβήτης: πώς να podάρετε στην ελευθερία τους – Γλυκούλι (glykouli.gr)

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Καινοτόμα συσκευή επιτρέπει τη μακροχρόνια μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων
Περισσότερα

Καινοτόμα συσκευή επιτρέπει τη μακροχρόνια μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων σε ποντίκια με διαβήτη τύπου 1

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τόκυο έχουν αναπτύξει μια καινοτόμα συσκευή για την μακροπρόθεσμη μεταμόσχευση ανθρώπινων βήτα κυττάρων…