Παιδιά και σακχαρώδης διαβήτης: πώς να podάρετε στην ελευθερία τους

Γιατί να επιλέξετε για το παιδί σας με διαβήτη ένα ολοκληρωμένο σύστημα χορήγησης ινσουλίνης Omnipod Dash

Τα παιδιά θέλουν να παίζουν και να νιώθουν ελεύθερα. Η παιδική ηλικία είναι συνώνυμο με την ξεγνοιασιά. Πρωταρχικό μέλημα και επιθυμία των γονιών είναι να προσφέρουν στα παιδιά τους όσο γίνεται πιο ανέμελα παιδικά χρόνια. Η διάγνωση ωστόσο ενός παιδιού με διαβήτη τύπου 1 μπορεί να αποτελέσει ένα αγχωτικό γεγονός και να είναι η αρχή μιας στρεσογόνου περιόδου για όλους στην οικογένεια. Ως γονιός, θέλετε να επιλέξετε μια μέθοδο χορήγησης ινσουλίνης που να ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες ανάγκες υγείας του παιδιού σας, ενώ παράλληλα θέλετε να είστε σίγουροι ότι του παρέχει άνεση, και ξεγνοιασιά – την ελευθερία δηλαδή να είναι παιδί.

Ποιο είναι το Νο 1 συνταγογραφούμενο σύστημα χορήγησης ινσουλίνης για παιδιά

Το Omnipod DASH® δημιουργήθηκε με σκοπό να βελετιώσει την ζωη των ατόμων με Σακχαρώση Διαβήτη Τύπου 1 και με φυσικά ο σχεδιασμός του συμπεριέλαβε τα παιδιά και τις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Η αποτελεσματική του λειτουργία και η ευκολία στη χρήση του προσφέρει στα παιδιά με διαβήτη αλλά και στους γονείς και στους φροντιστές τους μια απλή συσκευή για τη διαχείριση της πάθησης, εξασφαλίζοντάς τους ταυτόχρονα μια όσο γίνεται απρόσκοπτη καθημερινότητα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τα τελευταία χρόνια το Omnipod DASH® έχει γίνει το #1 συνταγογραφούμενο σύστημα χορήγησης ινσουλίνης για παιδιά στις ΗΠΑ. Και ο λόγος; Τους επιτρέπει να κάνουν ό,τι κάνουν τα παιδιά, είτε βρίσκονται στο σχολείο, είτε είναι στο σπίτι, είτε παίζουν ή αθλούνται, είτε όταν κοιμούνται. Τους επιτρέπει να είναι ελεύθερα…

Γιατί να το προτιμήσετε

Οι αντλίες ινσουλίνης αποτελούν μια εναλλακτική θεραπεία για τις καθημερινές ενέσεις ινσουλίνης, καθώς χορηγούν μικρές δόσεις ινσουλίνης στο σώμα του παιδιού σας σταθερά, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το σύστημα διαχείρισης ινσουλίνης Omnipod  DASH® περιλαμβάνει ένα φορητό, χωρίς σωληνάκια Pod που ελέγχεται από έναν Προσωπικό Διαχειριστή Διαβήτη (PDM) που μοιάζει με smartphone. Πλέον η διαχείριση του διαβήτη γίνεται παιχνιδάκι – χωρίς πολλαπλές ημερήσιες ενέσεις και χωρίς μαθηματικά ρυθμισμένες ώρες γεύματος με ενσωματωμένους υπολογισμούς δοσολογίας. Στα σημαντικά του πλεονεκτήματα, η μεγάλη άνεση και η αυτονομία, καθώς το Pod‡ μπορεί να φορεθεί σχεδόν οπουδήποτε και διαρκεί έως και 3 ημέρες (72 ώρες). Και το καλύτερο; ΑΣΥΡΜΑΤΑ. Το PDM συνδέεται wireless με το Pod, επιτρέποντας στον χρήστη να κάνει προσαρμογές από απόσταση στη δόση της ινσουλίνης, ενώ το Pod φοριέται σε σημείο που δεν φαίνεται και δεν και απαιτεί καλωδίωση.

Ακόμα περισσότερα πλεονεκτήματα

Η αδιάβροχη αντλία ινσουλίνης† χωρίς σωληνώσεις μπορεί να φορεθεί σχεδόν οπουδήποτε το παιδί θα έκανε ένεση ινσουλίνης. Μία κάννουλα που εισάγεται ανώδυνα και αυτόματα μόλις το Pod τοποθετηθεί στο δέρμα και η παροχή ινσουλίνης ελέγχεται ασύρματα από τον PDM (διαχειριστή) που είναι αρκετά μικρός για να αποθηκευτεί σε τσέπη, σακίδιο ή τσάντα.

Το Pod είναι εύκολο στην εφαρμογή και η εισαγωγή του είναι γρήγορη και σχεδόν ανώδυνη, απαλλάσσοντας τους γονείς από την ανάγκη να κρατούν τα παιδιά ακίνητα για χειροκίνητες ενέσεις. Δεν
χρειάζεται να αφαιρέσετε το αδιάβροχο† κάλυμμα ή να ανησυχείτε για το πού να ασφαλίσετε την αντλία του παιδιού σας στο ντους ή στην πισίνα.

Πιο απλή και πιο αποτελεσματική διαχείριση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα

Η ινσουλίνη χορηγείται ασταμάτητα για έως και τρεις συνεχόμενες ημέρες◊, γεγονός που βοηθά στην αποφυγή των αλλαγών στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που οφείλονται στην αποσύνδεση από τη βασική παροχή ινσουλίνης.

Εκτός από τις τακτικές βασικές δόσεις και τις δόσεις bolus, μπορείτε επίσης να προκαθορίσετε προσωρινές δόσεις και να προσαρμόσετε τον βασικό ρυθμό όταν το παιδί σας έχει κάποια αθλητική δραστηριότητα, είναι άρρωστο ή μπορεί να χρειαστεί διαφορετική δόση για μια καθορισμένη περίοδο.

Είναι εύκολο να ορίσετε και να χορηγήσετε μια δόση bolus την ώρα του γεύματος – δεν χρειάζεται να κάνετε χειροκίνητη ένεση σε κάθε γεύμα ή σνακ. Το PDM σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε τις δόσεις bolus του χρόνου γεύματος ώστε να λαμβάνουν χώρα για εκτεταμένη χρονική περίοδο.

Τι σημαίνει ελεύθερα παιδιά στην πραγματικότητα

Αυτονομία: Το Pod παρέχει ινσουλίνη αδιάκοπα για έως και τρεις συνεχόμενες ημέρες (με βάση τις προσωπικές σας ρυθμίσεις), το οποίο σημαίνει ότι το παιδί σας μπορεί να παρακολουθήσει μαθήματα χορού, να παίξει βιντεοπαιχνίδια, να διαδράσει με τα αδέλφια και τους φίλους του, με λιγότερες διακοπές.

Άνεση: Δεν υπάρχουν σωληνάκια που να μπορούν να κολλήσουν στα ρούχα ενώ παίζει ποδόσφαιρο ή κολυμπάει.

Ελευθερία στην επιλογή ρουχισμού: Υπάρχουν ελάχιστοι περιορισμοί στις επιλογές των ρούχων, καθώς το
διακριτικό Pod μπορεί εύκολα να φορεθεί κάτω από τα ρούχα.

Ελευθερία στην κίνηση: Το ανθεκτικό Pod είναι ιδανικό για τον αθλητισμό σε επίπεδο πρωταθλητισμού και για έναν ενεργό τρόπο ζωής, βοηθώντας τα παιδιά να επικεντρωθούν στο άθλημά τους, παρά στον σακχαρώδη διαβήτη τους.

Ανεξαρτησία: Το PDM δεν χρειάζεται να βρίσκεται κοντά στο παιδί σας κατά τη χορήγηση του προκαθορισμένου βασικού ρυθμού ινσουλίνης. Αρκεί να βρίσκεται μόνο σε απόσταση 1,5 μέτρων από το
Pod ‡ προκειμένου να χορηγήσετε μια εφάπαξ δόση ή να ξεκινήσετε ένα νέο πρόγραμμα βασικού ρυθμού.

Προσωπικές ιστορίες ατόμων που χρησιμοποιούν το ολοκληρωμένο σύστημα
Χορήγησης Ινσουλίνης Omnipod DASH®

Σε ερώτηση στην 10χρονη Μαρία Φαρμάκη και τη μαμά της κυρίας
Ελένης Λαδά στο «πόσο έχει αλλάξει και βελτιωθεί η καθημερινότητα η δική
σας και της Μαρίας με
το Omnipod
dash;» ή απάντησή του ήταν η εξής: «Έχει αλλάξει πάρα πολύ! Το παιδί νιώθει
πλέον ελεύθερο. Και έχει βελτιωθεί σημαντικά και η δική μας καθημερινότητα
επειδή νιώθουμε σιγουριά».

Ελευθερία στο να το αποκτήσετε

Εάν αναρωτιέστε πώς είναι να φοράει το παιδί σας ένα Pod, κάντε κλικ εδώ για να λάβετε ένα δοκιμαστικό, μη λειτουργικό Pod*. Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να μιλήσετε με τον επαγγελματία υγείας σας του διαβήτη σας προκειμένου να αξιολογήσετε την καταλληλότητά σας για το Σύστημα Διαχείρισης Ινσουλίνης Omnipod DASH®.
Επιπλέον εκτός από την ευκαιρία να το δοκιμάσετε στο σπίτι έχετε και τη δυνατότητα να εγγραφείτε για μια ζωντανή επίδειξη
Συστήματος Omnipod DASH®.

Και τελευταία αλλά εξίσου σημαντικό, το ολοκληρωμένο σύστημα χορήγησης ινσουλίνης Omnipod DASH® αποζημιώνεται και από τον ΕΟΠΥΥ και δεν δημιουργεί καμία δέσμευση 5ετίας, όπως συμβαίνει με τις παραδοσιακές αντλίες με σωλήνωση, και ούτε «μπλοκάρει» το ΑΜΚΑ αφού το κάθε Pod αποτελεί από μόνο του αναλώσιμο είδος. Πλήρης ελευθερία επιλογής λοιπόν χωρίς καμία δέσμευση παραμονής στο σύστημα!

†Το Pod έχει βαθμό αδιαβροχότητας IP28 για έως και 7,6 μέτρα για 60 λεπτά. Το PDM δεν
είναι αδιάβροχο.
‡Έως και 72 ώρες χορήγησης ινσουλίνης.


§Κατά την εκκίνηση, το Pod και ο Προσωπικός Διαχειριστής Διαβήτη (PDM) πρέπει να
τοποθετηθούν το ένα δίπλα στο άλλο. Κατά τη διάρκεια της κανονικής λειτουργίας,
ο Προσωπικός Διαχειριστής Διαβήτη (PDM) πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 1,5
μέτρων από το Pod.
◊Συζητήστε με τον επαγγελματία υγείας σας για να αξιολογήσετε ποιο σύστημα
παροχής ινσουλίνης ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας


*Το δοκιμαστικό Pod δεν περιλαμβάνει βελόνα και δεν λειτουργεί.

Διαβάστε ακόμα:

«Ο διαβήτης δεν με περιορίζει σε τίποτα, μπορώ να κάνω τα πάντα» ο 7χρονος Ηλίας
Κωνσταντουλάκης στέλνει ισχυρό μήνυμα ενδυνάμωσης – Γλυκούλι (glykouli.gr)

Η εμπειρία μας δοκιμάζοντας το δείγμα του σύστηματος συνεχούς χορήγησης
ινσουλίνης Omnipod DASH® (glykouli.gr)

«Δεν φοβάμαι τον διαβήτη, τον έχω πλέον αγαπήσει» Μαρία Φαρμάκη – Γλυκούλι
(glykouli.gr)

Πώς η αποτελεσματική διαχείριση διαβήτη προσφέρει καλύτερη ποιότητα ύπνου –
Γλυκούλι (glykouli.gr)

Γιόρτασε την Ημέρα της Γυναίκας podάροντας στην ελευθερία – Γλυκούλι (glykouli.gr)

Ζωή χωρίς σωληνώσεις: Podαρε στην ελευθερία – Γλυκούλι (glykouli.gr)

«Κανείς Δεν είναι Μόνος, Ενημερώσου Σωστά» Βασιλική Γούλα, Πρόεδρος Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ – Γλυκούλι (glykouli.gr)

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Προτάσεις για την εφαρμογή της εγκυκλίου σχετικά με το σχολικό νοσηλευτή απέστειλε στο υπουργείο παιδείας η ποσσασδια
Περισσότερα

Προτάσεις για την εφαρμογή της εγκυκλίου σχετικά με το σχολικό νοσηλευτή απέστειλε στο Υπουργείο Παιδείας η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Εικοσαήμερη παράταση στους γονείς παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για σχολικό νοσηλευτή, ζήτησε η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ…
Το παιδί μου έχει διαβήτη. Πώς θα το βοηθήσω; - Glykouli.Gr
Περισσότερα

Το παιδί μου έχει διαβήτη. Πώς θα το βοηθήσω;

Ο διαβήτης είναι ένας ύπουλος εχθρός, που στις μέρες μας αυξάνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς σε παιδιά και εφήβους. Γνωρίστε, λοιπόν, τα πάντα γι’ αυτόν, ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τη θεραπεία του και βοηθήστε τα παιδιά σας.