Biolinq Shine: Νέος αισθητήρας που δεν απαιτεί βελόνα για τη μέτρηση της γλυκόζης

Αν και δεν παρέχει αιρθμούς μπορεί να είναι χρήσιμο ως εργαλείο
Biolinq Shine: Νέος αισθητήρας που δεν απαιτεί βελόνα για τη μέτρηση της γλυκόζης

Σε άρθρο που διαβάζουμε στο Medscape, η Anne L. Peters, MD γράφει: «Υπάρχει ένας νέος αισθητήρας γλυκόζης που μόλις εγκρίθηκε από τον FDA. Αυτός ο αισθητήρας είναι πολύ διαφορετικός από οποιονδήποτε άλλο αισθητήρα που έχουν συναντήσει ποτέ οι ασθενείς μας, επειδή είναι ουσιαστικά ένας αισθητήρας που δεν απαιτεί βελόνα για να μπει κάτω από το δέρμα για τη μέτρηση της γλυκόζης.

Οι ασθενείς μου με ρωτούν ανέκαθεν αν υπάρχει τρόπος να μετρήσουν τη γλυκόζη χωρίς να βάλουν τις άκρες των δακτύλων τους ή χωρίς να εισάγουν αισθητήρα. Το Biolinq Shine είναι ένας νέος αισθητήρας γλυκόζης. Έχει μέγεθος όσο ένα νόμισμα γύρω στα 25 εκατοστά και πάχος 1.75 μ.μ διαθέτει μια σειρά από μικροσκοπικούς ηλεκτροχημικούς μικροαισθητήρες, επομένως είναι μικροσκοπικοί μικροαισθητήρες στο κάτω μέρος του.

Το Biolinq Shine εφαρμόζεται στο αντιβράχιό σας και δεν δίνει επίπεδα γλυκόζης. Αλλάζει μόνο χρώματα. Δείχνει σε κάποιον αν βρίσκεται εντός εμβέλειας και τότε ανάβει με μπλε χρώμα. Εάν το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα είναι υψηλό, ανάβει με κίτρινο χρώμα. Δεν δίνει ποτέ αριθμό, επομένως είναι πολύ διαφορετικός από τους αισθητήρες που χρησιμοποιούμε σε άτομα με διαβήτη τύπου 1 ή διαβήτη τύπου 2 που λαμβάνουν ινσουλίνη και θέλουν πραγματικά να βελτιώσουν τον έλεγχό τους.

Biolinq Shine: Νέος αισθητήρας που δεν απαιτεί βελόνα για τη μέτρηση της γλυκόζης

Αποτελεί περισσότερο ένα εργαλείο ευεξίας, με την έννοια ότι δίνει στους ανθρώπους μια ιδέα για το πού βρίσκονται όσον αφορά το χρονικό διάστημα εντός εύρους. Νομίζω ότι κάποιος με προδιαβήτη του οποίου τα επίπεδα γλυκόζης είναι σχεδόν πάντα εντός εύρους, θα βλέπει συνέχεια μπλε.

Το Biolinq Shine δεν διαθέτει συναγερμούς ή ειδοποιήσεις και υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζω γι’ αυτό. Δεν ξέρω πόσο θα διαρκέσει ένας αισθητήρας και δεν ξέρω πόσο κοστίζει. Ξέρω ότι οι ασθενείς μας ίσως να ενδιαφέρονται για αυτό επειδή δεν απαιτεί την τοποθέτηση κάποιου πράγματος κάτω από το δέρμα, κάτι που για πολλούς ανθρώπους είναι κάτι με το οποίο δεν αισθάνονται απαραίτητα άνετα.

Αυτοί οι αισθητήρες θα επεκταθούν. Θα κάνουν πολύ περισσότερα από το να ανιχνεύουν απλώς τη γλυκόζη. Θα μπορούν να ανιχνεύουν το γαλακτικό, τις κετόνες. Αυτή τη στιγμή, όταν βλέπετε τα επίπεδα γλυκόζης στον αισθητήρα, μεταδίδει επίσης δεδομένα όσον αφορά τις συνήθειες ύπνου καθώς και τη σωματική δραστηριότητα, και αυτά πηγαίνουν σε μια εφαρμογή σε ένα smartphone. Ήδη λαμβάνουμε περισσότερα δεδομένα.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2026. Και πάλι, νομίζω ότι είναι κάτι που θα ενδιαφέρει τον κατάλληλο ασθενή. Πολλοί από τους ασθενείς μας αρέσκονται να βλέπουν πραγματικούς αριθμούς και προσωπικά μου αρέσει να βλέπω τους αριθμούς επειδή μπορώ πραγματικά να έχω μια αίσθηση των προτύπων γλυκόζης. Για άτομα που πραγματικά θέλουν απλώς να δουν αν βρίσκονται σε φυσιολογικά όρια τον περισσότερο καιρό, αυτό θα είναι χρήσιμο.

Νομίζω ότι διευρύνει τις δυνατότητες για τους ασθενείς μας και σίγουρα είναι κάτι για το οποίο θα δείξουν ενδιαφέρον. Τώρα ξέρετε τουλάχιστον τι είναι».

Πηγή

Διάβασε ακόμαΗ πρώτη κούκλα Barbie με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 – Γλυκούλι

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα

Ημερίδα Ελληνικό Δίκτυο για την Αντιμετώπιση του Διαβήτη

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και η Γνωμοδοτική Επιτροπή για το Σακχαρώδη Διαβήτη διοργανώνουν Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.