Η χρήση διάφορων φασολιών δίνει σε αυτή τη σούπα μεγάλη θρεπτική αξία και συνδυασμό φυτικών πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας!
Χρήσιμες Πληροφορίες
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 305/ μερίδα
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 2/5
Υλικά
- 100 γρ. λευκά φασόλια ψιλά
- 100 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
- 100 γρ. φασόλια χάντρες
- 2 σελινόριζες κομμένες
- 2 καρότα κομμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 400 γρ. ντομάτα κονσέρβα
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
- αλατοπίπερο
- 4 κουταλάκια ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Με το ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
2. Ανακατεύετε τα λαχανικά και ψήνετε για άλλα 5 λεπτά.
3. Προσθέτετε τη ντομάτα και αφήνετε για 1 λεπτό ακόμα.
4. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα φασόλια με το ζωμό και 1 λίτρο νερό, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσουν.
5. Βράζετε για ακόμη 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
6. Σερβίρετε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Πηγή: ygeia.tanea.gr