Στη μεσογειακή διατροφή οι ξηροί καρποί πολλές φορές έρχονται να συμπληρώσουν τη διατροφική αξία μιας συνταγής -όπως σε αυτή την περίπτωση που το ψάρι συνοδεύεται από τα ιδιαίτερα θρεπτικά αμύγδαλα και τις σταφίδες!
Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 400 / μερίδα
Απαιτούμενος χρόνος: 45′
Βαθμός Δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 2/5
Υλικά
- 12 κολιοί 600 γρ.
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 40 γρ. αμύγδαλα κομμένα
- 25 γρ. σταφίδα
- 1 κουταλιά κάπαρη
- 30 γρ. μαϊντανό
- 50 γρ. τριμμένο ψωμί
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
1. Σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι μαζί με τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και την
κάπαρη.
2. Προσθέτετε στο μείγμα το μαϊντανό και το τριμμένο ψωμί και αλατοπιπερώνετε.
3. Γεμίζετε τους κολιούς με το μείγμα που παρασκευάσατε και ό,τι περισσεύει το τρίβετε στα ψάρια που πρώτα τους έχετε δημιουργήσει εγκάρσιες τομές.
4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 20΄ περίπου.
5. Σερβίρετε με φρέσκο μαϊντανό.
Πηγή: ygeia.tanea.gr