Χοιρινά παϊδάκια με άγρια μανιτάρια Χοιρινά παϊδάκια με άγρια μανιτάρια
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα: 173 θερμίδες, 6 γρ. λίπος, 2 γρ. υδατανθράκων, 26 γρ. πρωτεΐνη. ΥΛΙΚΑ 3,5 γρ. αποξηραμένα άγρια μανιτάρια, όπως μορίλες, ανάμεικτα Ιταλικά κλπ. 1/2 φλιτζάνι... Χοιρινά παϊδάκια με άγρια μανιτάρια

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα: 173 θερμίδες, 6 γρ. λίπος, 2 γρ. υδατανθράκων, 26 γρ. πρωτεΐνη.

ΥΛΙΚΑ

  • 3,5 γρ. αποξηραμένα άγρια μανιτάρια, όπως μορίλες, ανάμεικτα Ιταλικά κλπ.
  • 1/2 φλιτζάνι βραστό νερό
  • Αντικολλητικό σπρέι μαγειρικής
  • 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα και λιπαρά, κομμένες από το κέντρο , 115γρ. Η κάθε μία
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 85 γρ. Φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους ή shiitake
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου κονσέρβα χωρίς λιπαρά, με χαμηλό νάτριο
  • 1/4 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
  • 2 κλαδάκια θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα αποξηραμένα μανιτάρια και καλύπτουμε με βραστό νερό.
  2. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια. Κρατάμε 1/4 Κύπελλο από το υγρό των μανιταριών.
  3. Ψεκάζουμε ελαφριά ένα αντικολλητικό τηγάνι με σπρέι μαγειρικής. Προσθέτουμε τα παϊδάκια και τα μαγειρεύουμε ακάλυπτες για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Τα γυρνάμε, αλατοπιπερώνουμε, μειώνουμε τη θερμοκρασία και ψήνουμε για άλλα 8 με 9 λεπτά. Μεταφέρουμε τα παϊδάκια σε ένα πιάτο, τα καλύπτουμε και τα κρατάμε ζεστά.
  4. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα αποξηραμένα και τα φρέσκα μανιτάρια. Σοτάρουμε για 4 με 5 λεπτά.
  5. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, το κρασί, το υγρό των μανιταριών και το θυμάρι. Το αφήνουμε να πάρει βράσει και να χάσει το μισό του όγκο.
  6. Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε μανιτάρια πάνω στα χοιρινά παϊδάκια και περιχύνουμε με τη σος.

Πηγή: ontractdiabetes

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares