Κρεμώδης κοτόσουπα με θυμάρι

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα : 283 θερμίδες, 22 γρ. λίπος, 2 γρ. υδατανθράκων, 18 γρ. πρωτεΐνη.

Συστατικά

  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλου
  • 4 1/4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 100 γρ. τυρί τύπου philadelphia
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 30γρ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

  1. Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα και το καλύπτουμε με νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε τη φωτιά ώστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας απαλά για 15 λεπτά.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια άλλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τον κιμά και το σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.
  3. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και το θυμάρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
  4. Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου και αφήνουμε τα μισά στην άκρη.
  5. Βάζουμε το άλλο μισό κοτόπουλο στο μείγμα του ζωμού, αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε όλα στο μπλέντερ.
  6. Αναδεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες και το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
  7. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και ζεσταίνουμε. Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο, θυμάρι και το προαιρετικά με τραγανό προσούτο.
  8. Φυλάσσεται σε ταπερ στο ψυγείο για έως και πέντε ημέρες.

Πηγή: Sugar Free Mom

Total
35
Shares
Σχετικά άρθρα
ρυζόγαλο
Περισσότερα

Ρυζόγαλο

Δεν χρειάζονται συστάσεις! Το παραδοσιακό ρυζόγαλο στην πιο ORAC εκδοχή του! Χρήσιμες πληροφορίες Θερμιδική αξία Μειωμένη θερμιδική αξία…
ahi tuna poke
Περισσότερα

Ahi Tuna Poke

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα: 387 θερμίδες, 25 γρ. λίπος, 12 γρ. υδατανθράκων, 30 γρ. πρωτεΐνη. ΥΛΙΚΑ 225 γρ. τόνος κομένος σε κομάτια…