Το mednutrition.gr δημοσίευσε το παρακάτω γραφικό, σε σχέση με την παχυσαρκία και το μέγεθος της μερίδας, που αναδημοσιεύουμε κι εμείς!
Το μέγεθος της μερίδας έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες, οδηγώντας σε αύξηση των προσλαμβανόμενων θερμίδων.
Από το 1970 έως σήμερα, το μέγεθος της μερίδας έχει διπλασιαστεί, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει -ακόμη και- πενταπλασιαστεί!
Η αύξηση αυτή οδήγησε, σχεδόν νομοτελειακά, στη σύγχρονη «επιδημία» της παχυσαρκίας.

Πηγή: mednutrition.gr
Σχετικά άρθρα
Διατηρήστε γλυκές ισορροπίες… και το καλοκαίρι!
Τους καλοκαιρινούς μήνες η ανάλαφρη διάθεση και οι διακοπές μάς κάνουν πιο επιρρεπείς στους… γλυκούς πειρασμούς! Βγαίνουμε από…
Τα κεράσια αγαπούν την υγεία
Πεντανόστιμα, ζουμερά και πολύ ωφέλιμα για την υγεία μας! Πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και μέταλλων.
Διαβήτης: Η τροφή που «κάνει πέρα» τη νόσο και τις επιπλοκές της
Μια νέα επιδημιολογική μελέτη, σε σχεδόν μισό εκατομμύριο Κινέζους ενήλικες, δείχνει ότι ο διαβήτης μπορεί να έχει έναν…
Χαρούπι: ένας παραμελημένος καρπός
Η σκόνη που προέρχεται από το αλεσμένο σάρκωμα του χαρουπιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα προϊόντα. Ανάμεσα στις διάφορες συνταγές, υπάρχουν αυτές για κέικ με χαρουπάλευρο σε συνδυασμό με άλευρο ολικής άλεσης ή αυτή για muffin με χαρούπι σε συνδυασμό με μέλι και πορτοκάλι χωρίς καμία άλλη επιπλέον γλυκαντική ουσία.