Το mednutrition.gr δημοσίευσε το παρακάτω γραφικό, σε σχέση με την παχυσαρκία και το μέγεθος της μερίδας, που αναδημοσιεύουμε κι εμείς!
Το μέγεθος της μερίδας έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες, οδηγώντας σε αύξηση των προσλαμβανόμενων θερμίδων.
Από το 1970 έως σήμερα, το μέγεθος της μερίδας έχει διπλασιαστεί, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει -ακόμη και- πενταπλασιαστεί!
Η αύξηση αυτή οδήγησε, σχεδόν νομοτελειακά, στη σύγχρονη «επιδημία» της παχυσαρκίας.

Πηγή: mednutrition.gr
Σχετικά άρθρα
Μάθετε τι είναι τα πρεβιοτικά
Τα πρεβιοτικά είναι σχετικά καινούργιος όρος και ορίσθηκε από τον Roberfroid στο 2007 Journal of Nutrition ως: «το…
Ένα παγωτό για… γλυκούς ανθρώπους!
Λένε πως οι άνθρωποι που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη είναι ιδιαίτερα γλυκείς, ίσως επειδή διαθέτουν τέτοιο πλεόνασμα ζάχαρης…
Ποιος είναι ο πράσινος χυμός που μειώνει «σημαντικά» το σάκχαρο στο αίμα μέσα σε 120 λεπτά
Το πικρό πεπόνι ή bitter ground δεν βοηθάει απλώς στην απώλεια βάρους αλλά και στον έλεγχο του σακχάρου
Τα γλυκαντικά αυξάνουν την όρεξή σας; Νέα στοιχεία από τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή λένε όχι
Η αντικατάσταση της ζάχαρης με τεχνητά και φυσικά γλυκαντικά στα τρόφιμα δεν κάνει τους ανθρώπους πιο πεινασμένους – και επίσης βοηθά στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, σύμφωνα με μια σημαντική νέα μελέτη.