Το mednutrition.gr δημοσίευσε το παρακάτω γραφικό, σε σχέση με την παχυσαρκία και το μέγεθος της μερίδας, που αναδημοσιεύουμε κι εμείς!
Το μέγεθος της μερίδας έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες, οδηγώντας σε αύξηση των προσλαμβανόμενων θερμίδων.
Από το 1970 έως σήμερα, το μέγεθος της μερίδας έχει διπλασιαστεί, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει -ακόμη και- πενταπλασιαστεί!
Η αύξηση αυτή οδήγησε, σχεδόν νομοτελειακά, στη σύγχρονη «επιδημία» της παχυσαρκίας.

Πηγή: mednutrition.gr
Σχετικά άρθρα
Το ξύδι ρίχνει το “ζάχαρο”
Όταν ρίχνετε ξύδι σε φαγητά με πολλούς υδατάνθρακες φαίνεται ότι καθυστερεί η απορρόφηση των σακχάρων από τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να μην αυξάνεται απότομα το "ζάχαρο".
Συμβουλές για να μειώσετε την πρόσληψη ζάχαρης
Ελαττώνοντας τη ζάχαρη κάνετε ένα σημαντικό βήμα για καλύτερη υγεία
ΚΙΝΟΑ …τι είναι ακριβώς και ποια είναι η αξια του;
Ακούμε όλο και περισσότερο για το κινόα και την υψηλή του θρεπτική αξία αλλά τι ακριβώς είναι; Το κινόα αποτελούσε μέρος της διατροφής των Ίνκας μαζί με το καλαμπόκι και τη πατάτα και παρέχει στον οργανισμό πολλά διατροφικά οφέλη.
Μαγνήσιο και διαβήτης: μια κρυφή σύνδεση
Το μαγνήσιο παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του διαβήτη και στη βελτίωση των συνθηκών για τους διαβητικούς. Η…