Το mednutrition.gr δημοσίευσε το παρακάτω γραφικό, σε σχέση με την παχυσαρκία και το μέγεθος της μερίδας, που αναδημοσιεύουμε κι εμείς!
Το μέγεθος της μερίδας έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες, οδηγώντας σε αύξηση των προσλαμβανόμενων θερμίδων.
Από το 1970 έως σήμερα, το μέγεθος της μερίδας έχει διπλασιαστεί, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει -ακόμη και- πενταπλασιαστεί!
Η αύξηση αυτή οδήγησε, σχεδόν νομοτελειακά, στη σύγχρονη «επιδημία» της παχυσαρκίας.

Πηγή: mednutrition.gr
Σχετικά άρθρα
Κρέας και υποκατάστατα κρέατος
Η ομάδα του κρέατος και των υποκατάστατων κρέατος περιλαμβάνει το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, τα αυγά, το τυρί,…
10+1 υγιεινές τροφές που κάνουν κακό στην υγεία
Το μάρκετινγκ τοποθετεί ταμπέλες όπως «χωρίς γλουτένη» ή «χαμηλή χοληστερίνη» αλλά αυτό δεν αρκεί για να είναι υγιεινή…
Κατάλληλα ροφήματα για διαβητικούς
Μερικές τέλειες ιδέες για ροφήματα που δεν θα κάνουν το σάκχαρό σας να χτυπήσει κόκκινο, μα εξακολουθούν να…
Πως επηρεάζει η σόγια τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη
Η σόγια είναι ένα τρόφιμο που συμβάλει σε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. και αρκετές μελέτες αποδίδουν ευεργετικές ιδιότητες όσον αφορά την αποτροπή της εμφάνισης και των συμπτωμάτων που συνδέονται με τον διαβήτη τύπου 2.