Το mednutrition.gr δημοσίευσε το παρακάτω γραφικό, σε σχέση με την παχυσαρκία και το μέγεθος της μερίδας, που αναδημοσιεύουμε κι εμείς!
Το μέγεθος της μερίδας έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες, οδηγώντας σε αύξηση των προσλαμβανόμενων θερμίδων.
Από το 1970 έως σήμερα, το μέγεθος της μερίδας έχει διπλασιαστεί, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει -ακόμη και- πενταπλασιαστεί!
Η αύξηση αυτή οδήγησε, σχεδόν νομοτελειακά, στη σύγχρονη «επιδημία» της παχυσαρκίας.
Πηγή: mednutrition.gr
Σχετικά άρθρα
Φράουλα: Για ομορφιά, υγεία και ανάλαφρο σώμα!
Το αγαπημένο μας εποχιακό φρούτο έχει πολλά να μας προσφέρει -ακόμα και στη διαχείριση του διαβήτη μας! Φρούτο…
Μύρτιλα, μήλα και σταφύλια προλαμβάνουν τον διαβήτη
Τα μύρτιλα μειώνουν τον κίνδυνο κατά 26% συγκριτικά με 2% που συνεπάγεται η κατανάλωση τριών μερίδων οποιουδήποτε άλλου φρούτου
Γιατί ο χυμός του παντζαριού κάνει «θαύματα» υγείας;
Στις περισσότερες λίστες με τα θρεπτικά τρόφιμα δεν θα βρείτε τον χυμό του παντζαριού, αλλά σύμφωνα με πρόσφατα…
Τα πολλαπλά οφέλη της Μεσογειακής διατροφής για διαβητικούς και καπνιστές
Νέα επιστημονική έρευνα αναδεικνύει τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής για τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου καρδιαγγειακού…