Το mednutrition.gr δημοσίευσε το παρακάτω γραφικό, σε σχέση με την παχυσαρκία και το μέγεθος της μερίδας, που αναδημοσιεύουμε κι εμείς!
Το μέγεθος της μερίδας έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες, οδηγώντας σε αύξηση των προσλαμβανόμενων θερμίδων.
Από το 1970 έως σήμερα, το μέγεθος της μερίδας έχει διπλασιαστεί, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει -ακόμη και- πενταπλασιαστεί!
Η αύξηση αυτή οδήγησε, σχεδόν νομοτελειακά, στη σύγχρονη «επιδημία» της παχυσαρκίας.
Πηγή: mednutrition.gr
Σχετικά άρθρα
Υπολογισμός θερμίδων: Ποιο λάθος κάνετε
Αν θεωρείτε ότι ο υπολογισμός των θερμίδων που καταναλώνετε καθημερινά είναι μια περιττή διαδικασία, μάλλον πρέπει να επανεξετάσετε…
Γλυκαιμικός Δείκτης-Γλυκαιμικό Φορτίο & Σακχαρώδης Διαβήτης
Όλα τα τρόφιμα τα οποία περιέχουν υδατάνθρακες (αμυλούχα τρόφιμα, όσπρια, δημητριακά, γάλα, φρούτα, και λαχανικά) αυξάνουν τη γλυκόζη (ή σάκχαρο) του αίματος.
Η δίαιτα του διαβητικού
Ο διαβήτης και η ρύθμιση του σακχάρου εκλαμβάνεται από τους περισσότερους ως κάτι που τους αποκλείει από τη γαστρονομική απόλαυση. Κι όμως αυτό είναι μια τελείως λανθασμένη άποψη.
Οταν οι ετικέτες διατροφικής αξίας μας παραπλανούν
Πώς να αποφύγετε τις παγίδες στα τρόφιμα και να αποκτήσετε επίγνωση του τι τρώτε «Τα μεγαλύτερα ψέματα είναι…