Το mednutrition.gr δημοσίευσε το παρακάτω γραφικό, σε σχέση με την παχυσαρκία και το μέγεθος της μερίδας, που αναδημοσιεύουμε κι εμείς!
Το μέγεθος της μερίδας έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες, οδηγώντας σε αύξηση των προσλαμβανόμενων θερμίδων.
Από το 1970 έως σήμερα, το μέγεθος της μερίδας έχει διπλασιαστεί, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει -ακόμη και- πενταπλασιαστεί!
Η αύξηση αυτή οδήγησε, σχεδόν νομοτελειακά, στη σύγχρονη «επιδημία» της παχυσαρκίας.

Πηγή: mednutrition.gr
Σχετικά άρθρα
Ξαναζεσταμένο ρύζι; Ξανασκεφτείτε το!
Υπάρχουν τροφές που όλοι μας συνδέουμε ενστικτωδώς με το ρίσκο της τροφικής δηλητηρίασης – ωμό κοτόπουλο, ωμά αυγά,…
Σοκολατένιες συμβουλές για γλυκό και υγιεινό Πάσχα
Πώς να υποκύψετε στον πειρασμό των σοκολατένιων αβγών χωρίς να βλάψετε την υγεία σας
Πώς η δίαιτα της βασικής ινσουλίνης μπορεί να ωφελήσει την υγεία όλων και όχι μόνο των διαβητικών
Ελληνική μελέτη που έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο «Λαϊκό» φέρνει πολύ σημαντικά κι αισιόδοξα αποτελέσματα
Πως να έχετε μια υγιή σχέση με το φαγητό
Η διατροφή είναι θεμελιώδες στοιχείο για μια υγιεινή ζωή με διαβήτη, όπως είναι και η πρόσληψη ινσουλίνης, η…