Μια πεντανόστιμη, μυρωδάτη συνταγή με κοτόπουλο, θρεπτική και με λίγους υδατάνθρακες!
Ανά μερίδα: Θερμιδες 286, Γ.Φ. 2.6’ Πρωτείνες 43 G’ υδατάνθρακες 10.5 G’ Λίπος 8 G (από τα οποία τα 4.2 G είναι κορεσμένα)’ ‘Ινες 3 G
Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 4
Απαιτούμενος χρόνος: 50′
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
Κόστος: 3/5
Υλικά
2 (200 γρ.) στήθη κοτόπουλο, χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένα στη μέση
3/4 κ.γ. αλάτι χαμηλό σε νάτριο
1/4 κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης (περίπου 40 γρ.)
1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου (χρησιμοποίησε κύβο)
2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
½ κιλό φρέσκα φασολάκια, κομμένα στη μέση
2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
1. Βάλτε το κάθε κομμάτι κοτόπουλου ανάμεσα σε δύο φύλλα μεμβράνης και χτυπήστε τα μέχρι να φτάσουν σε πάχος 1 εκ. χρησιμοποιώντας σφυρί κρεάτων ή ένα βαρύ μικρό τηγάνι. Πασπαλίστε τα στήθη κοτόπουλου με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
2. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάλτε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο. Πανάρετε το κοτόπουλο με το αλεύρι. Βάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και αφήστε το για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να είναι έτοιμο. Βγάλτε το από τηγάνι και κρατήστε το ζεστό. Προσθέστε το ξύδι, το ζωμό και το σκόρδο στο τηγάνι, ξύνοντας το τηγάνι για να ξεκολλήσουν τυχόν κομματάκια. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 2 λεπτά. Προσθέστε τα φασολάκια, σκεπάστε τα και βράστε τα για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Βγάλτε τα από τη φωτιά, προσθέστε μαϊντανό και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε. Σερβίρετε τα φασολάκια και τη σάλτσα μαζί με το κοτόπουλο.
Ο Δρ. Φαίδων Lindberg-Χατζηπαναγιώτου είναι παθολόγος-διαβητολόγος, ειδικός σε θέματα διατροφής. Ο Δρ. Λιντμπεργκ σας δίνει τις συμβουλές του και παρουσιάζει εβδομαδιαία μενού και άφθονες λαχταριστές συνταγές που θα σας πείσουν να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες και να απολαύσετε καλύτερη υγεία.
Σχετικά άρθρα
Ιταλικό σκορδόψωμο
Το φθινόπωρο είναι εδώ και αυτό σημαίνει ότι ήρθε η εποχή των πιο άνετων και ζεστών φαγητών! Είναι…
Ψωμί χωρίς γλουτένη
Χρήσιμες Πληροφορίες Βαθμός δυσκολίας: 3/5 Κόστος: 2/5 Υλικά 1 κιλό αλεύρι χωρίς γλουτένη περίπου 3 φλιτζάνια χλιαρό νερό…
Σούπα με μπρόκολο
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα: 64 θερμίδες, 2 γρ. λίπος, 10,2 γρ. υδατανθράκων, 2,8 γρ. πρωτεΐνη. ΥΛΙΚΑ 1 κ.σ.…
Απολαυστική συνταγή με γαρίδες, πέστο και κινόα
Ένα υγιεινό και θρεπτικό μπολ που θα σε χορτάσει απόλαυση