'Εχετε παιδευτεί να χάσετε βάρος με δίαιτες χωρίς μόνιμο αποτέλεσμα;

eurodiet

O Φαίδων Λίντμπεργκ, Παθολόγος-Διαβητολόγος, ειδικός σε θέματα μεταβολισμού, που διευθύνει τις Dr. Lindberg’s Clinics σε τέσσερις πόλεις της Νορβηγίας, μας ενημερώνει για την ιατρική μέθοδο αντιμετώπισης υπέρβαρου και παχυσαρκίας Eurodiet, μια μέθοδο που μπορεί να οδηγήσει σε αποτελεσματική και διαρκή απώλεια βάρους με ιατρική παρακολούθηση..
– Στα ιατρικά μας κέντρα στην Νορβηγία, όπου έχουμε αντιμετωπίσει πάνω από 12.000 άτομα με προβήματα μεταβολισμού τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιούμε μεταξύ άλλων την εξαιρετικά αποτελεσματική και ασφαλή ιατρική μέθοδο αδυνατίσματος Eurodiet σε τέσσερεις φάσεις (www.eurodiet.gr ).
Για ποιούς ενδείκνυται αυτή η ιατρική μέθοδος;
-H μέθοδος Eurodiet ενδείκνυται για αυτούς που έχουν Δείκτη Μάζα Σώματος (ΔΜΣ/BMI) πάνω από 30, ή πάνω από 27 αν έχουν ταυτόχρονα και κάποιο άλλο ιατρικό πρόβλημα που οφείλεται στο υπέρβαρο (διαβήτη, υπέρταση, αυξημένη χοληστερίνη ή τριγλυκερίδια, καρδιαγγειακό πρόβλημα, άπνοια του ύπνου, οστεοαρθρίτιδα κλπ.). Τον ΔΜΣ σας υπολογίζετε πολλαπλασιάζοντας το ύψος σας σε μέτρα με τον εαυτό του και διαιρώντας το βάρος σας σε κιλά με τον αριθμό αυτό. Η φαση 1 της Eurodiet είναι είναι μία δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων και θερμίδων αλλά με ικανό ποσοστό πρωτεινών. Ακολουθεί σταδιακή αύξηση σε υδατάνθρακες και λίπος και θερμίδες στις επόμενες τρεις φάσεις.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μέθοδος και από άτομα που πάσχουν από διαβήτη;
– Η μέθοδος Eurodiet είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και για άτομα που πάσχουν απο διαβήτη τύπου 2 (σάκχαρο ενηλίκων), αφού οδηγεί σε δραματική βελτίωση του σακχάρου του αίματος παράλληλα με την απώλεια βάρους. Συχνά μπορεί ο ασθενής να μειώσει σημαντικά ή και να μην χρειάζεται πλεόν αντιδιαβητικά φάρμακα ή ενέσεις ινσουλίνης.
Ποιά είναι τα ιδιαίτερα θετικά χαρακτηριστικά της μεθόδου Eurodiet;
– Χάνετε βάρος γρήγορα, έυκολα και με ασφάλεια, αφού έχετε υποχρεωτικά ιατρική παρακολούθηση και η προετοιμασία των ειδικών γευμάτων είναι πολύ εύκολη. Δεν πεινάτε, γιατί οι τροφές Eurodiet αυξάνουν την αίσθηση πληρότητας και καταστέλλουν την όρεξη. Πετυχαίνετε σημαντική μείωση βάρους από απώλεια λίπους και μείωση της περιμέτρου συντηρώντας ταυτόχρονα τη μυική σας μάζα και εξασφαλίζετε τη μακροπρόθεσμη διατήρηση υγιούς βάρους. Εύκολη στην εφαρμογή μέθοδος, χάρη σε μια μεγάλη σειρά από δομημένα Eurodiet γεύματα και ενός απλού στη χρήση και ολοκληρωμένου προγράμματος.
Τι τεκμηρίωση έχει η μέθοδος Eurodiet για την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια της;
– Η μέθοδος αποτελείται όπως σας είπα από τέσσερεις φάσεις, οι δύο πρώτες είναι πολύ χαμηλών υδατανθράκων, λιπαρών, θερμίδων και ικανής ποσότητας πρωτεινών, φυτικών ινών και απαραίτητων βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Οι επόμενες φάσεις οδηγούν μέσω μιας μεταβατικής περιόδου σε σταδιακή αύξηση των θερμίδων, υδατανθράκων και λιπών καταλήγοντας σε μια μεσογειακή διατροφή χαμηλού γλυκαιμικού φορτίου. Υπάρχει σημαντικότατη βιβλιογραφία για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα της μεθόδου, αλλά θα ήθελα να σας αναφέρω πιο αναλυτικά μια σημαντική ελληνική έρευνα που έγινε σε συνεργασία με το Διαβητολογικό Κέντρο στο Τζάνειο νοσοκομείο και την Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γενικό Λαϊκό Νοσοκομείο.
Σε αυτήν την έρευνα έγινε μια σύγκριση μεταξύ της μεθόδου Eurodiet και μιας διατροφής υποθερμιδικής με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη σε παχύσαρκα άτομα με διαβήτη τύπου 2.
Πόσα άτομα συμμετείχαν στην έρευνα αυτή και τι έδειξε;
– Συμμετείχαν εβδομήντα εννιά ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 , 32% άντρες, και 68% γυναίκες, με μέσο δείκτη μάζας σώματος ΒΜΙ πάνω από 30 kg/m 2 . Εντάχθηκαν τυχαία σε 2 ομάδες:
Η μία ομάδα ακολούθησε για 8 εβδομάδες την μέθοδο Eurodiet με προϊόντα ειδικής σύστασης και μετά επανεισήχθησαν συμβατικά τρόφιμα αυξάνοντας σταδιακά το γλυκαιμικό φορτίο της δίαιτας και καταλήγοντας μετά απο 14 εβδομάδες σε μια μεσογειακή χαμηλού γλυκαιμικού φορτίου διατροφή.
Η άλλη ομάδα ακολούθησε για 22 εβδομάδες μια υποθερμιδική δίαιτα μεσογειακού τύπου, χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη και φορτίου, με ενεργειακό έλειμμα 500 θερμίδες την ημέρα.
Μετά από 22 εβδομάδες χορήγησης των 2 διαιτών η μείωση της HbA1C (γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη, που μετρά τη ρύθμιση του σακχάρου τους τελευταίους 3 μήνες) ήταν μεγαλύτερη στην ομάδα Eurodiet απόό 8.8 σε 7.3 σε σχέση με την άλλη ομάδα από 8.3 σε 7.8. Η μείωση της γλυκόζης νηστείας ήταν σχεδόν διπλάσια στην ομάδα Eurodiet. H μείωση του βάρους ήταν σημαντική και πάνω από τριπλάσια στην ομάδα Eurodiet, με μέσο όρο απώλειας 15,8 κιλών (από 109.7 κιλά σε 93.81) σε σχέση με την άλλη ομάδα που έχασε 4,94 κιλά (από 103.50 σε 98.54 κιλά).
Η ομάδα Eurodiet μείωσε την περίμετρο μέσης από 131 σε 101 εκατοστά, δηλαδή 30 εκατοστά αντί για 12 εκατοστά στην άλλη ομάδα. Μόνο στην ομάδα Eurodiet υπήρχε στατιστικά σημαντική μείωση στη λιπώδη μάζα, στην ολική χοληστερόλη, στα τριγλυκερίδια, την διαστολική αρτηριακή πίεση και σημαντική αύξηση στην (καλή) HDL χοληστερόλη.
To 96.7% των ασθενών της ομάδας Eurodiet μείωσαν ή σταμάτησαν τα αντιδιαβητικά φάρμακα ενώ μειώθηκαν σημαντικά οι μονάδες ινσουλίνης που έπαιρναν από 60 σε 28 κατά μέσο όρο, πολλοί δε απο τους συμμετέχοντες μπόρεσαν να σταματήσουν τελείως τις ενέσεις.
Τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής έδειξαν ότι η μέθοδος Eurodiet είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στην αντιμετώπιση παχύσαρκων ασθενών με διαβήτη τύπου 2 και αποτελεί επιλογή με περισσότερα μεταβολικά οφέλη γιατί οδηγεί σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους, σε καλύτερο γλυκαιμικό και λιπιδαιμικό προφίλ, σε μεγαλύτερη μείωση της αρτηριακής πίεσης και μείωση ή διακοπή της φαρμακευτικής αγωγής
Πως μπορεί κανείς να ξεκινήσει με την μέθοδο αυτή;
– Για να ξεκινήσετε ρωτείστε το γιατρό σας ή ένα ειδικευμένο στην μέθοδο γιατρό κοντά σας, που θα σας εξετάσει κλινικά, θα συστήσει τις απαραίτητες εργαστηριακές αναλύσεις και θα καθορίσει το ατομικό σας πρόγραμμα, που δομείται σε 4 φάσεις λαμβάνοντας υπόψη την υγεία σας, το στόχο του βάρους σας, τη σύνθεση του σώματός σας, τις συνήθειές σας καθώς επίσης και το κίνητρό σας. Ο ιατρός σας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τα γεύματά σας από μια σειρά 70 ειδικών γευμάτων Eurodiet.
Για πληροφορίες επικοινωνήστε με την Eurodiet Med, Τηλ: 801 11 93300, 210 9373020, e-mail: info@eurodiet.gr.
Ο Δρ. Φαίδων Lindberg-Χατζηπαναγιώτου είναι παθολόγος-διαβητολόγος, ειδικός σε θέματα διατροφής. Ο Δρ. Λιντμπεργκ σας δίνει τις συμβουλές του και παρουσιάζει εβδομαδιαία μενού και άφθονες λαχταριστές συνταγές που θα σας πείσουν να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες και να απολαύσετε καλύτερη υγεία.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Σπιρουλίνα και Διαβήτης - Glykouli.Gr
Περισσότερα

Σπιρουλίνα και Διαβήτης

Η σπιρουλίνα (spirulina), χάρη στην περιεκτικότητα ενός ευρέως φάσματος διαφορετικών ομάδων θρεπτικών συστατικών, αποτελεί ένα τρόφιμο με δυνητικά θεραπευτικές και προληπτικές ιδιότητες για την ανθρώπινη υγεία.