Dexcom G5 Mobile CGM: Καταγραφή γλυκόζης… από απόσταση!

dexcom

Η Dexcom πρόσφατα έβγαλε στην αγορά το νέο σύστημα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης Dexcom G5 Mobile CGM που παρέχει δυναμικές πληροφορίες, δείχνοντας σε ποιο σημείο βρίσκεται η γλυκόζη, που πάει, αλλά και με τι ρυθμό.

Το πρωτοποριακό σύστημα Dexcom G5 Mobile CGM περιορίζει τα τρυπήματα στην καθημερινή διαχείριση του διαβήτη, αλλά έρχεται και  με μια νέα καινοτομία: δεν χρειάζεται δέκτης, καθώς ο πομπός εκπέμπει σήμα Bluetooth το οποίο λαμβάνεται από το κινητό σας τηλέφωνο και με την ειδική εφαρμογή που είναι εγκατεστημένη, η κινητή συσκευή τηλεφώνου συλλέγει  δεδομένα από απόσταση και φυσικά σας ειδοποιεί.

Το Dexcom G5 Mobile είναι το πρώτο και το μόνο απομακρυσμένο σύστημα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης εγκεκριμένο για ενήλικες και παιδιά μεγαλύτερα των 2 ετών. Η τεχνολογία Bluetooth, ενσωματωμένη στο πομπό, επιτρέπει ολοκληρωμένη πληροφόρηση από απόσταση, καθώς υπάρχει ένας μικρός αισθητήρας που μετράει τα επίπεδα γλυκόζης κάτω από το δέρμα, ενώ ο πομπός στερεώνεται πάνω στον αισθητήρα και στέλνει πληροφορίες ασύρματα σε συμβατή smart συσκευή.
Με το σύστημα Dexcom G5 Mobile CGM, έρχεται ειδοποίηση απευθείας από το κινητό σας τηλέφωνο, όταν τα επίπεδα σακχάρου είναι πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά. Οι ήχοι ειδοποίησης μπορούν να προσαρμοστούν και να αποστέλλονται και ως sms, σε περίπτωση που θέλετε να διατηρήσετε την διακριτικότητα και την εχεμύθειά σας.
Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα, μέσω της εφαρμογής, το άτομο με διαβήτη να μοιραστεί τα δεδομένα με κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, μέσω των κινητών τηλεφώνων, ώστε να υπάρχει επιπρόσθετη ασφάλεια και υποστήριξη.
Αν από τη άλλη θελήσετε να αποθηκεύσετε και να εκτυπώσετε τα δεδομένα του σακχάρου σας με ευκολία,μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα Diasend. Μέσω ενός ασφαλούς website, μπορείτε να αναλύσετε το πως συμπεριφέρεται η γλυκόζη σας από την άνεση του σπιτιού σας ή όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού. Τις εξατομικευμένες αυτές εκθέσεις μπορείτε να τις μοιραστείτε και με τον ιατρό σας. Έτσι παρέχονται επιπρόσθετες πληροφορίες με τα πιο σύγχρονα μέσα  ώστε η διαχείριση του διαβήτη να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη.
Το σύστημα Dexcom G5 Mobile CGM έχει λάβει πιστοποίηση και φέρει το σήμα CE και σύντομα θα είναι διαθέσιμο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες – το περιμένουμε με ανυπομονησία και στην Ελλάδα!
Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.dexcom.com/en-GB

Total
7
Shares
Σχετικά άρθρα
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαβήτη ρωτά ανθρώπους με διαβήτη και επαγγελματίες υγείας πως βιώνουν την πανδημία του κορωνοϊού
Περισσότερα

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαβήτη ρωτά ανθρώπους με διαβήτη και επαγγελματίες υγείας πως βιώνουν την πανδημία του κορωνοϊού

Το Ευρωπαϊκό τμήμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαβήτη (IDF Europe) κάνει έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας του…