Ανάλυση ερευνών αναφέρει ότι Τροφές πλούσιες σε υγιεινά λιπαρά μπορούν να βελτιώσουν την αντίσταση στην ινσουλίνη αν έχουν φυτική βάση και καταναλώνονται αντί για ζωικά λιπαρά και επεξεργασμένους υδατάνθρακες.
Τροφές πλούσιες σε λιπαρά μπορούν να βελτιώσουν την αντίσταση στην ινσουλίνη αν έχουν φυτική βάση και καταναλώνονται αντί για ζωικά λιπαρά και επεξεργασμένους υδατάνθρακες, αναφέρει ανάλυση αρκετών ερευνών.
Ερευνητές του Tufts University και του University of Cambridge επισκόπησαν ευρήματα 102 δοκιμών με 4.660 συμμετέχοντες για πρώτη φορά ποσοτικοποιώντας το όφελος των υγιεινών λιπαρών στον έλεγχο της γλυκόζης.
Ανακάλυψαν ότι για κάθε 5% της διατροφικής ενέργειας που μετατοπίστηκε από υδατάνθρακες ή κορεσμένα λιπαρά σε μονο- ή πολυακόρεστα λιπαρά υπήρχε μείωση 0,1% της HbA1c.
Πλούσιες σε υγιεινά λιπαρά τροφές, αναφέρουν οι ερευνητές, είναι τα καρύδια, οι ηλιόσποροι, το ψάρι και ο λιναρόσπορος.
Πηγή: http://www.iatronet.gr
Σχετικά άρθρα
Ποιος είναι ο χυμός που μειώνει «σημαντικά» το σάκχαρο στο αίμα μέσα σε λίγες ώρες από τη λήψη του
Νέα μελέτη καθιστά τον χυμό φράουλας εξαιρετικά ωφέλιμο στον διαβήτη τύπου 2
Μια νέα ανακάλυψη θα μπορούσε να οδηγήσει σε λιγότερες παρενέργειες από τη θεραπεία του διαβήτη με γλιταζόνη
Μια μελέτη σε ποντίκια εξέτασε τις διαφορές μεταξύ των δύο μορφών της πρωτεΐνης PPARgamma, στόχος των φαρμάκων του…
10 τροφές που κάθε διαβητικός πρέπει να συμπεριλαμβάνει στο διαιτολόγιο του
Ο όρος «σακχαρώδης διαβήτης» αναφέρεται σε μια μεταβολική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από αύξηση του σακχάρου (γλυκόζης) στο αίμα,…
Συστατικό του κάρυ μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου ΙΙ
Τα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν συστατικό του κάρυ μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη του διαβήτη στα άτομα υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με μελέτη Ταϊλανδών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Diabetes Care.