Η νέα συσκευή χορήγησης γευματικής ινσουλίνης Via της OneTouch και μια πρώτη ματιά στο Τεχνητό Πάγκρεας

OneTouch

Η J&J πρόσφατα πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση με τους επενδυτές της, τονίζοντας ορισμένα από τα βασικά project της σχετικά με τον διαβήτη.

Δύο από τις ενημερώσεις της είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς έφεραν νέες πληροφορίες σχετικά με τη νέα συσκευή χορήγησης ινσουλίνης που πρόσφατα ονομάστηκε «OneTouch Via» (γνωστή στο παρελθόν ως Calibra Finesse), καθώς και την ανάπτυξη συσκευής αυτοματοποιημένης χορήγησης ινσουλίνης («τεχνητό πάγκρεας») , σε συνεργασία με την Dexcom. Η δυναμική και η πρόοδος της J&J προκαλεί ενθουσιάσμό καθώς είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων πέντε ετών!

One Touch Via – Καινοτόμος χορήγηση γευματικής ινσουλίνης

Η είσοδος της συσκευή «OneTouch Via» της J&J (πρώην Calibra Finesse) στην αγορά, αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες – θα είναι εμπορικά διαθέσιμη σε επιλεγμένες αγορές των ΗΠΑ από τα τέλη του 2016, και θα έχει ακόμα μεγαλύτερη διαθεσιμότητα μέσα το 2017. Το χρονοδιάγραμμα εισόδου στην αγορά είναι λίγο μεγαλύτερο απ’ όσο αναμενόταν, καθώς το προϊόν θα πρέπει να υποβληθεί εκ νέου στον FDA. Η OneTouch Via θα είναι ένα πρώτο-του-είδος προϊόν, δημιουργώντας μια νέα προσέγγιση χορήγησης γευματικής ινσουλίνης.

OneTouch Via
OneTouch Via
Η Via είναι μια πολύ λεπτή, πλαστική συσκευή που τοποθετείται στο δέρμα και διαρκεί έως και τρεις ημέρες. Μπορεί να χωρέσει μέχρι και 200 μονάδες ινσουλίνης ταχείας δράσης (Humalog, NovoLog), και επιτρέπει στο χρήστη να κάνει δόσεις των δύο μονάδων πιέζοντας ταυτόχρονα τα δύο κουμπιά – κάτι που γίνεται και μέσα από τα ρούχα, ώστε να μην είναι ορατό. Η OneTouch Via είναι εντελώς μηχανική – δεν περιλαμβάνει κοντρολ, οθόνες, μπαταρίες, ή μνήμη – έτσι το κόστος της αναμένεται να είναι σχετικά χαμηλό, αν και αυτό παραμένει μια εικασία, καθώς δεν υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα στοιχεία. Το μεγάλο πλεονέκτημα της Via είναι το μικρό της μέγεθος – περίπου 7 χιλιοστά πάχος, 5 εκατοστά μήκος και 2.5 εκατοστά πλάτος, γεγονός που την καθιστά πολύ πιο διακριτική από τις παραδοσιακές αντλίες ινσουλίνης και τη χρήση στυλό ή σύριγγας. Η Via δεν δίνει τον βασικό ρυθμό ινσουλίνης, κάτι που σημαίνει πως όσοι κάνουν πολλαπλές ενέσεις καθημερινά θα πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν την βασική τους δόση (π.χ. Lantus, Levemir, Toujeo, Tresiba) χρησιμοποιώντας τα στυλό.
Η Via προορίζεται για ατομα με διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 – αρχικά, θεωρήθηκε ως προϊόν που απευθύνεται σε διαβητικούς τύπου 2, αλλά πολλοί άνθρωποι με διαβήτη τύπου 1, δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χρήση του προϊόντος το οποίο με άνεση χορηγεί γευματική ινσουλίνη. Κυρίως όσοι σήμερα χρησιμοποιούν στυλό ή σύριγγες.
Η J&J ανακοίνωσε, επίσης, για πρώτη φορά, ότι δύο άλλα προϊόντα OneTouch Via βρίσκονται σε ανάπτυξη: μια «έξυπνη» έκδοση με συνδεσιμότητα, και μια έκδοση με μεγαλύτερη χωρητικότητα. Επίσης πιθανολογείται πως η εταιρεία ψάχνει μια έκδοση που να χορηγεί μία μονάδα, κάτι που είναι καταλληλότερο για πολλούς διαβητικούς Τύπου 1.
Καθώς το 57% των ατόμων με διαβήτη τύπου 2, παραλείπουν τις γευματικές δόσεις ινσουλίνης σε σταθερή βάση (εν μέρει λόγω του στίγματος), είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε πως υπάρχουν νέες επιλογές για τη χορήγησή της. Η J&J αυτή τη στιγμή προχωράει σε μια κλινική δοκιμή που θα δείξει την επίδραση της Via στην γλυκοζυλυωμένη αιμοσφαιρίνη, τον θεραπευτικό χρόνο και την ικανοποίηση των ασθενών.
Η J&J ανακοίνωσε επίσης ότι ένα λανσάρισμα της πολυαναμενόμενης συσκευής αυτοματοποιημένη χορήγησης ινσουλίνης με την Dexcom CGM αναμένεται μέσα στους επόμενους 18-24 μήνες, με μια βασική δοκιμή που προβλέπεται να ξεκινήσει πριν από το τέλος του έτους. Είναι η πιο συγκεκριμένη περίοδος λανσαρίσματος που έχει δοθεί, γεγονός που συνεπάγεται την έναρξή της στις ΗΠΑ ενδεχομένως πριν από το Νοέμβριο του 2017. Η ημερομηνία αυτή, την βάζει λίγο πίσω από το υβριδικό σύστημα κλειστού βρόχου της Medtronic, το MiniMed 670 g, το οποίο ενδέχεται να βγει στην αγορά μέχρι τον Απρίλιο του 2017.
GlykouliGr
Πηγή: http://diatribe.org

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
διαβήτης, αναλώσιμα, φαρμακεία
Περισσότερα

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Ενεργοποίηση ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αναλώσιμου υγειονομικού υλικού σε ανασφάλιστους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ:  Ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού…