Ιταλικό σκορδόψωμο

σκορδόψωμο, συνταγή, πίτσα, ζύμη

Το φθινόπωρο είναι εδώ και αυτό σημαίνει ότι ήρθε η εποχή των πιο άνετων και ζεστών φαγητών! Είναι τόσο όμορφα που φύγαμε από τον ζεστό καιρό και έφτασε ο καιρός να δούμε τα φύλλα να αλλάζουν χρώμα και να πέφτουν, τον καιρό του πουλόβερ και τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Υπάρχει αυτό το “κάτι” με τη ζεστή πίτσα σε μια ποδοσφαιρική βραδιά που κάνει την εβδομάδα ακόμα καλύτερη και ευτυχώς υπάρχουν ζύμες για πίτσα που είναι χαμηλές σε υδατάνθρακες και κάνουν τις δίαιτες μας ακόμα πιο απολαυστικές.
Ανά μερίδα: 716 θερμίδες, 13g συνολικά υδατάνθρακες, 9g καθαροί υδατάνθρακες, 63g λίπος, 25g πρωτεΐνη (Σημείωση: Παρακαλώ θυμηθείτε ότι αυτοί οι αριθμοί βασίζονται σε μερικές μάρκες προιόντων και μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς με κάποιες άλλες.)
 
Υλικά
230 γρ. τυρί κρέμα
1 κούπα ψιλοκομμένη μοτσαρέλα, χωρισμένη σε 3/4 και 1/4 της κούπας
1 αυγό
1 κούπα αλεύρι αμυγδάλου
2 κουτ. της σούπας παρμεζάνα
2 κουτ. της σούπας βούτυρο
1 κουτ. της σούπας σκόρδο
Για τη γεύση: Λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι
Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C
  • Ζεσταίνουμε το τυρί κρέμα και τα 3/4 ψιλοκομμένης μοτσαρέλας στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν ελαφρώς, περίπου 45-60 δευτερόλεπτα.
  • Προσθέστε αλεύρι αμυγδάλου, αυγό, αλάτι, πιπέρι και καρυκεύματα στα τυριά. Αναμειγνύετε μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης.
  • Στερεώστε ένα φύλλο ψησίματος με λαδόκολλα.
  • Απλώστε τη ζύμη στο φύλλο ψησίματος, όσο λεπτότερο τόσο το καλύτερο.
  • Ψήστε για 12 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  • Λιώστε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύετε το ψιλοκομμένο σκόρδο
  • Βάλτε το μείγμα βουτύρου πάνω από τη ζύμη.
  • Πασπαλίστε με παρμεζάνα.
  • Προσθέστε την εναπομένουσα μοτσαρέλα (1/4) και ψήστε τα επιπλέον 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Εάν θέλετε, προσθέστε επιπλέον καρύκευμα για να τελειώσετε.

 

Πηγή: butterisnotacarb.com

Total
2
Shares
Σχετικά άρθρα