Αν αναζητάτε κάτι γλυκό με λίγες θερμίδες, δοκιμάστε αυτά τα πεντανόστημα μακαρούν με καρύδα!
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα : 226 θερμίδες, 21γρ. λίπος, 11γρ. υδατανθράκων, 3γρ. πρωτεΐνη
Υλικά (για 12 μερίδες)
- 1,5 φλυτζάνι τριμμένη καρύδα χωρίς προσθήκη γλυκαντικού
 - 3 ασπράδια αυγού
 - 2 κ.σ. μέλι
 - 1 κ.σ. σκόνη κακάο
 - 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
 - 1 κ.γ. λιωμένο λάδι καρύδας
 - 1 κ.γ. βανίλια
 - 1 πρέζα αλάτι
 
Εκτέλεση
- Χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν (ο όγκος τους πρέπει να διπλασιαστεί).
 - Προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
 - Συμπληρώνουμε την τριμμένη καρύδα ανακατεύοντας με κουτάλα. Μην ανακατέψετε πολύ γιατί θα φύγει ο αέρας από τη μαρέγκα.
 - Καλύψτε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, τοποθετήστε ίσες ποσότητες μείγματος πάνω στο ταψί.
 - Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ψήστε τα μακαρούν για περίπου 15 λεπτά, ή μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να ροδίζουν.
 - Μόλις τα άκρα ροδίσουν, βγάλτε τα μακαρούν από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
 - Στο μεταξύ αναμείξτε το λάδι καρύδας με το κακάο ώστε να φτιάξετε σιρόπι.
 - Μόλις τα μακαρούν κρυώσουν, πασπαλίστε τα με το σιρόπι σοκολάτας.
 - Τοποθετήστε τα στο ψυγείο, όπου μπορείτε να τα διατηρήσετε μέχρι να καταναλωθούν.