Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα : 411 θερμίδες, 19,5 γρ. λίπος, 16,3 γρ. υδατανθράκων, 45 γρ. πρωτεΐνη.
Συστατικά
- 1 μεγάλο κεφάλι μαρουλιού ρομάν, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 400g μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα, κομμένο σε κύβους
- 100γρ. φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 120ml γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
- 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. Μουστάρδα Ντιζόν
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50γρ. ψωμί σε κύβους
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε ένα ταψί σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε τους κύβους ψωμιού.
- Μόλις οι κύβοι ροδίσουν αλατοπιπερώνουμε.
- Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βάζουμε το μαρούλι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα κρουτόν και πασπαλίζουμε το τυρί από πάνω.
- Αναμειγνύουμε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα Dijon και το σκόρδο και ανακατέβουμε καλά.
- Ραντίζουμε τη σαλάτα με τη σος.
- Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αλατοπιπερώνουμε.
Πηγή: Diabetes.co.uk