Σαλάτα του καίσαρα

Σαλάτα του καίσαρα
Σαλάτα του καίσαρα

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα : 411 θερμίδες, 19,5 γρ. λίπος, 16,3 γρ. υδατανθράκων, 45 γρ. πρωτεΐνη.

Συστατικά

  • 1 μεγάλο κεφάλι μαρουλιού ρομάν, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 400g μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα, κομμένο σε κύβους
  • 100γρ. φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 120ml γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. Μουστάρδα Ντιζόν
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50γρ. ψωμί σε κύβους
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε ένα ταψί σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  2. Σοτάρουμε τους κύβους ψωμιού.
  3. Μόλις οι κύβοι ροδίσουν αλατοπιπερώνουμε.
  4. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Βάζουμε το μαρούλι σε ένα μεγάλο μπολ.
  6. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα κρουτόν και πασπαλίζουμε το τυρί από πάνω.
  7. Αναμειγνύουμε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα Dijon και το σκόρδο και ανακατέβουμε καλά.
  8. Ραντίζουμε τη σαλάτα με τη σος.
  9. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  10. Αλατοπιπερώνουμε.

Πηγή: Diabetes.co.uk

Total
1
Shares
Σχετικά άρθρα