Τα τελευταία νέα για τη διαβητική κοινότητα από το Newsletter της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Τα νέα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

“Πράσινο φως” δίνει το Υπουργείο Υγείας για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης (CGM) για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2, μετά τη συνάντηση που είχε η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με το Υπ. Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ στις 10 Ιουλίου 2024.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Επιστολή προς το Υπ. Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με θέμα: “Προτάσεις ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ επί του Σ/Ν για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό εκπαίδευσης”, απέστειλε η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ. Τις προτάσεις, η Ομοσπονδία τις κατέθεσε και ηλεκτρονικά στις 15.07.2024 στον διαδικτυακό τόπο “www.opengov.gr’’.

Δείτε αναλυτικά τις προτάσεις της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ επί του σχεδίου νόμου του ΥΠΑΙΘΑ εδώ. 

Η ΕΣΑμεΑ εκφράζει την έκπληξη και την αγανάκτησή της, από κοινού με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Νεφροπαθών, μετά την ανακοίνωση του Νεφρολογικού Κέντρου Σαρωνικού, ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ απέρριψε οριστικά το αίτημα για καταβολή των εξόδων αιμοκάθαρσης για ένα διάστημα 10 μηνών, το έτος 2020, εν μέσω πανδημίας.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ εδώ. 

Μετά τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση σχετικά με το ενεργειακό κόστος, το αναπηρικό κίνημα της χώρας ζητά να ληφθεί διακριτή μέριμνα στις επιδοτήσεις των ενεργειακών αναγκών των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, με επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα