Τα νέα της διαβητικής κοινότητας από την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Εξελίξεις, νέα και θέματα που ενδιαφέρουν τα άτομα με διαβήτη

Επιστολή με θέμα: “Αίτημα συνάντησης με σκοπό τη συζήτηση θεμάτων που άπτονται του Σακχαρώδη Διαβήτη” απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη Δ.Σ. Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ), σε συνέχεια των υπ’ αρ. 24-323/ 02-09-2024 και 24-330/09-09-2024 επιστολών του Συνδέσμου.
Διαβάστε την επιστολή εδώ.

Τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άσθμα και το αντίστροφο, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάζεται στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Μελέτη του Διαβήτη (EASD) στη Μαδρίτη.

Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ. 

Έρευνα, την οποία επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Guardian, συνδέει τις μπανάνες, τη βρώμη και το γιαούρτι με μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 1 σε παιδιά με προδιάθεση.

Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 2nd Diabetes Empowerment Forum, σας προσκαλεί να συμπληρώσετε το παρακάτω ερωτηματολόγιο, με τίτλο: «Συνήθειες και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη σε σχέση με τη διαχείριση της καθημερινότητας», το οποίο αποτελεί τη δεύτερη επίσημη στατιστική καταγραφή της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο εδώ. 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα