Ανακοίνωση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 27 Ιουνίου 2018!

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Δελτίο Τύπου με θέμα: «Φτάνει πια ο εμπαιγμός των ατόμων με διαβήτη! Πορεία διαμαρτυρίας και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 27 Ιουνίου 2018» εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).
Στο δελτίο Τύπου η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ αναφέρει ότι ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) με τις τραγικές περικοπές που τον συνοδεύουν ψηφίστηκε από το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, χωρίς να συμπεριλάβει στις τροποποιήσεις του τις προτάσεις της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, προτάσεις που έχουν κατατεθεί από το 2013!
Οι ρυθμίσεις του νέου Κανονισμού, ο οποίος ψηφίστηκε χωρίς καμιά διαβούλευση με τις κοινωνικές ομάδες, υποβαθμίζουν, όπως γίνεται αντιληπτό, την ποιότητα της υγείας και της ζωής των ανθρώπων με Σακχαρώδη Διαβήτη και τους οδηγούν σε απροσπέλαστα αδιέξοδα.
Οι σημαντικές μειώσεις στις μηνιαίες ποσότητες των αναλωσίμων υλικών, που συμβάλλουν ουσιαστικά στην αποτελεσματική διαχείριση και τον αυτοέλεγχο του Σακχαρώδη Διαβήτη, η επιβολή συμμετοχής των πασχόντων σε σύγχρονα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, ο αποκλεισμός ακόμα και της έννοιας του θεραπευτικού υποδήματος για το Διαβήτη από τον Κανονισμό, είναι η νέα πραγματικότητα στο χώρο του Διαβήτη, η νέα πραγματικότητα για όλους εμάς τους πάσχοντες!
Μια πραγματικότητα στην οποία, εκτός των άλλων, φαντάζει ουτοπική η είσοδος κάθε νέας τεχνολογίας, που θα βελτιώνει την καθημερινότητά μας, θα αναβαθμίζει την ποιότητα της υγείας μας και θα απομακρύνει ή θα αποτρέπει τον κίνδυνο των επικίνδυνων και κοστοβόρων επιπλοκών του Σακχαρώδη Διαβήτη.
«Το πολύτιμο αγαθό της υγείας, στο νέο πλαίσιο, θα μπορούν να το απολαμβάνουν μόνο οι έχοντες την οικονομική δυνατότητα. Οι υπόλοιποι; Στον Καιάδα!» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στο δελτίο Τύπου.
Και προσθέτει: «Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, από την ίδρυσή της έως και σήμερα, αγωνίζεται αδιάλειπτα για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ανθρώπων με Σακχαρώδη Διαβήτη στις νέες θεραπείες και στις σύγχρονες τεχνολογίες και υπερασπίζεται με πάθος το δικαίωμά τους στην υγεία και τη ζωή!
Οι αόριστες και αναξιόπιστες πλέον υποσχέσεις, με τις οποίες κερδίζουν χρόνο οι αρμόδιοι που χαράζουν και εφαρμόζουν πολιτικές υγείας, εξάντλησαν τα όρια και την υπομονή μας!
Ο εμπαιγμός εις βάρος μας δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο!
Φτάνει πια!
Απαιτούμε από την Πολιτεία να αφουγκραστεί τα δίκαια αιτήματά μας και να πράξει τα δέοντα για την ικανοποίησή τους.
Είναι υποχρέωσή της!
Η υγεία είναι αγαθό που δεν το διαπραγματευόμαστε και κυρίως δεν θα επιτρέψουμε να βγει σε πλειστηριασμό!
Ήρθε η ώρα να δείξουμε το «ανάστημά» μας και τη δύναμή μας!
Καλούμε όλους τους ανθρώπους που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη, το οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον, όλους τους Συλλόγους και τις δικτυακές ομάδες των ατόμων με Διαβήτη να πλαισιώσουν την πορεία διαμαρτυρίας και τη συγκέντρωση, που οργανώνουμε, έξω από το Υπουργείο Υγείας, στις 27 Ιουνίου 2018.
Το ραντεβού μας δίνεται στις 12:30 μ.μ. στην είσοδο του Πεδίου του Άρεως, από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, απ’ όπου στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς το Υπουργείο Υγείας.
Ας δείξουμε σε όλους τους αρμόδιους πολιτικούς φορείς πόσο «μετρήσιμη» δύναμη είμαστε ως κοινωνική ομάδα και επιπλέον πόσο «μετρήσιμοι» είμαστε, ως πολίτες αυτής της χώρας!»

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Υπουργείο Παιδείας: Υπενθύμιση υποβολής ηλεκτρονικού μηχανογραφικού δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις

Σύμφωνα με νέο Δελτίο Τύπου, Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζει στους υποψηφίους που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις να…