«Μπριζόλες» Μελιτζάνας στο Γκριλ «Μπριζόλες» Μελιτζάνας στο Γκριλ
  Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (δύο «μπριζόλες» μελιτζάνας) : 160 θερμίδες, 8γρ. λίπος, 22γρ. υδατανθράκων, 4γρ. πρωτεΐνη Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 12... «Μπριζόλες» Μελιτζάνας στο Γκριλ

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (δύο «μπριζόλες» μελιτζάνας) : 160 θερμίδες, 8γρ. λίπος, 22γρ. υδατανθράκων, 4γρ. πρωτεΐνη

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 12 λεπτά

 

Υλικά (για δύο μερίδες):

1 μεγάλη μελιτζάνα, κομμένη κατά μήκος σε 4 χοντρές φέτες (περίπου 170γρ. η κάθε φέτα)

2 ½ κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ή όσο μας αρέσει

¼ κ.γ. θαλασσινό αλάτι, ή όσο μας αρέσει

1 πρέζα τριμμένη κανέλα

2 κ.γ. ψημένο κουκουνάρι

1 κ.σ. μικρά φύλλα φρέσκια μέντα

2 φέτες λεμόνι

 

Εκτέλεση:

  • Ετοιμάστε το γκριλ. Αλείψτε απαλά τη μελιτζάνα με το λάδι. Βάλτε αλάτι, πιπέρι και κανέλα.
  • Ψήστε τη μελιτζάνα πάνω από απ’ ευθείας μέτρια με δυνατή φωτιά , περίπου 6 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι η μελιτζάνα να ψηθεί καλά και να δημιουργηθούν έντονες γραμμώσεις από το γκριλ.
  • Τοποθετήστε τις μελιτζάνες σε πιάτα και προσθέστε το κουκουνάρι και τη μέντα. Σερβίρετε με μια φέτα λεμόνι στο κάθε πιάτο.
Shares

Σχετικά άρθρα

Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares