Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα: 387 θερμίδες, 25 γρ. λίπος, 12 γρ. υδατανθράκων, 30 γρ. πρωτεΐνη.
ΥΛΙΚΑ
225 γρ. τόνος κομένος σε κομάτια
1 αβοκάντο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. σος σόγια
1 κ.σ. σησαμέλαιο
1 κ.σ. σάλτσα τσίλι
1 κ.σ. σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τον τόνο και τον κόβουμε σε κομματάκια.
- Πλένουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε.
- Ανακατεύουμε σε μπολ τη σος σόγιας με το σησαμέλαιο, τη σάλτσα τσίλι, τα πράσινα κρεμμυδάκια και το μισό σουσάμι.
- Προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε καλά. Μπορείτε να το αφήσετε στο ψυγείο να “κάτσει” για 10 με 20 λεπτά ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις.
- Κόβουμε το αβοκάντο σε κύβους και το προσθέτουμε στο μπολ πριν σερβίρουμε.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι και σερβίρουμε.
Πηγή: diabetesdaily.com