Πανακότα με γιαούρτι Πανακότα με γιαούρτι
Σερβίρετε την πανακότα με φρέσκες φράουλες, κεράσια και βερίκοκα! Ανά μερίδα: Θερμίδες: 261, Γ.Φ. 3,6, Πρωτεΐνες 4,5 g, Υδατάνθρακες 18 g, Λίπος 19 g... Πανακότα με γιαούρτι

Σερβίρετε την πανακότα με φρέσκες φράουλες, κεράσια και βερίκοκα!

Ανά μερίδα: Θερμίδες: 261, Γ.Φ. 3,6, Πρωτεΐνες 4,5 g, Υδατάνθρακες 18 g, Λίπος 19 g (από τα οποία κορεσμένα τα 12 g), Ίνες 0 g

Χρήσιμες Πληροφορίες

Μερίδες: 6-8
Απαιτούμενος χρόνος: 40′
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
Κόστος: 2/5

Υλικά

2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη, χωρίς πρόσθετη γεύση
2 φλιτζάνια σαντιγί
1 λωβί βανίλιας, κομμένο κατά μήκος, ή 1 βανίλια
1/2 φλιτζάνι φρουκτόζη
3 λωρίδες φλούδα πορτοκαλιού (μόνο το πορτοκαλί τμήμα, η καθεμία περίπου 1 εκ. φαρδιά και 5-8 εκ. μακριά), χρησιμοποιήστε βιολογικά πορτοκάλια
1 2/3 φλιτζανιού στραγγιστό γιαούρτι με 5%
Περίπου 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Σε ένα μικρό μπολ, πασπαλίστε την ζελατίνη σε 1/4 φλιτζανιού σαντιγί. Αφήστε το να κάτσει, χωρίς να ανακατέψετε μέχρι να μαλακώσει η ζελατίνη, περίπου 10 λεπτά.

2. Εν τω μεταξύ, βάλτε το υπόλοιπο 1 3/4 φλιτζανιού σαντιγί σε ένα τηγάνι 1 με 2 λίτρων σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τους σπόρους από το λωβί βανίλιας στην σαντιγί και μετά το λωβί  (αν χρησιμοποιείτε αυθεντική βανίλια) προσθέστε τη μετά το γιαούρτι, δείτε παρακάτω), τη φρουκτόζη, και τη φλούδα πορτοκαλιού. Ανακατέψτε μέχρι η φρουκτόζη να διαλυθεί και το μείγμα να σιγοβράσει. Βγάλτε το από τη φωτιά. Προσθέστε τη ζελατίνη στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Βάλτε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Βγάλτε τη βανίλια και τη φλούδα του πορτοκαλιού και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά. Προσθέστε το γιαούρτι (και τη βανίλια, αν χρησιμοποιείτε) και ανακατέψτε καλά.

3. Καλύψτε μία φόρμα 4 φλιτζανιών (8 φόρμες του ½ φλιτζανιού) με λάδι. Σκεπάστε και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να πήξει, περίπου 8 ώρες και μέχρι 2 μέρες.

4. Αμέσως πριν σερβίρετε βγάλτε το από τη φόρμα. Περάστε απαλά ένα μαχαίρι ανάμεσα στην πανακότα και τα πλαϊνά της φόρμας για να την χαλαρώσετε. Βάλτε ένα πιάτο ανάποδα πάνω από τη φόρμα και αναποδογυρίστε τη φόρμα πάνω του. Αν η πανακότα δεν βγει εύκολα βουτήξτε την μέχρι λίγο πιο κάτω από το χείλος για 2 δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό. Βγάλτε την, σκουπίστε τον πάτο της και επαναλάβετε την διαδικασία.

Ο Δρ. Φαίδων Lindberg-Χατζηπαναγιώτου είναι παθολόγος-διαβητολόγος, ειδικός σε θέματα διατροφής. Ο Δρ. Λιντμπεργκ σας δίνει τις συμβουλές του και παρουσιάζει εβδομαδιαία μενού και άφθονες λαχταριστές συνταγές που θα σας πείσουν να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες και να απολαύσετε καλύτερη υγεία.

Shares

Σχετικά άρθρα

Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.