Γλώσσα με σπανάκι, σκόρδο και βούτυρο από κουκουνάρι

Τσιγαρίστε τα κουκουνάρια σε λίγο βούτυρο για να δώσετε πλούσια γεύση σε αυτό το γρήγορο πιάτο!
Ανά μερίδα: Θερμίδες: 248, Γ.Φ. 0.6, Πρωτεΐνες 27 g, Υδατάνθρακες 8 g, Λίπος 12 g (από τα οποία κορεσμένα τα 3 g), Ίνες 3 g
Χρήσιμες Πληροφορίες
Μερίδες: 4 μερίδες (μέγεθος μερίδας: 1 φιλέτο και 1/3 φλιτζανιού σπανάκι)
Απαιτούμενος χρόνος: 30′
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 3/5
Υλικά
1 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. κουκουνάρι
3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι, χωρισμένα
4 φιλέτα γλώσσας (περίπου 150 γρ. το καθένα)
1/2 κ.γ. αλάτι χαμηλό σε νάτριο
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
600 γρ. φρέσκο σπανάκι, πλυμμένο και καθαρισμένο
Φέτες λεμονιού
Εκτέλεση
1. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τα κουκουνάρια και 2 κ.σ. χυμό λεμονιού και ανακατέψτε. Αφήστε το για ένα λεπτό ή μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε τα από το τηγάνι και αφήστε τα στην άκρη.
2. Αλατοπιπερώστε τα ψάρια. Προσθέστε 2 κ.γ. λάδι στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάλτε τα ψάρια και τηγανίστε τα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να διαλύονται. Βάλτε τα στο πιάτο και γαρνίρετε με τα κουκουνάρια. Σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο για να κρατηθούν ζεστά.
3. Σκουπίστε το τηγάνι με μία χαρτοπετσέτα. Ζεστάνετε ην υπόλοιπη 1 κ.γ. λαδιού σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε σκόρδο και σπανάκι και σοτάρετε για πέντε λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Ρίξτε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και συνεχίστε το μαγείρεμα για 1 λεπτό, για να δέσουν οι γεύσεις. Βάλτε το σπανάκι σε μια πιατέλα και από πάνω τοποθετήστε τα ψάρια. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού.
Ο Δρ. Φαίδων Lindberg-Χατζηπαναγιώτου είναι παθολόγος-διαβητολόγος, ειδικός σε θέματα διατροφής. Ο Δρ. Λιντμπεργκ σας δίνει τις συμβουλές του και παρουσιάζει εβδομαδιαία μενού και άφθονες λαχταριστές συνταγές που θα σας πείσουν να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες και να απολαύσετε καλύτερη υγεία.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα