Εφευρέθηκαν αυτοκόλλητες ταινίες ινσουλίνης για διαβητικούς!

αυτοκόλλητο, ινσουλίνη, διαβήτης, glykouli, glykouligr, διαβήτης τύπου 2

Ένα νέο αυτοκόλλητο που κολλάει στο δέρμα, θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο τα άτομα με διαβήτη αντιμετωπίζονται με τον τερματισμό της ανάγκης για επώδυνες ενέσεις ινσουλίνης.
Οι ασθενείς θα εφαρμόζουν το αυτοκόλλητο μία φορά την εβδομάδα και αυτό θα τονώνει αυτόματα το σώμα για να παράγει την απαιτούμενη ινσουλίνη. Ο διαβήτης τύπου 2 επηρεάζει την παραγωγή της ορμόνης στο σώμα.
Το έμπλαστρο θα λειτουργούσε δίνοντας μια φυσικά παραγόμενη ουσία, που προέρχεται από καφέ φύκια, μέσω πάρα πολύ μικρών βελόνων.
Το αυτοκόλλητο έχει δοκιμαστεί με επιτυχία μόνο σε ποντίκια μέχρι στιγμής, αλλά οι επιστήμονες από το Εθνικό Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Απεικόνισης (NIBIB), στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, είναι σίγουροι ότι έχουν κάνει μια τρομερή ανακάλυψη!

Ο Δρ. Richard Leapman, επιστημονικός διευθυντής στο ινστιτούτο, δήλωσε: «Αυτή η πειραματική προσέγγιση θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος να επωφεληθούμε από το γεγονός ότι τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 μπορούν ακόμα να παράγουν ελάχιστη ινσουλίνη. Η εβδομαδιαία εφαρμογή ενός αυτοκόλλητου με μικροβελόνες θα ήταν επίσης λιγότερο περίπλοκη και επώδυνη από τη ρουτίνα που απαιτεί συχνές εξετάσεις αίματος».
Η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF) εκτιμά ότι περίπου 371 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο πάσχουν από διαβήτη, γι ‘αυτό το νέο αυτοκόλλητο θα είναι πολύ ευπρόσδεκτο.
 

Πηγή: metro.co.uk

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα