GlucoScanner: O μη επεμβατικός μετρητής γλυκόζης αίματος που χρησιμοποιεί οπτική τεχνολογία!

μετρητης, Glucoscanner, διαβητης, μετρητης, ινσουλινη, σακχαρο, διαβητης, εφαρμογή

To GlucoScanner είναι ένας καινοτόμος, μη επεμβατικός μετρητής γλυκόζης που θα είναι ανώδυνος και αυτόν τον καιρό ετοιμάζεται για να γίνει διαθέσιμος στους καταναλωτές.
Αναπτύσσεται από την εταιρεία Dynamic Brain Labs στο Τόκιο και είναι αξιοσημείωτο ότι μπορεί να δουλέψει χωρίς να διεισδύσει στους ιστούς, και χωρίς προϊόντα μιας χρήσης!
Το GlucoScanner δοκιμάζεται σε πολίτες που ζουν στο Τόκιο, και η φάση μικρογράφησης έχει τελειώσει.
Ο εφευρέτης της συσκευής, Stefano Valenzi, δηλώνει ότι “Μόλις τα πρωτότυπα είναι έτοιμα, θα αξιολογήσουμε την απόδοση του προϊόντος μας, σε κλινική δοκιμή που οργανώνεται αυτή την περίοδο, και να δοκιμάσουμε εάν συμμορφώνεται με τα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας των καταναλωτικών προϊόντων. Το ίδιο διάστημα, θα ξεκινήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες για να αξιολογήσουμε εάν το προϊόν μας συμμορφώνεται με διαφορετικά ιατρικά πρότυπα.”
Η εταιρεία λέει ότι είχε αντιμετωπίσει δυσκολίες στην εύρεση μονάδων που θα προσάρμοζε την υπάρχουσα τεχνολογία στους ειδικά φτιαγμένους σένσορες που χρησιμοποιεί το GlucoScanner, αλλά βρήκε έναν Ιάπωνα συνεργάτη για τη δημιουργία των αισθητήρων. Αυτό το διάστημα ετοιμάζονται τα δείγματα και σχεδιάζονται οι απαραίτητοι έλεγχοι ασφαλείας. Στο τελευταίο τετράμηνο του 2018 θα ληφθούν οι απαραίτητες ιατρικές βεβαιώσεις, που προβλέπεται ότι θα είναι η πιο δύσκολη πτυχή της διαδικασίας.

Πώς λειτουργεί το GlucoScanner;

Κάναμε μερικές ερωτήσεις στον Stefano Valenzi σχετικά με το GlucoScanner, ξεκινώντας με το πως θα μπορεί να διαβάζει τα επίπεδα γλυκόζης. Εξήγησε ότι χρησιμοποιεί μη τυπικές φωτεινές συχνότητες στο υπέρυθρο φάσμα και ότι οι Dynamic Brain Labs έχουν αναπτύξει έναν καινοτόμο τρόπο για την αξιολόγηση των δεδομένων απορρόφησης φωτός ιστών.
Η συσκευή συνδυάζει πληροφορίες απορρόφησης φωτός με άλλα φυσιολογικά δεδομένα και ατομικά φυσικά χαρακτηριστικά, επιτρέποντας έτσι στην ερευνητική ομάδα να λύσει μερικά από τα γνωστά προβλήματα που σχετίζονται με την οπτική τεχνολογία, όπως οι διαφορές στη χρώση του ανθρωπίνου δέρματος. Μια απλή αυτοματοποιημένη διαδικασία βαθμονόμησης που γίνεται στα δάχτυλα των ασθενών θα οδηγεί τον χρήστη στη ρύθμιση του GlucoScanner προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η απόδοση της συσκευής.”

Το δάχτυλο τοποθετείται στο άκρο της συσκευής για 10 δευτερόλεπτα και τα επίπεδα γλυκόζης παρέχονται στην εφαρμογή για κινητά, καθώς και σε μια ιστοσελίδα. Πέρα από τα επίπεδα γλυκόζης, η συσκευή μπορεί επίσης να παρακολουθεί και άλλες παραμέτρους του σώματος, όπως οι παλμοί και η συγκέντρωση οξυγόνου στο αίμα, προκειμένου να υπάρχει μια συνεχής, καθαρή εικόνα της φυσικής κατάστασης του ασθενή.”
Θα υπάρχει τεχνολογία Cloud που θα είναι διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής για κινητά, επιτρέποντας στους φροντιστές και τους γιατρούς να λαμβάνουν ειδοποιήσεις. Ο Valenzi λέει ότι το σύστημα το έχει αναπτύξει ο ίδιος και ο Peter Jurica και “μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της αξιολόγησης δεδομένων και τελικώς για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας για την επιστημονική κοινότητα και τους επαγγελματίες υγείας”.
Τα πρωτότυπα του GlucoScanner  έχουν δοκιμαστεί σε τιμές από 80 ως 530 mg/dL. Η εταιρεία δηλώνει πως η συσκευή είναι “απίστευτα ακριβής και ευελπιστούν πως θα γίνει ένα προσιτό προϊόν για τους καταναλωτές και πως θα είναι έτοιμο τα Χριστούγεννα του 2018.
 

Πηγή: diabetesdaily.com
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα