«Μπριζόλες» Μελιτζάνας στο Γκριλ

Μπριζόλες μελιτζάνας
Μπριζόλες μελιτζάνας

 
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (δύο «μπριζόλες» μελιτζάνας) : 160 θερμίδες, 8γρ. λίπος, 22γρ. υδατανθράκων, 4γρ. πρωτεΐνη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 12 λεπτά
 

Υλικά (για δύο μερίδες):

1 μεγάλη μελιτζάνα, κομμένη κατά μήκος σε 4 χοντρές φέτες (περίπου 170γρ. η κάθε φέτα)
2 ½ κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ή όσο μας αρέσει
¼ κ.γ. θαλασσινό αλάτι, ή όσο μας αρέσει
1 πρέζα τριμμένη κανέλα
2 κ.γ. ψημένο κουκουνάρι
1 κ.σ. μικρά φύλλα φρέσκια μέντα
2 φέτες λεμόνι
 

Εκτέλεση:

  • Ετοιμάστε το γκριλ. Αλείψτε απαλά τη μελιτζάνα με το λάδι. Βάλτε αλάτι, πιπέρι και κανέλα.
  • Ψήστε τη μελιτζάνα πάνω από απ’ ευθείας μέτρια με δυνατή φωτιά , περίπου 6 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι η μελιτζάνα να ψηθεί καλά και να δημιουργηθούν έντονες γραμμώσεις από το γκριλ.
  • Τοποθετήστε τις μελιτζάνες σε πιάτα και προσθέστε το κουκουνάρι και τη μέντα. Σερβίρετε με μια φέτα λεμόνι στο κάθε πιάτο.
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα