Λεμονάτο κοτόπουλο με αγγινάρες

Λεμονάτο κοτόπουλο με αγγινάρες
Λεμονάτο κοτόπουλο με αγγινάρες

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα : 231 θερμίδες, 4,8 γρ. λίπος, 9,1 γρ. υδατανθράκων, 37 γρ. πρωτεΐνη.

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 750 γρ. αγκινάρες
  • 80 γρ. κρασί λευκό
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 400 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι
  • 2 κ.σ. εστραγκόν

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • λεμόνι, σε φέτες
  • μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  2. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και ανακατεύουμε.
  3. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα.
  4. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  5. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε.
  6. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, το κοτόπουλο και σβήνουμε με το κρασί.
  7. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το νερό, τον ζωμό, το εστραγκόν και ανακατεύουμε.
  8. Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.
  9. Σερβίρουμε με πιπέρι, ελαιόλαδο, φέτες από λεμόνι και μαϊντανό.

Πηγή: Akis Petretzikis

Total
4
Shares
Σχετικά άρθρα
Σαλάτα του καίσαρα
Περισσότερα

Σαλάτα του καίσαρα

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα : 411 θερμίδες, 19,5 γρ. λίπος, 16,3 γρ. υδατανθράκων, 45 γρ. πρωτεΐνη. Συστατικά 1 μεγάλο κεφάλι μαρουλιού ρομάν, κομμένο…