Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα: 205 θερμίδες, 11 γρ. λίπος, 6 γρ. υδατανθράκων, 21 γρ. πρωτεΐνη.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
455 γρ. Μπουτάκια κοτόπουλου (χωρίς κόκκαλο ή πέτσα)
1 κ.γ. μαργαρίνη χωρίς λιπαρά
½ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
225 γρ. Μανιτάρια
3 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
1 ½ φλυτζάνι ζωμός κότας χαμηλό σε νάτριο και χωρίς λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λάδι σε μέτρια με δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε τα μπουτάκια και σοτάρουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα τη μαργαρίνη για να λιώσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να βγάλουν το νερό τους. Ανακατεύουμε συχνά.
- Προσθέτουμε το βαλσάμικο στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει με τα μανιτάρια για 1 λεπτό. Επανατοποθετούμε τα μπουτάκια στην κατσαρόλα και βάζουμε τα μανιτάρια πάνω από το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το ζωμό της κότας στην κατσαρόλα.
- Αφήνουμε το ζωμό να βράσει.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια με χαμηλή, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 25 λεπτά.
Πηγή: diabetesfoodhub.org