Το σύστημα διαλογισμού των Οχτώ Παράδοξων Μεσημβρινών

η μέθοδος των οχτώ παράδοξων μεσημβρινών
η μέθοδος των οχτώ παράδοξων μεσημβρινών

Το The Global Qi Project, είναι μια δράση που ξεκίνησε το 2008 από τον ειδικό στο βελονισμό και στο Qiqong, James MacRitchie, ώστε να διαδοθεί το βιβλίο και το πρόγραμμα των Οχτώ Παράδοξων Μεσημβρινών. 
Πρόκειται για ένα σύστημα διαλογισμού που στοχεύει στην απρόσκοπτη ροή της ενέργειας σε όλο το σώμα, στην ενεργειακή κάθαρση των εσωτερικών οργάνων, και κατ’ επέκταση στην βελτίωση της υγείας, της ζωτικότητας και ευεξίας. 
Τα οφέλη του διαλογισμού και των τεχνικών που χρησιμοποιούν το συνδυασμό σώματος – πνεύματος, έχουν γίνει πλέον γνωστά και έχει αποδειχθεί μέσω ερευνών ότι συμβάλλουν στην μείωση των φλεγμονών στο σώμαπροστατεύουν από την κατάθλιψη ακόμη και ότι καταστέλλουν το γήρας! 
Το Qi σημαίνει Ενέργεια, Ζωτικότητα, Ζωή. Το Gong σημαίνει εργάζομαι με, αναπτύσσω ή καλλιεργώ. Έτσι, το Qigong μπορεί να μεταφραστεί ως εργάζομαι με την ενέργεια, αναπτύσσω την ζωτικότητα, ή καλλιεργώ την ζωή. 
Στην Κίνα, εδώ και 2000 χρόνια η ενέργεια θεωρείται ως πηγή της ζωής. Θεωρείται ότι προσφέρει ζωντάνια και καλή υγεία. Η ιδιότητα αυτή της ενέργειας ονομάζεται Qigong ή Chi Kung και είναι κάτι νέο για τη Δύση.  
Το Qigong βασίζεται στο ανθρώπινο σύστημα ενέργειας, που έχει γίνει ευρέως γνωστό μέσω του βελονισμού και του ται τσι. Η κατανόηση αυτού του συστήματος ενέργειας ήταν ένα μεγάλο κομμάτι που έλειπε από τον Δυτικό Πολιτισμό. 
Στον ιστότοπό του, ο Mac Ritchie αναφέρει ότι:

Η Παγκόσμια Κρίση Ενέργειας είναι τόσο εσωτερική, όσο και εξωτερική – αν ο καθένας μας αποκτούσε μεγαλύτερη αυτάρκεια στο θέμα της ενέργειας, θα χρειαζόταν να χρησιμοποιεί λιγότερη εξωτερική ενέργεια. Η εσωτερική μας ενέργεια θα διαρκούσε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και όλα θα ήταν καλύτερα προς όφελος όλων.” 

O James MacRitchie ασκεί Κλασικό Βελονισμό από 1977Ήταν ένας από τους προέδρους του Ινστιτούτου Ανάπτυξης (Evolving Institute) και του Κέντρου Ενέργειας Σώματος (Body-Energy Center). Επίσης ήταν ένας από τους ιδρυτές της Ομοσπονδίας Βελονισμού του Κολοράντο και της Εθνικής Ομοσπονδίας Qigong των ΗΠΑ. Έχει εκπαιδευτεί στην Κίνα και έχει παρουσιάσει τη δουλειά του διεθνώς. Έχει γράψει μια τριλογία βιβλίων για το Qigong που έχουν εκδοθεί από μεγάλους εκδοτικούς οίκους. 
Το 2013 επέστρεψε στο Λίβερπουλ της Αγγλίας για να ιδρύσει Το «Κέντρο Προσωπικής Ενέργειας» (Personal Energy Centre). Εκεί μπορεί κανείς να σπουδάσει σε σχέση με το Qigong, τον Βελονισμό και το Tao. Ο ίδιος λέει πως: 
Τα τελευταία 30 χρόνια έχω προσπαθήσει να συμπτύξω την έννοια του Qigong, – την ανατομία και την φυσιολογία αυτού του συστήματος ενέργειας, τι είναι και πως λειτουργεί – σε μια σειρά ασκήσεων που όλοι μπορούν να ακολουθήσουν. Η σειρά αυτή ονομάζεται Qigong των Οχτώ Παράδοξων Μεσημβρινών.” 
Αυτή τη στιγμή ο  MacRitchie αγωνίζεται να εντάξει το Qigong στο σύστημα υγείας της Αγγλίας. Όπως έχει πει ο ίδιος, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το τι πιστεύει ότι δεν πάει καλά στο αγγλικό σύστημα υγείας, είπε: Έχετε λάθος ορισμό για την υγεία. 
Το βιβλίο των 8 παράδοξων μεσημβρινών διαθέτει μια πολυσέλιδη εισαγωγή στο Qigong. Στη συνέχεια κάθε κεφάλαιο αποτελεί και μια πρακτική διαλογισμού. 
Για όποιον θέλει να ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη τεχνική, το βιβλίο των Οχτώ Παράδοξων Μεσημβρινών είναι διαθέσιμο δωρεάν στα αγγλικά σπό το website https://globalqiproject.com/ 

 Glykouli.gr

 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα