Η Θεατρική Κωμωδία “Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν” το Σάββατο, 31 Αυγούστου, στο Χαλάνδρι Η Θεατρική Κωμωδία “Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν” το Σάββατο, 31 Αυγούστου, στο Χαλάνδρι
Στις 31 Αυγούστου, ο Σούπερμαν προσγειώνεται στο Χαλάνδρι! Θα παρατείνει την παραμονή του για ακόμη ένα βράδυ, προκειμένου να υποδεχτούμε μαζί του τον Σεπτέμβρη... Η Θεατρική Κωμωδία “Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν” το Σάββατο, 31 Αυγούστου, στο Χαλάνδρι

Στις 31 Αυγούστου, ο Σούπερμαν προσγειώνεται στο Χαλάνδρι!

Θα παρατείνει την παραμονή του για ακόμη ένα βράδυ, προκειμένου να υποδεχτούμε μαζί του τον Σεπτέμβρη και μετά θα απογειωθεί ξανά για άλλους, μακρινούς και άγνωστους πλανήτες.

Η σούπερ δύναμη του συγκεκριμένου όμως Σούπερμαν δεν είναι αυτή που νομίζετε. Είναι η δύναμη να μιλάει ανοιχτά, χωρίς φόβο και πάθος, η δύναμη να υπερασπίζεται τον εαυτό του και τα δικαιώματά του και -το σημαντικότερο- η δύναμη να διευρύνει τον τρόπο σκέψης μας και το μυαλό μας.

Ελάτε, να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί την καθολικά προσβάσιμη θεατρική κωμωδία του Roy Kift «Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν», σε σκηνοθεσία Vassilis Koukalani και Αντώνης Ρέλλας, από την ομάδα Συντεχνία του Γέλιου σε σύμπραξη με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών-Movement of Disabled Artists αυτό το Σάββατο, 31 Αυγούστου και την Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Ρεματιάς Theatro Rematias στο Χαλάνδρι, στις 8:30 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και προσβάσιμη σε όλες, όλους και όλα.

Ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, Ενδογλωσσικοί Υπέρτιτλοι στα Ελληνικά με στοιχεία που συμβάλλουν παράλληλα στην κατανόηση των ηχητικών σημάτων από Κ/κωφούς/ές και βαρήκοους/ες καθώς και Ακουστική Περιγραφή στα Ελληνικά για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Το πρόγραμμα διατίθεται δωρεάν σε μεγαλογράμματη σειρά, γραφή Braille και σε κώδικα QR για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης, ενώ φυσικά, οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι/ες με τους χειριστές/τριές τους.

Με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Χαλανδρίου εξασφαλίστηκε η ανεμπόδιστη πρόσβαση στο δομημένο περιβάλλον καθώς και WC για κινητικά ανάπηρους θεατές/τριες, εξασφάλιση μόνιμων θέσεων για χρήστες/τριες αμαξιδίου, θέσεις θεατών/τριών με κινητικές βλάβες που δεν χρησιμοποιούν αμαξίδιο, θέσεις Κωφών/βαρήκοων που χρησιμοποιούν την Ελληνική Νοηματική

Γλώσσα, θέσεις κωφών/βαρήκοων που χρησιμοποιούν τους Ενδογλωσσικούς Υπέρτιτλους, θέσεις τυφλών και ανθρώπων με προβλήματα όρασης που θα χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία ακουστικής περιγραφής AD (με ή χωρίς σκύλο-οδηγό τυφλών).

H προσβασιμότητα περιεχομένου φέρει την πιστοποίηση της «Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών».

Γιατί σε τελική ανάλυση, οι σούπερ ήρωες δεν υπάρχουν και είναι καλύτερα έτσι. Στηρίζουμε την ποικιλομορφία.

Όπως λέει χαρακτηριστικά και ένα από τα τραγούδια της παράστασης:
«♫Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, μα ίσοι είμαστε. Και θέλω να το μάθεις, μικρέ μου άγνωστε, ας δουν τον διπλανό σου, τα μάτια σου αν τολμάν… Κανένας, φίλε μου, ευτυχώς δεν είναι Σούπερμαν…♫».

Ακολουθεί το trailer της παράστασης

«Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν» trailer

«Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν» από την ομάδα Συντεχνία του Γέλιου σε σύμπραξη με την «Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών»Ξέφρενη κωμωδία του Άγγλου συγγραφέα Roy Kift. Ο Άρης είναι ένας πιτσιρικάς που κινείται με αμαξίδιο. Έχει μόλις μετακομίσει με την μητέρα του και την αδελφή του Ζήλη σε μια νέα περιοχή. Η εξερεύνησή της φέρνει τα δυο αδέλφια αντιμέτωπα με προβλήματα που έχει κάθε ανάπηρο άτομο στην καθημερινότητα. Σύμμαχός τους, ο συνομήλικος Φάνης, με τον οποίο γνωρίζονται μέσα από μια παρεξήγηση άκρως ρεαλιστική και κωμική. Πώς όμως αντιμετωπίζεις τα εμπόδια και τις προκαταλήψεις; Γιατί ο κόσμος φτιάχνεται για μία κατηγορία, ενώ υπάρχει τόση ποικιλία; Πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί και από τον Σούπερμαν ή υπάρχει και άλλος τρόπος; Λέτε να γίνεται; Ποιος λέει ότι δεν γίνεται…Παίζουν: Γιώργος Κατσής, Βασίλης Κουκαλάνι, Μαρία Μοσχούρη, Τάνια Παλαιολόγου, Μιχάλης Τιτόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης.Σκηνοθεσία/ Μεταφορά/διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι και Αντώνης Ρέλλας.Μετάφραση: Φωτεινή ΠίπηΜουσική/Τραγούδια: Φοίβος Δεληβοριάς, Χατζηφραγκέτα και Γιώργος (Τζούλιο) Κατσής στο τραγούδι: «Σούπερμαν»Σκηνικά/κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα ΣιάφκουΕπιμέλεια Κίνησης: Εριφύλη ΣτεφανίδουΦωτισμός: Γιώργος ΑγιανίτηςΣύγχρονο Θέατρο (Ευμολπιδών 45 – Κεραμεικός) τηλ. 21 0346 4380.Για κρατήσεις θέσεων από Κ/κωφούς/ές και βαρήκοους/ες με γραπτό μήνυμα ή βιντεοκλήση στην ΕΝΓ, 697-2945470.Ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, Ενδογλωσσικοί Υπέρτιτλοι στα Ελληνικά με στοιχεία που συμβάλλουν παράλληλα στην κατανόηση των ηχητικών σημάτων από Κ/κωφούς/ές και βαρήκοους/ες καθώς και Ακουστική Περιγραφή στα Ελληνικά για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης.Το πρόγραμμα διατίθεται δωρεάν σε μεγαλογράμματη σειρά, γραφή Braille και σε κώδικα QR για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης, ενώ φυσικά, οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι/ες με τους χειριστές/τριές τους.Με την αμέριστη συμπαράσταση της «Συντεχνίας του γέλιου» και του «Σύγχρονου θεάτρου», εξασφαλίστηκε η ανεμπόδιστη πρόσβαση στο δομημένο περιβάλλον με την δημιουργία ράμπας εισόδου, WC για κινητικά ανάπηρους θεατές/τριες, εξασφάλιση μόνιμων θέσεων για χρήστες/τριες αμαξιδίου, θέσεις θεατών/τριών με κινητικές βλάβες που δεν χρησιμοποιούν αμαξίδιο, καθώς επίσης σχεδιάστηκε η ανεμπόδιστη οπτικοακουστική παρακολούθηση της παράστασης για όλες και όλους. Θέσεις Κωφών/βαρήκοων που χειρίζονται την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, θέσεις κωφών/βαρήκοων που χρησιμοποιούν τους Ενδογλωσσικούς Υπέρτιτλους, Θέσεις τυφλών και ανθρώπων με προβλήματα όρασης που θα χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία ακουστικής περιγραφής AD (με ή χωρίς σκύλο οδηγών τυφλών).Τις ημέρες των παραστάσεων έχει εξασφαλιστεί στάθμευση για αναπηρικά αυτοκίνητα με μειωμένο αντίτιμο στο Gazi Parking: Τριπτολέμου 17, 11854 Αθήνα – Τηλ: 210 3210026, 6972 117800H προσβασιμότητα περιεχομένου φέρει την πιστοποίηση της «Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών».

Gepostet von Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών-Movement of Disabled Artists am Mittwoch, 9. Januar 2019

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares