Η ελληνική γη μας προσφέρει απλόχερα τροφές που όχι μόνο είναι θρεπτικές, αλλά έχουν αποδειχθεί και θεραπευτικές. Η χώρα μας θεωρείται μία από τις πλουσιότερες παγκοσμίως σε θέματα βιοποικιλιότητας και εμείς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να την εκμεταλλευτούμε και να απολαύσουμε τους καρπούς της.
Οι 10 καλύτερες ελληνικές υπερτροφές
Ελιές και ελαιόλαδο

Ταχίνι

Το ταχίνι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, σύμπλεγμα βιταμινών Β, ασβέστιο, κάλιο, ψευδάργυρο, φώσφορο, μαγνήσιο και μαγγάνιο. Περιέχει επίσης σελήνιο, ένα από τα κυριότερα όπλα στο αμυντικό σύστημα του οργανισμό κατά του οξειδωτικού στρες.
Μαστίχα

Ανθότυρο

Τραχανάς

Μέλι

Σταμναγκάθι

Κρόκος Κοζάνης

Ρίγανη

Γιαούρτι

Πηγή: Εναλλακτική Δράση