Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα: 224 θερμίδες, 5 γρ. λίπος, 8 γρ. υδατανθράκων, 21 γρ. πρωτεΐνη, 35 γρ. πρωτεΐνη
ΥΛΙΚΑ
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο το καθένα 140 γρ.
- 4 ψιλοκομμένες καρδιές αγκινάρας κονσέρβα
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κ.γ. θρυμματισμένη αποξηραμένη ρίγανη
- Αλάτι (προαιρετικά)
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου χωρίς λίπος και αλάτι
- 1/4 κυπέλλου + 1 1/2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 4 φέτες λεμόνι
- 2 κ.γ. άμυλο καλαμποκιού
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αφαιρέστε όλο το ορατό λίπος από το κοτόπουλο, ξεπλύνετε και στεγνώστε το. Αλατοπιπερώστε.
- Τοποθετείστε τα φιλέτα στήθους ανάμεσα σε 2 κομμάτια μεμβράνης και σφυροκοπήστε τα με την επίπεδη πλευρά ενός σφυριού κρέατος μέχρι το κοτόπουλο να γίνει πολύ λεπτό και επίπεδο.
- Ανακατέψτε τις καρδιές αγκινάρας, με το κρεμμύδι και τη ρίγανη.
- Με το κουτάλι τοποθετήστε ίσες ποσότητες του μείγματος αγκινάρας στο κέντρο του κάθε φιλέτου, ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό. Ασφαλίστε με οδοντογλυφίδα.
- Ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζετε ομοιόμορφα ώστε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Μην απελπιστείτε αν πέσει λίγη από τη γέμιση, θα δώσει γεύση στη σος.
- Προσθέστε το ζωμό και το χυμό λεμονιού.
- Τοποθετήστε πάνω στο κοτόπουλο φέτες λεμονιού, σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο (περίπου 15 με 20 λεπτά).
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα, και βγάλτε τις οδοντογλυφίδες. Διατηρείστε ζεστό.
- Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ανακατέψτε το άμυλο καλαμποκιού με τις υπόλοιπες 1 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού. Προσθέστε τα στο τηγάνι και ανακατέψτε σε υψηλή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς.
- Περιχύστε το κοτόπουλο με τη σος λεμονιού. Στολίστε με τις μαγειρεμένες φέτες λεμονιού και τον μαϊντανό.
Πηγή: ontrackdiabetes