Ξεκίνησε από την Tandem η διάθεση της αντλίας T:Slim Χ2 με την προηγμένη τεχνολογία Control-IQ στις ΗΠΑ

Ξεκίνησε από την Tandem η διάθεση της αντλίας T:Slim Χ2 με την προηγμένη τεχνολογία Control-IQ στις ΗΠΑ
Ξεκίνησε από την Tandem η διάθεση της αντλίας T:Slim Χ2 με την προηγμένη τεχνολογία Control-IQ στις ΗΠΑ

Η Tandem Diabetes Care ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η εμπορική διάθεση της αντλίας ινσουλίνης t:slim X2 στις ΗΠΑ. Η αντλία διαθέτει την προηγμένη υβριδική τεχνολογία κλειστού βρόγχου Control-IQ.
Η εταιρία τον περασμένο Δεκέμβρη ανακοίνωσε ότι ο FDA ενέκρινε την αντλία και την τεχνολογία Control-IQ για τη διαχείριση του διαβήτη τύπου 1, και χαρακτήρισε το σύστημα ως το πρώτο και μοναδικό που σε συνδυασμό με την προσαρμογή της δόσης ινσουλίνης, χορηγεί αυτόματα διορθωτικές δόσεις bolus.
Το σύστημα t:slim διατίθεται σε συνδυασμό με το σύστημα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης Dexcom G6, που επίσης έλαβε πρόσφατα έγκριση από τον FDA, και έχει σχεδιαστεί ώστε να βοηθά στην αύξηση του χρόνου εντός των ορίων (70-180 mg/dL) χωρίς να χρειάζεται τρύπημα των δακτύλων για βαθμονόμηση και τη λήψη άλλων αποφάσεων σχετικά με τη διαχείριση του διαβήτη. Η Tandem έχει ανακοινώσει ότι οι Αμερικάνοι χρήστες έχουν την επιλογή να προσθέσουν το Control-IQ στις ήδη υπάρχουσες αντλίες χωρίς επιπλέον χρέωση, ενώ οι νέες αντλίες που διαθέτουν ήδη τη νέα τεχνολογία έχουν αποσταλεί στους πελάτες.
Το Control-IQ έχει επίσης χαρακτηριστεί ως το πρώτο σύστημα ελέγχου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άλλες συσκευές διαχείρισης του διαβήτη που έχουν σχεδιαστεί ώστε να μπορούν να συνδυαστούν με ειδικές κατασκευές για αυτόματη χορήγηση ινσουλίνης. Το σύστημα χρησιμοποιεί τις μετρήσεις του cgm σε συνδυασμό με άλλες μεταβλητές, όπως η ήδη ενεργή ινσουλίνη, για να προβλέψει τα επίπεδα γλυκόζης μέσα στα επόμενα 30 λεπτά και να προσαρμόσει τη δόση της ινσουλίνης ανάλογα. Η τεχνολογία Control-IQ επίσης προσφέρει επιπλέον ρυθμίσεις για τον ύπνο και την άσκηση που θα μεταβάλλουν τις μεταβλητές της θεραπείας ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του σώματος κατά περίπτωση.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tandem Diabetes Care, John Sheridan, σε ανακοίνωση είπε ότι “Όσοι έλαβαν μέρος στις δοκιμές και οι άνθρωποι που την αξιολόγησαν, ανέφεραν ότι η τεχνολογία Control-IQ μπορεί να τους αλλάξει τη ζωή και την χαρακτήρισαν ως “εύκολη στη χρήση” και ως “νέο πρότυπο φροντίδας στη διαχείριση της θεραπείας με ινσουλίνη”, μια ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση καθώς ξεκινάμε την εμπορική διάθεση του προϊόντος για να προσφέρουμε τα οφέλη του στους ανθρώπους με διαβήτη.”
Πηγή: Drug Delivery Business News

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
παράταση για υποβολή μηχανογραφικού
Περισσότερα

Παράταση μέχρι την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου για την υποβολή Μηχανογραφικού από τους υποψήφιους που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται παράταση της προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από…