Νέα συσκευή της BioSense μετρά τα επίπεδα των κετόνων στην αναπνοή

Νέα συσκευή της BioSense μετρά τα επίπεδα των κετόνων στην αναπνοή
Νέα συσκευή της BioSense μετρά τα επίπεδα των κετόνων στην αναπνοή

Η BioSense μόλις κυκλοφόρησε στην αγορά ένα νέο μετρητή κετονών που μετρά τα επίπεδα κετονών στην αναπνοή. Για να χρησιμοποιήσει κανείς το συγκεκριμένο μετρητή, το μόνο που έχει να κάνει είναι να πατήσει το κουμπί εκκίνησης και να φυσήξει στη συσκευή. Τα αποτελέσματα αποθηκεύονται και εμφανίζονται απευθείας στην οθόνη της συσκευής ή μπορούν να αποσταλούν σε μια εφαρμογή για κινητό τηλέφωνο μέσω Bluetooth.
Ο μετρητής κυκλοφόρησε στην αγορά κυρίως ως ένα lifestyle βοήθημα για τους ανθρώπους που προσπαθούν να χάσουν βάρος μέσω της Κετογονικής δίαιτας, μιας δίαιτας που βασίζεται στην κατανάλωση πολύ χαμηλών επιπέδων υδατανθράκων και θέτει τον οργανισμό σε κατάσταση κέτωσης. Η συσκευή όμως μπορεί να ωφελήσει και τα άτομα με διαβήτη που πολλές φορές διατρέχουν τον κίνδυνο κετοξέωσης.
Η εφαρμογή που συνοδεύει το μετρητή κετονών BioSense, βοηθά τους ανθρώπους να κατανοήσουν τις εβδομαδιαίες, μηνιαίες και ετήσιες τάσεις κετόνων τους, και να δουν πώς η άσκηση σχετίζεται με τα επίπεδα κετόνων. Αυτή είναι μια σημαντική εξέλιξη που επιτρέπει στους ανθρώπους να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το πως λειτουργεί το σώμα υπό συνθήκες χαμηλής διαθεσιμότητας γλυκόζης. Σύμφωνα με τη Biosense, η τα επίπεδα κετόνων μπορούν να μεταβάλλονται ανάλογα με την τροφή και την άσκηση, όπως συμβαίνει και με τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.
Μιας και η συσκευή πρόκειται να διατεθεί στην Αμερικανική αγορά, ελπίζουμε σύντομα να κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη.
Πηγή: diatribe

Total
1
Shares
Σχετικά άρθρα