Θετικά τα αποτελέσματα από τις αρχικές δοκιμές για το "έξυπνο" τσιρότο ινσουλίνης

Πραγματοποιήθηκαν οι αρχικές δοκιμές για το τσιρότο ινσουλίνης και τα αποτελέσματα είναι θετικά
Πραγματοποιήθηκαν οι αρχικές δοκιμές για το τσιρότο ινσουλίνης και τα αποτελέσματα είναι θετικά

Κοντεύει να γίνει πραγματικότητα το τσιρότο που θα χορηγεί ινσουλίνη και μπορεί να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων με διαβήτη τύπου 1 προς το καλύτερο.
Αμερικανοί ερευνητές έχουν συνεργαστεί ώστε να αναπτύξουν ένα τσιρότο που αντιδρά στα επίπεδα γλυκόζης χορηγώντας τη σωστή δόση ινσουλίνης.
Το τσιρότο, που έχει το μέγεθος νομίσματος, έγινε αποδεκτό από το Πρόγραμμα Νέας Τεχνολογίας του FDA.
Μετά από μια σειρά επιτυχημένων μελετών, με πιο πρόσφατη αυτή που απέδειξε ότι το τσιρότο βοήθησε να διατηρηθεί σταθερή η γλυκόζη του αίματoς σε χοίρους για 20 ώρες, το επόμενο βήμα για τους ερευνητές είναι να πάρουν έγκριση ώστε να δοκιμάσουν την τεχνολογία σε ανθρώπους.
Ο καθηγητής Zhen Gu της Σχολής Μηχανικών Samueli, του Πανεπιστημίου UCLA στην Καλιφόρνια είπε: “Κύριος στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την υγεία και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ανθρώπων με διαβήτη.
Αυτό το έξυπνο τσιρότο ελέγχει αυτόματα τα επίπεδα του σακχάρου και στη συνέχεια χορηγεί ινσουλίνη όταν χρειάζεται. Έτσι μιμείται τη ρυθμιστική λειτουργία του παγκρέατος με εύχρηστο τρόπο.”
Το τσιρότο αποτελείται από πολλές μικροβελόνες προ-γεμισμένες με ινσουλίνη. Αυτές χορηγούν την ορμόνη όταν χρειάζεται, ενώ μειώνουν τη δόση όταν το σάκχαρο του αίματος επιστρέφει στο κανονικό.
Ένας από τους συντάκτες της έρευνας, ο Dr. John Buse, διευθυντής του Κέντρου Διαβήτη και του Ινστιτούτου Μεταφραστικών και Κλινικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας στην Ιατρική Σχολή του Chapel Hill είπε: “Αποτελεί μακρόχρονο όνειρο να καταφέρουμε την χορήγηση ινσουλίνης με έξυπνο και εύκολο τρόπο.
Αν αυτό το έξυπνο τσιρότο αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό σε ανθρώπους θα φέρει επανάσταση στην φροντίδα των ανθρώπων με διαβήτη.”
Θεωρείται ότι το τσιρότο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την θεραπεία άλλων ασθενειών καθώς οι βελόνες θα μπορούν να χορηγούν και άλλα φάρμακα.
Ο Dr. Robert Lagner, του Ινστιτούτου David H. Koch, άλλος ένας συντάκτης της έρευνας, πρόσθεσε ότι: “Χαίρομαι που η ομάδα μπόρεσε να φέρει αυτό το τσιρότο ινσουλίνης ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή του και ελπίζουμε μια μέρα να μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους με διαβήτη”.
Πηγή: diabetes.co.uk

Total
77
Shares
Σχετικά άρθρα
IL6_Crystal_Structure
Περισσότερα

Φυσικό μόριο εναντίον διαβήτη τύπου ΙΙ

Μια φυσική θεραπεία ενάντια στο διαβήτη τύπου 2 πιστεύουν ότι ανακάλυψαν ερευνητές. Ένα φυσικό μόριο παράγωγο των ω-3 που έχει επίδραση αντίστοιχη με εκείνη της άσκησης στον έλεγχο της γλυκόζης του αίματος.