Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1 φλυτζάνι) : 75 θερμίδες, 1 γρ. λίπος, 11 γρ. υδατανθράκων, 6 γρ. πρωτεΐνη.
ΥΛΙΚΑ
- 1 γ.κ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 1 celery κομμένο σε κύβους
- 454 γρ. Διάφορα ψιλοκομμένα μανιτάρια (cremini, shitake, oyster, λευκά)
- 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 4 κούπες ζωμό κοτόπουλο χωρίς λίπος και με χαμηλή περιεκτικότητα νατρίου
- 1 φύλλο δάφνης
- ¼ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- ½ κούπα αποβουτυρωμένο γάλα εβαπορέ
- ¼ κούπας επιπλέον ψιλοκομμένα σοταρισμένα μανιτάρια (προαιρετικά για γαρνιτούρα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα χύνουμε το λάδι. Σε μέτρια – υψηλή θερμοκρασία σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σέλερι μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά, περίπου 10 με 12 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε ακόμη 1 λεπτό.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μετά προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το φύλο δάφνης, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το εβαπορέ και αφήνουμε σιγοβράσει για 1 λεπτό. Αφαιρούμε το φύλο δάφνης και ανακατεύουμε με τη ράβδο. Χωρίζουμε σε μπολ και εφόσον θέλουμε γαρνίρουμε με τα επιπλέον σοταρισμένα μανιτάρια.
Πηγή: Diabetes Food Hub