Να συνεχίσει να λειτουργεί το Διαβητολογικό Κέντρο του Ευαγγελισμού ζητά η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Να συνεχίσει να λειτουργεί το Διαβητολογικό Κέντρο του Ευαγγελισμού ζητά η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ
Να συνεχίσει να λειτουργεί το Διαβητολογικό Κέντρο του Ευαγγελισμού ζητά η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του Διαβητολογικού Κέντρου του Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, ζήτησε η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με επιστολή που έστειλε στον Διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, κ. Παναγιώτη Στάθη.
Το Διαβητολογικό Κέντρο του Ευαγγελισμού διέθετε προσωπικό με άριστη επιστημονική κατάρτιση στα θέματα του διαβήτη και έχει εκπαιδεύσει πλήθος ατόμων με διαβήτη τύπου 1 στη χρήση των νέων τεχνολογιών. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει αποδεκατιστεί λόγω συνταξιοδοτήσεων ατόμων τα οποία δεν έχουν αντικατασταθεί.
Στην επιστολή, η Ομοσπονδία ανέφερε ότι η κατάσταση αυτή προκαλεί ανησυχία στα άτομα με διαβήτη, μιας και η καθημερινή διαχείριση της ασθένειας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την σωστή εκπαίδευση.
Σας παραθέτουμε την επιστολή της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Θέμα: Διασφάλιση συνέχισης λειτουργίας του Διαβητολογικού Κέντρου του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ως προς την παρακολούθηση των πασχόντων από διαβήτη τύπου 1

Αξιότιμε κύριε Διοικητά,
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), η οποία είναι μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (IDF), εκπροσωπεί την πλειονότητα των ανθρώπων με Σακχαρώδη Διαβήτη στη χώρα μας και αριθμεί στη δύναμή της 27 πρωτοβάθμια σωματεία/συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.
Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με αδιάλειπτη και συνεχή παρουσία στη χώρα μας για περισσότερα από 20 χρόνια, έχει ως κύριο στόχο αφενός την ενημέρωση, πρόληψη και εκπαίδευση των ατόμων με Διαβήτη, των οικογενειών τους, αλλά και του γενικότερου πληθυσμού, αφετέρου την προστασία και διεκδίκηση των αυτονόητων και νόμιμων δικαιωμάτων των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.
Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να αιτηθούμε τη διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας του ιατρείου παρακολούθησης των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 του Διαβητολογικού Κέντρου του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» μετά τις αποχωρήσεις, λόγω συνταξιοδότησης, του επιστημονικού προσωπικού τα τελευταία χρόνια, οι οποίες δυστυχώς μέχρι και σήμερα έχουν παραμείνει κενές δημιουργώντας δικαιολογημένο φόβο στους ανθρώπους με Διαβήτη τύπου 1 που παρακολουθούνται δεκαετίες από το συγκεκριμένο Κέντρο.
Το θέμα της εκπαίδευσης ενός πάσχοντα από Σακχαρώδη Διαβήτη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την αντιμετώπιση της σοβαρής αυτής χρόνιας πάθησης και το επιστημονικό προσωπικό του Διαβητολογικού Κέντρου του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» είχε τεράστια επιστημονική κατάρτιση ως προς το μείζον αυτό θέμα, ενώ το εν λόγω Κέντρο έχει μακρά πείρα στην εκπαίδευση των ανθρώπων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 στις νέες τεχνολογίες, όπως είναι η αντλία συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης. Εκτός των άλλων, σε σταθερή βάση, λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα ιατρείο διαβητικής νεφροπάθειας.
Για το εν λόγω θέμα έχετε ήδη ενημερωθεί και από τον Σύλλογο Διαβητικών Αθήνας (ΣΥΔΑ), που είναι μέλος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, την επιστολή του οποίου σας κοινοποιούμε και εμείς με τη σειρά μας.
Κύριε Διοικητά,
Αναμένουμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονται ώστε το ιατρείο παρακολούθησης ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 του Διαβητολογικού Κέντρου του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του στελεχωμένο από επιστήμονες που είναι εξειδικευμένοι στην παρακολούθηση των ανθρώπων με Διαβήτη τύπου 1.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.
Πηγή: Γλυκός Πλανήτης

Total
54
Shares
Σχετικά άρθρα
διαβήτης
Περισσότερα

Το διαβητικό παπούτσι και η κατάργηση της συμμετοχής των διαβητικών στα αναλώσιμα του διαβήτη στο επίκεντρο της συνάντησης ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ – ΕΟΠΥΥ

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), κ.…