Άυλη συνταγογράφηση, libre και αναλώσιμα διαβήτη

Άυλη συνταγογράφηση, libre και αναλώσιμα διαβήτη
Άυλη συνταγογράφηση, libre και αναλώσιμα διαβήτη

Στα πλαίσια των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού, έχει τεθεί σε ισχύ από τις 20/3 το σύστημα άυλης συνταγογράφησης με το οποίο οι ασθενείς μπορούν να λαμβάνουν από το γιατρό τη συνταγή των φαρμάκων τους σε ηλεκτρονική μορφή και να την εκτελούν στα φαρμακεία.
Στο σύστημα της άυλης συνταγογράφησης συμπεριλαμβάνονται τα αναλώσιμα του διαβήτη, με τη διαφορά ότι για να λάβει κανείς τη συγκεκριμένη συνταγή, δεν χρειάζεται εγγραφή στο gov.gr ή σε άλλο σύστημα. Επιπλέον, όσοι χρησιμοποιούν το σύστημα Freestyle Libre, έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν αισθητήρες απευθείας στο σπίτι τους.
Όπως γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο, για την ενεργοποίηση της άυλης συνταγογράφησης μπορείτε να βρείτε οδηγίες εδώ.
Σχετικά με τη συνταγογράφηση των αναλώσιμων ισχύουν τα εξής:

  • Δεν χρειάζεται εγγραφή είτε από εσάς είτε από τον ιατρό σας στο gov.gr ή σε άλλο σύστημα για να πάρετε τα αναλώσιμά σας. Αυτό χρειάζεται μόνο για τα φάρμακα.
  • Με σχετική νομοθεσία, που τέθηκε σε εφαρμογή από τις 20 Μαρτίου (ΦΕΚ Α’ 68 – Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου), για όσο διάστημα θα χρειάζεται να μένουμε προληπτικά στο σπίτι μας, μπορείτε να ζητήσετε τηλεφωνικά από τον ιατρό σας να σας συνταγογραφήσει τα αναλώσιμά σας.
  • Τη γνωμάτευση που θα εκδώσει ο γιατρός δεν χρειάζεται να την εκτυπώσει και να σας τη δώσει στα χέρια σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να σας στείλει το barcode της γνωμάτευσης (είναι ο αριθμός που ξεκινάει από 0220 πάνω δεξιά στη γνωμάτευση) και εσείς μπορείτε στη συνέχεια να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το φαρμακείο ή τον πάροχο που θα εκτελέσει τη γνωμάτευση.
  • Εάν έχει τη δυνατότητα να σας στείλει με mail ο γιατρός σας τη γνωμάτευση θα βοηθήσει, απλά και μόνο για να μη γίνει κάποιο λάθος όταν σας διαβάζει ή σας στέλνει το barcode
    Οι γνωματεύσεις μπορούν να εκδίδονται με την παραπάνω διαδικασία μέχρι τις 30.06.2020 και μπορούν να εκτελούνται μέχρι την ημερομηνία λήξης που ορίζεται στην ηλεκτρονική γνωμάτευση.
  • Όσοι χρησιμοποιείτε το σύστημα FreeStyle Libre συγκεκριμένα, έχετε το πλεονέκτημα ότι μπορείτε να εκτελέσετε την άυλη συνταγή για αισθητήρες επικοινωνώντας τηλεφωνικά απευθείας με την Abbott, η οποία θα σας στείλει τους αισθητήρες στο σπίτι σας – άρα δεν θα χρειαστεί να βγείτε καθόλου έξω από το σπίτι. Εναλλακτικά, μπορείτε πάντα να πάτε στο φαρμακείο της γειτονιάς σας και να δώσετε το barcode για να σας εκτελέσουν εκεί τη γνωμάτευση.

Glykouli.gr

Total
52
Shares
Σχετικά άρθρα