Σύλληψη διαβητικής κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του ρατσισμού στις ΗΠΑ

Σύλληψη διαβητικής κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του ρατσισμού στις ΗΠΑ
Σύλληψη διαβητικής κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του ρατσισμού στις ΗΠΑ

«Σας παρακαλώ κύριε χρειάζεται να ξέρω ότι έχω την ινσουλίνη μου δίπλα μου, παθαίνω υπογλυκαιμία».
Η νέα καταγγελία αστυνομικής αυθαιρεσίας έρχεται από τις συλλήψεις διαδηλωτών κατά του ρατσισμού στις ΗΠΑ και αφορά μια κοπέλα που, καθώς συλλαμβάνεται, αναφέρει ότι πάσχει από διαβήτη. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο youtube, η κοπέλα φαίνεται να παρακαλεί τον αστυνομικό να της δώσει την ινσουλίνη της, η οποία βρίσκεται στην τσάντα της, γιατί πρέπει να την έχει πάντα δίπλα της.
Στα σχόλια που ακολουθούν κάτω από το βίντεο, αναλύεται η αυθεντικότητα της κατάστασης, το κατά πόσο η κοπέλα όντως είναι διαβητική, μιας και αναφέρει ότι θέλει την ινσουλίνη της ενώ παθαίνει υπογλυκαιμία (την βλέπουμε να τρώει λίγο παρακάτω, το οποίο δεν είναι συνηθισμένη πρακτική κατά τη σύλληψη, άρα υπήρξε κάποια ανταπόκριση από τους αστυνομικούς), αλλά και το θέμα της ανηθικότητας των αστυνομικών που παρακρατούν από την κοπέλα την ινσουλίνη της ενώ συλλαμβάνουν και την αδερφή της που φαίνεται να παθαίνει κρίση πανικού.
Παρ’ ότι δεν είναι ξεκάθαρο το τι πραγματικά συνέβη, μας δίνεται η ευκαιρία να καταπιαστούμε με ένα πολύ σημαντικό θέμα που είναι αυτό της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.
Η ζωή των ανθρώπων με διαβήτη τύπου 1 εξαρτάται από την πρόσβασή τους σε είδη πρώτης ανάγκης όπως η ινσουλίνη, ο μετρητής σακχάρου και προμήθειες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση υπογλυκαιμίας. Αυτή η κατάσταση συνδέει ψυχολογικά τον διαβητικό με το κιτ διάσωσής του, σε βαθμό που η απομάκρυνση των δύο του προκαλεί ανασφάλεια, ακόμη και σε βαθμό που να φοβάται για την επιβίωσή του.
Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην κοπέλα στο βίντεο, που παρακαλά τον αστυνομικό να της δώσει την ινσουλίνη της. Δεν ζητά να κάνει ένεση, ζητά να της δώσει την τσάντα της γιατί της προκαλεί στρες η απομάκρυνση από την ουσία που την κρατά στη ζωή. Σε αυτό το σημείο γίνονται σχετικά και τα σχόλια των ανθρώπων που είδαν το συγκεκριμένο βίντεο και κάνουν συζήτηση σχετικά με την έλλειψη ενσυναίσθησης των αστυνομικών.
Άμυνα των ανθρώπων με διαβήτη και όσων ζουν με χρόνια νοσήματα δεν μπορεί να είναι η ενσυναίσθηση των άλλων. Ο μοναδικός τρόπος να αποφεύγονται τέτοιου είδους καταστάσεις είναι αυτός που πολλές φορές έχουμε θίξει στο Γλυκούλι, και που δεν βλέπουμε να προωθείται από τους εκπροσώπους της κοινότητάς μας. Για να γνωρίζουν οι αστυνομικοί, και οποιοιδήποτε άλλοι επαγγελματίες έρχονται σε αντιπαράθεση με άτομα που πάσχουν από διαβήτη, πως να αντιδράσουν, η μόνη ελπίδα είναι η ενημέρωση. Αντίθετα με τη λανθασμένη ενημέρωση που παρέχεται πολλές φορές από την τηλεόραση και που μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, η σωστή ενημέρωση προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την αντιμετώπιση περιπτώσεων υψηλού ή χαμηλού σακχάρου και με τη σοβαρότητα που μπορεί να έχει η κατάσταση για έναν διαβητικό.
Στην Ελλάδα, η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον διαβήτη είναι ελάχιστη και συνήθως περιορίζεται στους ανθρώπους που πάσχουν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους. Ακόμη και σε θέσεις εργασίας που απαιτούν επαφή με το κοινό, οι επαγγελματίες σπάνια έχουν γνώση του τρόπου με τον οποίο μπορούν να αντιμετωπίσουν έναν άνθρωπο με διαβήτη.
Ακολουθεί το βίντεο της σύλληψης.

Total
1
Shares
Σχετικά άρθρα

Web σεμινάριο: Διαταραχές Μεταβολισμού και χρόνια Μεταβολικά Νοσήματα

Στις 8 Φεβρουαρίου το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών –ΚΕΑΔΔ, σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε ένα μοναδικό σεμινάριο στα πλαίσια του προγράμματος εκπαίδευσης. 

Σχολικός Νοσηλευτής Σχολέιο Διαβήτης Υπουργείο Ποσσασδια ΚΕΣΥ ΕΟΠΥΥ
Περισσότερα

Ενημέρωση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ προς τους γονείς παιδιών με διαβήτη σχετικά με το θέμα των σχολικών νοσηλευτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) ενημερώνει τους γονείς των παιδιών…
Αμερικάνικες φαρμακευτικές εταιρίες κατέθεσαν αγωγή ενάντια στο νόμο Alex Smith για τη χαμηλή τιμή της ινσουλίνης στη Μινεσότα
Περισσότερα

Αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρίες κατέθεσαν αγωγή κατά νομοσχεδίου για φθηνή τιμή της ινσουλίνης στην πολιτεία της Μινεσότα

Ένωση φαμαρμακευτικών εταιριών των ΗΠΑ κατέθεσε αγωγή, ώστε να εμποδίσει την εφαρμογή ενός νόμου που τέθηκε σε ισχύ…