Μέχρι 28 Ιουνίου οι αιτήσεις συμμετοχής για το πρώτο Youth Leadership Lab! Μέχρι 28 Ιουνίου οι αιτήσεις συμμετοχής για το πρώτο Youth Leadership Lab!
Ένα νεαρό άτομο με διαβήτη, ηλικίας 18-30 ετών, θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την χώρα μας στο πρώτο Youth Leadership Lab που διοργανώνει... Μέχρι 28 Ιουνίου οι αιτήσεις συμμετοχής για το πρώτο Youth Leadership Lab!

Ένα νεαρό άτομο με διαβήτη, ηλικίας 18-30 ετών, θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την χώρα μας στο πρώτο Youth Leadership Lab που διοργανώνει η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2011 και φιλοξενεί νεαρά άτομα με διαβήτη από όλη την Ευρώπη. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με την ΕΛΟΔΙ η οποία θα επιλέξει μεταξύ των αιτούντων το πιο κατάλληλο πρόσωπο να εκπροσωπήσει τη χώρα μας και θα του χορηγήσει συνοδευτική επιστολή που θα πρέπει να συμπεριλάβει στην αίτηση για συμμετοχή. Οι αιτήσεις θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι τις 28 Ιουνίου 2020.

Ο απόγονος του Youth Leadership Camp

Το Youth Leadership Camp, ο θεσμός του Ευρωπαϊκού παραρτήματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (IDF) που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2011, στα πλαίσια μιας σειράς εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας που απευθύνονται σε νέους, φέτος αλλάζει πρόσωπο και μετατρέπεται σε Youth Leadership Lab. Μιας και οι καταστάσεις αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπουν την φυσική παρουσία των νέων στις εκδηλώσεις, το IDF αποφάσισε να μεταφέρει τις εργασίες του online σε ένα διαδικτυακό πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων εκπροσώπησης ασθενών διάρκειας τεσσάρων μηνών.

Φωτογραφία από το youth leadership camp του 2018

Από το Youth Leadership Camp του 2018

 

Αντιλαμβανόμενο τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό παιδιών και νέων που πάσχουν από διαβήτη και εκτιμώντας τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι νέοι στην ενίσχυση της ευαισθητοποίησης, το IDF έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να καλλιεργηθεί μια νέα γενιά εκπροσώπων της διαβητικής κοινότητας στα πλαίσια ενός ισχυρού πανευρωπαϊκού δικτύου. 

Το εργαστήριο έχει ως στόχο να υποστηρίξει τους νέους με διαβήτη στην οργάνωση δράσεων με αντίκτυπο σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο δίνοντας έμφαση στην πρακτική κατάρτιση και στην ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των ειδικά προσκεκλημένων ομιλητών και των νέων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

  • Να είσαι νέος με διαβήτη ηλικίας από 18 έως 30 ετών κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα.
  • Να κατανοείς και να μιλάς πολύ καλά αγγλικά, καθώς όλο το πρόγραμμα πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα.
  • Να λάβεις μία συνοδευτική επιστολή υποστήριξης της συμμετοχής σου από την Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη. Κάθε χώρα που εκπροσωπείται στον θεσμό δικαιούται να προτείνει έναν υποψήφιο, επομένως σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από περισσότερα πρόσωπα η ΕΛΟΔΙ θα χορηγήσει συνοδευτική επιστολή στο πρόσωπο που κρίνει ως το πλέον κατάλληλο να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον θεσμό.

Επικοινωνήστε με την ΕΛΟΔΙ

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στην IDF μαζί με τις συνημμένες συνοδευτικές επιστολές από τις εθνικές ομοσπονδίες των κρατών – μελών λήγει στις 28 Ιουνίου 2020. Η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται μέσω ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας που θα βρείτε εδώ. Όλα τα απαιτούμενα πεδία της αίτησης πρέπει να συμπληρωθούν πλήρως.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν πρώτα με την Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη στο [email protected] και [email protected] προκειμένου να διευθετηθούν διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν τη συνοδευτική επιστολή και μετά να προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης. Η επιτυχής και εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης μαζί με τη συνοδευτική επιστολή δεν εγγυώνται την αποδοχή στο πρόγραμμα. Η IDF Europe θα εξετάσει όλες τις αιτήσεις και θα καταλήξει σε 12-17 άτομα που θα πλαισιώσουν τελικά το πρόγραμμα.

Πηγή: Elodi.org

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares