Εγκρίθηκε από τον FDA η Lyumjev, η νέα ινσουλίνη ταχείας δράσης της Lilly Εγκρίθηκε από τον FDA η Lyumjev, η νέα ινσουλίνη ταχείας δράσης της Lilly
Ο FDA τον περασμένο μήνα ενέκρινε μια νέα ινσουλίνη ταχείας δράσης που μειώνει τα επίπεδα σακχάρου μετά το γεύμα και διατηρεί τα επίπεδα της... Εγκρίθηκε από τον FDA η Lyumjev, η νέα ινσουλίνη ταχείας δράσης της Lilly

Ο FDA τον περασμένο μήνα ενέκρινε μια νέα ινσουλίνη ταχείας δράσης που μειώνει τα επίπεδα σακχάρου μετά το γεύμα και διατηρεί τα επίπεδα της γλυκόζης εντός των ορίων. Η ινσουλίνη αυτή απορροφάται από τον οργανισμό πιο γρήγορα. Με την έγκριση αυτή δίνεται στους ενήλικες με διαβήτη τύπου 1 ή 2 μια νέα επιλογή για τη διαχείριση του μεταγευματικού σακχάρου. Η Lyumjev της Lilly εγκρίθηκε στην Ιαπωνία και την Ευρώπη τον Μάρτη του 2020 και η εταιρία προσπαθεί να κυκλοφορήσει το προϊόν στην Αμερικάνικη αγορά το συντομότερο δυνατό.

Η έγκριση βασίστηκε στα αποτελέσματα της 3ης φάσης της δοκιμής PRONTO-T1D και PRONTO-T2D. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η Lyumjev, σε σύγκριση με την Humalog μείωσε τις αυξήσεις της γλυκόζης στο αίμα 1 και 2 ώρες μετά το γεύμα σε ανθρώπους με διαβήτη τύπου 1 και 2. Το φάρμακο δεν επηρέασε την τιμή της A1C. Στους ανθρώπους με διαβήτη τύπου 1 παρατηρήθηκε μείωση των περιστάσεων υπογλυκαιμίας 4 ώρες μετά το γεύμα, ενώ στους ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2, αυξήθηκε ελαφρώς η υπογλυκαιμία και στο χρονικό διάστημα 1 με 2 ώρες μετά το φαγητό και στις 2 με 4 ώρες μετά το φαγητό.

Η Lyumjev μπορεί να λαμβάνεται στην αρχή του γεύματος ή 20 λεπτά μετά την έναρξη του γεύματος. Η ευελιξία αυτή οφείλεται στην ταχύτερη έναρξη και λήξη δράσης της συγκεκριμένης ινσουλίνης. Ωστόσο, συστήνεται η ινσουλίνη να λαμβάνεται πριν την έναρξη του γεύματος.

Πηγή: Diatribe

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares