Εγκρίθηκε από τον FDA η Lyumjev, η νέα ινσουλίνη ταχείας δράσης της Lilly

Εγκρίθηκε από τον FDA η Lyumjev, η νέα ινσουλίνη ταχείας δράσης της Lilly
Εγκρίθηκε από τον FDA η Lyumjev, η νέα ινσουλίνη ταχείας δράσης της Lilly

Ο FDA τον περασμένο μήνα ενέκρινε μια νέα ινσουλίνη ταχείας δράσης που μειώνει τα επίπεδα σακχάρου μετά το γεύμα και διατηρεί τα επίπεδα της γλυκόζης εντός των ορίων. Η ινσουλίνη αυτή απορροφάται από τον οργανισμό πιο γρήγορα. Με την έγκριση αυτή δίνεται στους ενήλικες με διαβήτη τύπου 1 ή 2 μια νέα επιλογή για τη διαχείριση του μεταγευματικού σακχάρου. Η Lyumjev της Lilly εγκρίθηκε στην Ιαπωνία και την Ευρώπη τον Μάρτη του 2020 και η εταιρία προσπαθεί να κυκλοφορήσει το προϊόν στην Αμερικάνικη αγορά το συντομότερο δυνατό.
Η έγκριση βασίστηκε στα αποτελέσματα της 3ης φάσης της δοκιμής PRONTO-T1D και PRONTO-T2D. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η Lyumjev, σε σύγκριση με την Humalog μείωσε τις αυξήσεις της γλυκόζης στο αίμα 1 και 2 ώρες μετά το γεύμα σε ανθρώπους με διαβήτη τύπου 1 και 2. Το φάρμακο δεν επηρέασε την τιμή της A1C. Στους ανθρώπους με διαβήτη τύπου 1 παρατηρήθηκε μείωση των περιστάσεων υπογλυκαιμίας 4 ώρες μετά το γεύμα, ενώ στους ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2, αυξήθηκε ελαφρώς η υπογλυκαιμία και στο χρονικό διάστημα 1 με 2 ώρες μετά το φαγητό και στις 2 με 4 ώρες μετά το φαγητό.
Η Lyumjev μπορεί να λαμβάνεται στην αρχή του γεύματος ή 20 λεπτά μετά την έναρξη του γεύματος. Η ευελιξία αυτή οφείλεται στην ταχύτερη έναρξη και λήξη δράσης της συγκεκριμένης ινσουλίνης. Ωστόσο, συστήνεται η ινσουλίνη να λαμβάνεται πριν την έναρξη του γεύματος.
Πηγή: Diatribe

Total
63
Shares
Σχετικά άρθρα

«Πες μου μια γλυκιά ιστορία» Διαγωνισμός Συγγραφής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Πες μια ιστορία με γλύκα, χιούμορ ή συγκίνηση για την δική σου ζωή με τον σακχαρώδη διαβήτη και διεκδίκησε το μεγάλο δώρο ... ένα ηλεκτρικό ποδήλατο + Σύστημα FreeStyle Precision Neo  + 15 κουτιά ταινίες 

Παχυσαρκία, διαβήτης και οστεοπόρωση «απειλούν» τη ζωή μας

Παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης, οστεοπόρωση και υπογονιμότητα αποτελούν τις σύγχρονες «μάστιγες», καθώς ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο και απειλούν με κατάρρευση των εθνικά συστήματα υγείας.