Καινοτόμα τεχνολογία στοχεύει στην μείωση των μεταβολών της γλυκόζης

Καινοτόμα τεχνολογία στοχεύει στην μείωση των μεταβολών της γλυκόζης
Καινοτόμα τεχνολογία στοχεύει στην μείωση των μεταβολών της γλυκόζης

Η Diasome Pharmaceuticals έχει δημιουργήσει ένα νέο προϊόν που ελπίζει ότι θα βελτιώσει κατά πολύ τη θεραπεία με ινσουλίνη. Το προϊόν αυτό αποτελείται από μικροσκοπικά κυστίδια που μπορούν να αναμειχθούν με την ινσουλίνη και να την κατευθύνουν κατευθείαν στο συκώτι, εφόσον διοχετευθεί ενέσιμα στον οργανισμό. Πρόκειται για μια καινοτόμα προσέγγιση που επιτρέπει βελτίωση της διαχείρισης της γλυκόζης του αίματος.
Αντίθετα με τις ενέσεις ινσουλίνης, όπου η ορμόνη διαχέεται στον οργανισμό και απορροφάται από τους ιστούς, με τα κυστίδια η έγχυση της ινσουλίνης ακολουθεί πιο πιστά την φυσιολογική διαδικασία. Κατά τη διαδικασία αυτή, σε άτομα που δεν πάσχουν από διαβήτη τύπου 1, η ινσουλίνη παράγεται στο πάγκρεας και μεταφέρεται στο συκώτι, όπου γίνονται οι μετατροπές και η αποθήκευση της γλυκόζης.
ο κύκλος της ινσουλίνης
Οι κατασκευαστές ελπίζουν ότι διοχετεύοντας την ινσουλίνη απευθείας στο συκώτι, και ακολουθώντας τη φυσιολογική διαδικασία, θα μειωθούν οι μεταβολές της γλυκόζης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας: «Για να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, η θεραπεία με ινσουλίνη εξαρτάται από τρεις βασικούς παράγοντες: τη δοσολογία, τον κατάλληλο χρόνο και την τοποθεσία. Η τεχνολογία των κυστιδίων καλύπτει ολόκληρο το φάσμα της θεραπείας της ινσουλίνης. Ως πρόσθετα στην ινσουλίνη, τα κυστίδια θα πρέπει να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της ινσουλίνης σε όλους τους ασθενείς, ασχέτως της μεθόδου έγχυσής της. Τα κυστίδια μπορεί να μειώσουν τις περιπτώσεις υπερ- και υπο-γλυκαιμίας, προσφέροντας πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου με λιγότερη ινσουλίνη.»
Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια, τώρα όμως η εταιρία έχει συλλέξει στοιχεία από κλινικές δοκιμές τύπου 1 και 2, που έχουν αποδείξει ότι το προϊόν είναι ασφαλές για χρήση και ότι η χρήση του μειώνει τις περιπτώσεις υπογλυκαιμίας, ιδιαίτερα τις νυχτερινές, σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 1, χωρίς να ανεβάζει τα επίπεδα της A1C. Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι δοκιμές της τρίτης φάσης.
Πηγή: Diabetes Daily

Total
40
Shares
Σχετικά άρθρα
Μπορεί το ChatGPT να γίνει σύμβουλος Διαβήτη;
Περισσότερα

Μπορεί το ChatGPT να γίνει σύμβουλος Διαβήτη; Μελέτη διερευνά δυνατότητες και παγίδες

Σε μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLoS ONE, οι ερευνητές δοκίμασαν το ChatGPT, ένα γλωσσικό μοντέλο…