Αφιερωμένη στο νοσηλευτικό προσωπικό η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη

Αφιερωμένη στο νοσηλευτικό προσωπικό η φετινή παγκόσμια ημέρα του διαβήτη
Αφιερωμένη στο νοσηλευτικό προσωπικό η φετινή παγκόσμια ημέρα του διαβήτη

Η φετινή παγκόσμια ημέρα κατά του διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου, είναι αφιερωμένη στο νοσηλευτικό προσωπικό, η σημασία του οποίου αναδείχθηκε με την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλον τον κόσμο.
Να θυμίσουμε ότι στο νοσηλευτικό προσωπικό αφιερώθηκε και η φετινή παγκόσμια ημέρα υγείας στις 7 Απριλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του worlddiabetesday.org, το νοσηλευτικό προσωπικό αποτελεί το 59% των επαγγελματιών υγείας, ενώ το 2018 υπολογίστηκε ότι υπάρχει έλλειψη 5,9 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας νοσηλευτών, το 89% του οποίου αφορά χώρες με μεσαία ή χαμηλά εισοδήματα.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι οι συνολικές επενδύσεις που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης έως το 2030, ανέρχονται σε 3,9 τρις. δολάρια, το 40% των οποίων πρέπει να αφιερωθεί στην αμοιβή του εργατικού δυναμικού στον τομέα της υγείας.
Στο χώρο του διαβήτη, οι νοσηλευτές διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην παροχή κατάλληλης εκπαίδευσης για την αυτοδιαχείριση του διαβήτη, την ψυχολογική υποστήριξη του ασθενούς και την έγκαιρη αναγνώριση των παραγόντων κινδύνου που οδηγούν στην εμφάνιση διαβήτη τύπου 2.
Για το λόγο αυτό, η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη καλεί φέτος τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και τις εθνικές κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν τη σημασία της επένδυσης στην εκπαίδευση και κατάρτιση του νοσηλευτικού προσωπικού.
Πηγές: Worlddiabetesday.org, ελοδι

Total
38
Shares
Σχετικά άρθρα