Από σήμερα οι αιτήσεις προς τις επταμελείς επιτροπές

Από σήμερα οι αιτήσεις προς τις επταμελείς επιτροπές από τους υποψήφιους με σοβαρές παθήσεις που θέλουν να ενταχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Από σήμερα οι αιτήσεις προς τις επταμελείς επιτροπές από τους υποψήφιους με σοβαρές παθήσεις που θέλουν να ενταχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Από σήμερα, 26 Νοεμβρίου, μέχρι και την Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου, οι υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τη σχολική χρονιά 2021-2022, μπορούν να κάνουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις Επταμελείς Επιτροπές που έχουν συσταθεί σε 14 Νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.
Λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι υποψήφιοι θα πρέπει να στείλουν τις αιτήσεις τους σε μία μόνο από τις Επιτροπές. Την αίτηση μπορούν να τη στείλουν ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής, ή με courier. Στο φάκελο πρέπει να αναγράφεται ευκρινώς η ένδειξη «Για την Επταμελή Επιτροπή Εξέτασης δικαιολογητικών υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις».

Τα δικαιολογητικά

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να περιέχει ο φάκελος, είναι τα εξής:

  1. Αίτηση
  2. Ιατρικές γνωματεύσεις από Δημόσιο Νοσοκομείο οι οποίες φέρουν σφραγίδα από: i) Συντονιστή Διευθυντή Κλινικής ή Εργαστηρίου του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) ή ii) νόμιμα εκτελούντα χρέη Συντονιστή Διευθυντή Κλινικής ή Εργαστηρίου του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) ή iii) Καθηγητή Πανεπιστημίου ή Αναπληρωτή Καθηγητή και
  3. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.

Πιστοποιητικά Διαπίστωσης Πάθησης που έχουν ήδη εκδοθεί από τις Επταμελείς Επιτροπές των Νοσοκομείων ή το ΚΕΣΥ πριν από τις 10 Νοεμβρίου 2017 και προκειμένου για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και εφεξής, πρέπει να επικαιροποιηθούν με βάση τον ανωτέρω ΠΙΝΑΚΑ ΠΑΘΗΣΕΩΝ. Για τον σκοπό αυτό, υποψήφιοι που έχουν αποκτήσει Πιστοποιητικό Διαπίστωσης Πάθησης από Ειδική Επταμελή Επιτροπή των συγκεκριμένων Νοσοκομείων ή το ΚΕΣΥ για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έως και το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, εφόσον επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την ειδική κατηγορία των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και εφεξής και εφόσον πάσχουν από κάποια από τις παθήσεις που αναφέρονται στον ανωτέρω ΠΙΝΑΚΑ, πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά σε μία από τις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές των Νοσοκομείων, προκειμένου να εκδοθεί νέο Πιστοποιητικό Διαπίστωσης Πάθησης βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.
Πιστοποιητικά που εκδόθηκαν από Ειδική Επταμελή Επιτροπή των συγκεκριμένων Νοσοκομείων ή το ΚΕΣΥ μετά τις 10 Νοεμβρίου 2017, γίνονται δεκτά για την εισαγωγή πασχόντων από σοβαρές παθήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.
Υποψήφιοι των οποίων η αίτηση πιθανόν απορριφθεί από Επταμελή Επιτροπή Νοσοκομείου, είτε λόγω του εκπρόθεσμου της αίτησής τους είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο, έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης, την οποία καταθέτουν προς την Επταμελή Επιτροπή του Νοσοκομείου από την οποία απορρίφθηκαν. Οι ενστάσεις με τα δικαιολογητικά διαβιβάζονται από τη Γραμματέα της Επταμελούς Επιτροπής στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.) του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετασθούν από την Επιτροπή Εξέτασης Ενστάσεων που συγκροτείται κάθε χρόνο με Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Μπορείτε να δείτε την εγκύκλιο με τους πίνακες παθήσεων και τη λίστα των νοσοκομείων εδώ.
Πηγή: Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γλυκός Πλανήτης

Total
52
Shares
Σχετικά άρθρα